|
---|---|
Inklemon | Post #1 Ocena: 0 2012-09-01 09:18:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-08-2012 Skąd: brak |
Wklejam mój komentarz do artykułu o tej sprawie:
Straszne ! Wykonywał robotę ..... jaką dostał. Po nocy. Wykazał się wielką odwagą w obronie cudzego przecież mienia. A teraz nie żyje. Miasto powinno go jakoś uchonorować. Prócz zwykłej renty po nim dla rodziny, druga, dodatkowa od miasta. Lub finansowanie edukacji jego dzieci. Lub coś w tym stylu. Polonia w UK powinna się tego domagać od miasta dla jego rodziny. Mógł przecież mieć ten włam "gdzieś". A nie miał ! Czy ktoś się tym zajmie? Swoją drogą - czy ktoś wie cos bliżej nt włamywacza zabójcy ? Anglik, biały, inny ? Kto to był? Poszedł na włam i wziął nóż. Od początku liczył się z tym, że kogoś zabije. |
Post #2 Ocena: 0 2012-09-01 09:48:15 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
NoNickname | Post #3 Ocena: 0 2012-09-01 09:52:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2012-09-01 09:48:15, leonka napisał(a): Moze bedzie jednorazowa odprawa, moze jakas forma pomocy od pracodawcy... "Władze samorządowe dzielnicy Hammersmith and Fulham, dla których M. pracował, rozważają opuszczenie flag do połowy masztu i wystawienie księgi kondolencyjnej." I to chyba będzie wszystko,na co ich stać ![]() |
Inklemon | Post #4 Ocena: 0 2012-09-01 10:05:35 (13 lat temu) |
Czy ktoś zna jakieś szczegóły ? Coś słyszał, nawet plotki? Jak do tego doszło? A może Piotr M dzwonił po policję z komórki i włamywacz go zasztyletował, by to udaremnić?
Dziwne, ze tak błyskawicznie schwytali sprawcę. Chyba musieli być jacyś świadkowie, co myślicie? |
staryznajomy | Post #5 Ocena: 0 2012-09-01 10:07:33 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-09-01 09:18:46, Inklemon napisał(a): Wklejam mój komentarz do artykułu o tej sprawie: Swoją drogą - czy ktoś wie cos bliżej nt włamywacza zabójcy ? Anglik, biały, inny ? Kto to był? jaka różnica jak wyglądał i gdzie się urodził? bandyta to bandyta:-W mógł to być czarny Żyd urodzony pod Moskwą, w dodatku gej na co dzień jeżdżący starym niemieckim rowerem. jaka by to była różnica? [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 01-09-2012 10:08 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
|
|
Inklemon | Post #6 Ocena: 0 2012-09-01 10:16:13 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-01 09:52:49, NoNickname napisał(a): "Władze samorządowe dzielnicy Hammersmith and Fulham, dla których M. pracował, rozważają opuszczenie flag do połowy masztu i wystawienie księgi kondolencyjnej." I to chyba będzie wszystko,na co ich stać ![]() Jakiś fundusz specjany powinni utworzyć dla rodziny ! Jakbym była jego rodziną, to bym w nosie miała te flagi (jako jedyną inicjatywę), jak w jednej chwili zabrakło być może jedynego żywiciela rodziny. Fundusz - w zależności od szczegółow sprawy, bo diabeł tkwi w szczegółach. Czy Piotr M nierozwaznie sam leciał z łapami do włamywacza, zamiast powiadomić policje, czy też, jak pisałam wyżej np usiłował powiadomić policję i z tego powodu (!) został zasztyletowany. Lub jeszcze inne okoliczności, szczegóły własnie. |
Inklemon | Post #7 Ocena: 0 2012-09-01 10:29:38 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-09-01 10:07:33, staryznajomy napisał(a): jaka różnica jak wyglądał i gdzie się urodził? Czysta ciekawość. Są całe grupy ludzi, dla których życie ludzkie nie przedstawia wartości. A nawet narody. Np wartość życia dla "przeciętnego" Polaka (uśredniając) i wartość życia dla "przeciętnego" Rosjanina, to już są 2 inne sprawy. Tylko przykład. Nawet badań socjologicznych tu nie trzeba (chociaż są), bo wystarczy tylko pochylić sie nad historią obu narodów, by to z łatwością zauważyć. Bywa też tak, ze jest to cechą zupełnie indywidualną, sprzeczną ze sposobem myślenia, odczuwania grupy, z której sprawca pochodzi. Zwykła ciekawość z mojej strony. I nie bede sie tego wstydzić, ze mnie sprawa zainteresowała ogólnie. I moje zainteresowanie, chociaż nic nie zmieni, to na pewno nie uwłacza ofierze. Tym bardziej, ze nie nagabuję o szczegóły rodzinę ofiary, zapewne znajdujaca sie obecnie w ciężkim szoku, tylko na forum piszę. |
Post #8 Ocena: 0 2012-09-01 10:32:08 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Inklemon | Post #9 Ocena: 0 2012-09-01 10:43:59 (13 lat temu) |
leonka, ja też bym tak zrobiła.
Jednak ludzie mają rózny poziom instynktu samozachowawczego. Poza tym, panowie mają jeszcze : testosteron. Swoją drogą, ciekawe, czy szkolenia bhp zawierają zalecenia jak zachować się w takim przypadku? Mówię o szkoleniach dla ludzi wykonujacych tę konkretną pracę. Gdybym była adwokatem, do którego zwróci się rodzina ofiary, to przede wszystkim ten temat bym wyżyłowała do ostatniego. Treść, przebieg szkoleń bhp. |
kolezanka_szkla | Post #10 Ocena: 0 2012-09-01 10:49:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Czekajcie, bo nie roaumiem o co chodzi.
Daleka jestem od bagatelizowania poczucia odpowiedzialnosci i heroizmu czlowieka. ALE Ten czlowiek zginal jako osoba prywatna. Jego smierc nie ma nic wspolnego z wykonywaniem obowiazkow sluzbowych. Nie ochranial posesji, nie pilnowal furtki. Pracowal OBOK zdarzenia. Chwala, ze sa tacy ludzie na swiecie, okropne, ze skonczylo sie to wszystko tak jak skonczylo. Jednak... No chyba, ze ja pisze o innym przypadku. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|