MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapytanie o dzielnice i dojazdy

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maciejek

Post #1 Ocena: 0

2012-10-04 19:13:41 (13 lat temu)

maciejek

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2012

Dzięki;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-10-04 19:45:23 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

tfl.gov.uk albo nationalrail.co.uk i wszystkiego sie dowiesz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

maciejek

Post #3 Ocena: 0

2012-10-05 21:43:23 (13 lat temu)

maciejek

Mężczyzna

THX. Temat opanowany. Mam kolejne pytania;)

Czy ktoś może coś napisać o tej szkole?
http://www.graveney.org/

i o tej:
http://www.burntwoodschool.com/bw/home

Chciałbym również na początek znaleźć lokum w tej okolicy. Jeśli ktoś zna te rejony proszę o jakieś info ewentualnie wskazówki.
Pzdr

[ Ostatnio edytowany przez: maciejek 05-10-2012 21:49 ]

Do góry stronyOffline

maciejek

Post #4 Ocena: 0

2012-10-10 07:50:18 (13 lat temu)

maciejek

Mężczyzna

Temat edukacji mnie więcej jest już znany;) Troche dziwne mają rozwiązania no ale cóż. Czas się dostosować.

Czym latacie z Gdańska lub z Wawy do Londynu?
Jakie połączenia są najtańsze? Jaką kartą najlepiej zapłacić za bilet aby było jak nataniej?

:)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-10-10 08:21:11 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Waw - Lon, masz LOT i BA z Okecia na Heathrow, albo Ryanair i Wizzair z Modlina. Co bedzie lepsze zalezy od ceny. Wez pod uwage wszystkie triki i dodatkowe koszty tanich lini plus czas i koszty dojazdow na Modlin, Luton i Stansted i dopiero wtedy decyduj co lepsze.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

maciejek

Post #6 Ocena: 0

2012-10-11 20:47:53 (13 lat temu)

maciejek

Mężczyzna

Witajcie

Po głębszej analizie całej sytuacji doszliśmy do wniosku że to nie jest czas na wyjazd dla naszej rodziny. Trochę ciężko się z tym pogodzić bo nadzieje zostały rozpalone ale matematyka nie kłamie. Pomimo tego że stawka żony lekko wzrosła to i tak nie będziemy się w stanie utrzymać. Bardzo dziękuję za odpowiedzi i miłe słowa. Postanowiłem wysłać żonę i córkę do szkoły językowej i za rok po przygotowaniu i odłożeniu gotówki będziemy się zastanawiać ponownie. Być może najpierw ja sam tam polecę za jakiś czas i przygotuję glebę do osiedlenia.
Poczytałem trochę i nie do końca jestem pewny czy Londyn jest dobrym miejscem na życiowy start w UK. Chyba lepiej tam być turystą. Chętnie o tym z Wami pogadam...

Pozdrawiam

PS
Czy ktoś z Was pracuje lub ma znajomego który pracuje w agencji nieruchomości. Mam na myśli posadę letting assitant na początku. Ja celowałbym w tę stronę, czy macie jakieś rady jak sie do tego przygtować aby być atrakcyjnym dla potencjalnych pracodawców?
Zrobiłem sobie testy w dwóch szkołach jęzkowych i określono mnie na poziomie B2.

[ Ostatnio edytowany przez: maciejek 11-10-2012 20:53 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-10-11 23:08:08 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

To raczej malo platne stanowisko i oblegane przez mlodziakow zaczynajacych kariery. Rynek troche specyficzny, wiec przez ten rok musialbys sporo poczytac jak wszystko dziala, zeby wczuc sie.

Liczysz na to, ze jak zona poduczy sie jezyka, to uda jej sie dostac lepsza oferte pracy?

To czy masz poziom znajomosci jezyka B2 to jedna sprawa, a to czy czujesz sie pewnie rozmawiajac w tym jezyku, jestes w stanie dogadac sie, znasz terminologie zawodowa itp, to druga sprawa.

W Wikipedii tak jest to opisane: CAE (45 to 59) / FCE grade B or C. Czyli srednie FCE, bardzo slabe CAE. Przydaloby sie jeszcze pouczyc, ale nie jest zle.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

maciejek

Post #8 Ocena: 0

2012-10-12 09:40:48 (13 lat temu)

maciejek

Mężczyzna

No właśnie w rozmowie jest lepiej niż w piśmie. Będąc w UK pracowałem zazwyczaj w środowisku anglojęzycznym i są tego efekty. Jeśli chodzi o żonę to ona już jest wyspecjalizowana w swojej branży a język raczej ułatwi jej kontakt z otoczeniem. Dziś poszła na testy, zobaczymy jak to wygląda.
Zastanawiam się nad pracą w handlu i obsługa klienta. W jakie branże warto się kierować?

W zanadrzu mam NVQ 2 walla and floor tiling. Ale to jak by w drugiej kolejności. Nie wiem jakie jest zapotrzebowanie tam na takich pracowników w tym momencie.

Do góry stronyOffline

clowni

Post #9 Ocena: 0

2012-10-12 11:11:33 (13 lat temu)

clowni

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2008

W sprawie National Insurance jak zgubiles karte to wystarczy zadzwonic do HM Revenue & Customs tel. 01179 388160 i oni po imieniu i dacie urodzenia przesla ci twoj numer na email lub podadza telefonicznie.
"Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,