MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stains-upon-Thames - opinie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Piotro_

Post #1 Ocena: 0

2012-09-11 09:32:06 (13 lat temu)

Piotro_

Mężczyzna

Z nami od: 04-08-2012

Witam

Docelowo chcę się przeprowadzić do Londynu (żyć tam i pracować), jednak załatwienie pracy jeszcze przed wyjazdem z Polski nie jest takie proste jak widzę (mimo, że moja branża to IT).

Być może uda mi się dostać pracę w jednej firmie, ale mieści się ona miasteczku pod Londynem, w Staines-upon-Thames (kiedys Staines). W internecie nie moge znalezc opinii i jakichs informacji.

Co o tym sądzicie oraz o opcji pt. praca w Staines a mieszkanie w Londynie? Z tego co udało mi się znaleźć, do centrum Londynu pociągiem jest to jakaś godzina, ale też nie wiem gdzie bym mieszkał (bo centrum to chyba bardzo droga impreza).

Bo jednak perspektywa mieszkania w Staines nie wiem czy jest za ciekawa... raczej chciałem zasmakować światowego miasta jako młoda osoba ;-)

Co byście radzili w kwestii zamieszkania? Gdzie celowac? Moze jednak Zone 1 ? Chcialbym zasmakowac tego Londynu:)
Moze wiecie cos wiecej nt pociagow ze Stains do Londynu, np.koszty? I czy Oyster card obejmuje to(kupilbym jakis bilet miesieczny najlepiej)?
Na razie znalazłem coś takiego.

Za wszystkie rady, opinie z gory bardzo dziekuje!!!
pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Piotro_ 11-09-2012 09:42 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2012-09-11 09:34:21 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Sądzę to, że ze Stains (pewnie bo brzmi prawie jak "States";) pochodził sam Ali G.
Więc żyjąc tam musisz się zdecydować, czy "West Side is the best", czy też "East Side jest the best"...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Piotro_

Post #3 Ocena: 0

2012-09-11 09:43:40 (13 lat temu)

Piotro_

Mężczyzna

Słyszałem. No film był dobry ;-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-09-11 09:51:50 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Staines jesli juz ;-) Ja tam nie widze nic przeciwko temu miejscu. Obok masz tez Sunbury, Ashford, Egham i inne miasteczka w Surrey.

Staines jest na lini pociagow London Waterloo - Reading i masz szybkie pociagi co pol godziny. Pociagi do Windsoru tez chyba tamtedy jada. Jest co najmniej 8 pociagow na godzine.

Nie wiem czy jest sens pchac sie do Londynu, placic jak za zboze, placic za dojazdy do Staines, ktore jest poza strefami londynskimi i tracic jeszcze godzine na dojazd.

Zawsze mozesz po pracy skoczyc sobie do centrum jak bedziesz mial ochote i wrocic wieczorem, to samo na weekendy. To naprawde nie jest daleko.

Centrica (British Gas) czy jakas inna firma?

Ceny biletow miesiecznych na pociagi mozesz sprawdzic na: http://ojp.nationalrail.co.uk/service/seasonticket/search
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Piotro_

Post #5 Ocena: 0

2012-09-11 10:01:43 (13 lat temu)

Piotro_

Mężczyzna

Dzięki za wypowiedź Richmond :)

A orientujesz się jakie tam są ceny życia, wynajęcia pokoju, itp.?

To też jest jedna z opcji, mieszkać w Staines a po pracy śmigać do Londynu (w końcu pewnie z jednej strefy Londynu do drugiej jest podobna odległość jak ze Staines do Waterloo [jak rozumiem to stacja jest gdzies tam obok Waterloo Bridge?]).

A czy te pociągi jeżdżą także w nocy? :)

PS.Co do firmy - nie, to firma która obecnie miesci sie w centrum Londynu, ale przenosza biuro do Staines (pewnie chodzi o koszty, patrząc po takich ofertach http://www.gumtree.com/p/flats-houses/office-space-in-tw18--staines--office-to-let-in-staines/110545158 :D)

[ Ostatnio edytowany przez: Piotro_ 11-09-2012 10:05 ]

Do góry stronyOffline

Piotro_

Post #6 Ocena: 0

2012-09-12 13:22:29 (13 lat temu)

Piotro_

Mężczyzna

Bede wdzieczny za jeszcze opinie/rady innych :-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,