moze ktoś takowe posiada chętnie odkupię prosze o jakieś namiary
czekam na info z góry dziękuje
ps bardzo pilne acha chetnie uzyskam informacje jak wyglada egzamin

|
|
---|---|
pacior12 | Post #1 Ocena: 0 2012-11-18 18:07:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2010 Skąd: peterborough |
Witam mam proźbę gdzie najlepiej mogę zakupić testy do nauki prawa jazdy w Anglii tylko tłumaczone na język Polski ,
moze ktoś takowe posiada chętnie odkupię prosze o jakieś namiary czekam na info z góry dziękuje ps bardzo pilne acha chetnie uzyskam informacje jak wyglada egzamin ![]() |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-11-18 18:24:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Masz w reklamach, kosztują niewiele, warto kupić nowe bo są zmiany co kilka miesiecy.
Na forum było o tym wiele razy. Upewnij się że w twoim punkcie egzaminacyjnym udostępniają język polski na testach. Bo nie wszędzie i musisz zaznaczyć ta opcję przy rezerwacji egzaminu. Tak szczerze mój angielski nie jest błysk, ale jak bylem na egzaminie to tłumacz bardziej mi przeszkadzal niz pomagał. Tak że nastaw się na czytanie angielskich tekstów i że polski w słuchawkach utrudni ci skupienie. A praktykę i tak po barbazynsku ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
plinka116 | Post #3 Ocena: 0 2012-11-18 18:37:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-08-2012 Skąd: Londyn |
Egzamin teoretyczny na prawo jazdy sklada sie z trzech czesci:
1.test wyboru 2.studium przypadku 3.hazard perception ad.1,2 w sumie jest 50 pytan, z czego 45 to test wyboru, kolejne 5 pytan odnosi sie do studium przypadku. W tescie wyboru masz pytania odnoszace sie do znakow,przepisow drogowych, pierwszej pomocy itd. W studium przypadku jest opisana konkretna sytuacja i do niej masz zadane 5 pytan odnosnie zachowania sie w danej sytuacji ale jak dobrze pamietam to tez przepisow. Calosc czesci 1 i 2 trwa 57 minut. Zeby zaliczyc ta czesc trzeba uzyskac 43 punkty. ad.3 Bedziesz ogladac 14 krotkich filmikow w ktorych podczas ogladania musisz w momecie zauwazenia zagrozenia na drodze np. widzisz osobe ktora moze wtargnac na droge kliknac przycisk myszki. W wiekszosci filmikow jest tylko jedno zagrozenie w innych kilka i zakazdym razem gdy czujesz ze moze to byc niebezpieczna sytuacja kliknac. I w tej czesci maksymalnie mozna uzyskac 75 punktow, aby zaliczyc ta czesc trzeba uzyskac 44 punkty. Mam nadzieje ze w miare jasno objasnilam jak wyglada tes w razie pytan chetnie dodam jakies informacje |
plinka116 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-18 18:45:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-08-2012 Skąd: Londyn |
zgadzam sie z krakn polskie tlumaczenie w sluchawkach jedynie mi przeszkadzalo i po 2 pytaniach zdjelam sluchawki.
Jednakze co do materialow szkoleniowych to nie do konca ja "uczylam sie" ze strachy testow kilka godzin przed egzminem. Dokladniej zaczelam 8 rano w dniu egzaminu, posiedzialam przy komputerze tak do 12. Pozniej sciagnelam aplikacje na telefon z angielski pytaniami i w czasie drogi do punktu egzaminacyjnego zrobilam pare razy testy. Wszedzie wczesniej czytalam ze testy sa zupelnie inne niz te dostepne w ksiazkach itd jednak jak dla mnie one byly niemalze identyczne. Reasumujac, moze ja jestem taka bystra (w co watpie) ale zdalam egzamin za pierwszym razem z wynikiem za pierwsze dwie czesci 48 pkt a z 3 czesci 68. Wiec nie taki diabel straszny jak go maluje. EDIT. Jezeli chcesz moge Ci wyslac na maila materialy po polsku z ktorych sie uczylam ![]() [ Ostatnio edytowany przez: plinka116 18-11-2012 18:47 ] |
27-latka | Post #5 Ocena: 0 2012-11-19 08:45:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2012 Skąd: Londyn |
Ja mam wszystkie materialy po polsku z tego roku, moge odsprzedac!!
|
|
|
pacior12 | Post #6 Ocena: 0 2012-11-19 09:20:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2010 Skąd: peterborough |
prosze o kontakt na pw
czekam na info |
Post #7 Ocena: 0 2012-11-20 20:49:48 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|