MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy macie jakieś sprawdzone darmowe sposoby marketingowe?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anka_Londyniank

Post #1 Ocena: 0

2012-08-16 12:23:01 (13 lat temu)

Anka_Londynianka

Kobieta

Z nami od: 16-08-2012

Witam,
Mam na imię Anka i od jakiegoś czasu prowadzę swoją małą ciastkarnie. Jakoś to idzie i mamy klientów, ale głównie polskich. Biznes od jakiegoś czasy raczej stoi, ale sporo może być w tym mojej winy. Nie jestem marketingowcem, a moja wiedza internetowa sprowadza się do blogowych podstaw. Moja strona internetowa jest w budowie i to już spory dla mnie wydatek. Słyszałam o pozycjonowaniu i profesjonalnym prowadzeniu facebooka, ale chyba na to teraz mnie nie stać. Macie jakieś doświadzenia na tym londyńskim gruncie? Jak zdobyć angielskich klientów??

[ Ostatnio edytowany przez: Anka_Londynianka 16-08-2012 14:00 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-08-16 12:31:03 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Akurat w przypadku ciastkarni to chyba aż takiej reklamy w necie nie potrzeba. Więcej moim zdaniem osiągniesz jeśli uderzysz lokalnie do biur,firm i innych skupisk ludzi. Jakaś mala promocja cenowa czy próbki swoich wyrobów rozdanych w jednym czy drugim biurze więcej pewnie dadzą aniżeli strona w necie. Przynajmniej na początku.
Jak już Twoja cukiernia będzie miała kilkanaście filii to wtedy myśleć o sprzedaży i reklamie w sieci.
Najlepsza kampania reklamowa nie zastąpi zwykłego łakomstwa i ochoty na coś co wiesz jak smakuje.
Daj im spróbować...wrócą po więcej i zapłacą.

edit
Ps. Z promocją bloga na forum dałbym sobie spokój, bo skutkuje to brakiem możliwości korzystania z forum.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2012-08-16 13:10:47 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Dwunasty ma racje. Udaj sie do jakiegos biurowca. miej przygotowane jakies malutkie ciasteczka/probki i czestuj przechodni. do tego dolanczaj ulotki z adresem cennikiem itp. ten sam numer mozesz zrobic przy jakiejs stacji metra. wyslij oferte lub zanies ulotke z cennikiem do biurowcow. w twojej dzialce to raczej reklama szeptana pomoze niz internetowa. zamiast strony www zainwestuj ta kase w ulotki.

Do góry stronyOffline

Anka_Londyniank

Post #4 Ocena: 0

2012-08-16 14:04:57 (13 lat temu)

Anka_Londynianka

Kobieta

Nie pomyślałam, że komuś może ten link przeszkodzić. Dzięki za sugestię - na bloga więc zapraszam z mojej zakładki www:) Odnośnie rad - wszystkie są bardzo cenne. Część z nich już przerobiłam. Niestety muszę dodać, że nie mam najlepszej lokalizacji, więc biura itp. to baardzo ograniczona ilość.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anka_Londyniank

Post #5 Ocena: 0

2012-08-16 14:06:36 (13 lat temu)

Anka_Londynianka

Kobieta

Nie pomyślałam, że komuś może ten link przeszkodzić. Dzięki za sugestię - na bloga więc zapraszam z mojej zakładki www:) Odnośnie rad - wszystkie są bardzo cenne. Część z nich już przerobiłam. Niestety muszę dodać, że nie mam najlepszej lokalizacji, więc biura itp. to baardzo ograniczona ilość.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-08-16 14:22:56 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

No to pozostaje wyjść do ludzi nie czekając aż oni wejdą. Poczęstuj przechodniów czy sąsiadów(prywatne domy i sklepy). Daj im spróbować swoich produktów.
Pamiętam jak jeszcze w Polsce rozkręcałem restauracje i pierwsze co zrobiliśmy to drobny poczęstunek na ulicy. Serwowaliśmy w małych kubeczkach zupę z borowików i mini bułeczkę z własnego wypieku.
Knajpa się zapełniła... i nie ważne że przez jakiś czas serwowaliśmy dziennie z 25 litrów właśnie borowikowej:)))
Ruszyło...

Inna sprawa że jeśli lokalizacja nie taka, to nawet jak za darmo byś rozdawać chciała a nie będzie komu, to nic nie zrobisz.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-08-16 14:29:38 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

12 dobrze mówi, na strony www przyjdzie czas, możesz zrobić sobie sama stronę, korzystając z. Szablonów i wkleić kilka zdjęć.
Ale to najmniej ważne.

Najlepsza reklama to
Po pierwsze zadowolony klient.

Dopiero na trzecim miejscu liczy się Twoje zadowolenie. ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Anthrax

Post #8 Ocena: 0

2012-08-16 14:37:08 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-08-16 12:23:01, Anka_Londynianka napisał(a):
Witam,
Mam na imię Anka i od jakiegoś czasu prowadzę swoją małą ciastkarnie. Jakoś to idzie i mamy klientów, ale głównie polskich. Biznes od jakiegoś czasy raczej stoi, ale sporo może być w tym mojej winy. Nie jestem marketingowcem, a moja wiedza internetowa sprowadza się do blogowych podstaw. Moja strona internetowa jest w budowie i to już spory dla mnie wydatek. Słyszałam o pozycjonowaniu i profesjonalnym prowadzeniu facebooka, ale chyba na to teraz mnie nie stać. Macie jakieś doświadzenia na tym londyńskim gruncie? Jak zdobyć angielskich klientów??

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Anka_Londynianka</i> 16-08-2012 14:00 ]

lokalizacja lokalizacją - ale chyba nie masz tego sklepiku na odludziu?

musisz sie zastanowic jakie masz sasiedztwo - i uderzac do nich

tzn jesli jestes w typowej residential area - trzeba uderzyc w ich potrzeby - 1) mamus, ktore odprowadzaja dzieci do szkoly i 2) emerytow - dla przykladu

zastanow sie skad twoi polscy klienci o tobie wiedza?

co oprocz ciasteczek w swoim sklepiku sprzedajesz? probowalas rozszerzyc asortyment?
a) nie da sie tam robic kanapek? (ponoc 100% zysku na kazdej kanapce)
b) czy masz miejsce na maszyne do kawy i jeden stolik?

jak wyglada twoja witryna i jak sie twoj sklepik nazywa? pytam, bo u mnie w okolicy jest kilkanascie sklepow o typowo polskiej lub o trudnej do wymowienia nazwie - to odstrasza 'nie polskich' klientow

zeby zdobyc brytyjskich klientow trzeba uderzyc w ich smak i przyzwyczajenia - paczek ma wygladac jak angielski paczek, a apple pie jak apple pie

musialabys wiecej napisac, zeby dawac konkretniejsze porady
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-08-16 14:49:28 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-08-16 14:37:08, Anthrax napisał(a):

zeby zdobyc brytyjskich klientow trzeba uderzyc w ich smak i przyzwyczajenia - paczek ma wygladac jak angielski paczek, a apple pie jak apple pie

Tu się nie zgodzę. Jaki byłby sen otwierania polskiej cukierni?
;-)
Ich trzeba tylko przekonać aby spróbowali, a to bywa fakt ciężkie.
Polskie ciastka,pączki eklery(nie mylić z torami) nie różnią się aż tak w wyglądzie, za to smak mają o niebo lepszy i to nie tylko dla nas.
Pewnie że nie można od razu wyskoczyć do nich z Mazurkiem czy Makowcem, ale już taki Brzdąc czy Jego Wysokość Sernik jak najbardziej...tylko bez galaretki:)))(to już mój smak)

Kurde, sam sobie ochoty na sernik zrobiłem....a sera nie mam:((

Do góry stronyOffline

Anka_Londyniank

Post #10 Ocena: 0

2012-08-16 14:56:18 (13 lat temu)

Anka_Londynianka

Kobieta

Produkt, który sprzedaje jest w zasadzie bardzo międzynarodowy - specjalizujemy się w babeczkach tzw. cupcakes i tortach okolicznościowych, więc nastawiamy się głównie na imprezy. W codziennej ofercie mamy przede wszystkim babeczki świeże i za każdym razem inne, ciastka, ale też ze względu na obecne zapotrzebowanie typowo polskie ciasta... Zamówień nie jest tak dużo, ale powoli coś się rusza w tym kierunku - w tym myślę, że www może pomóc. Natomiast teraz zależy mi na klientach z ulicy - dlatego Wasze rady są szczególnie pomocne:) Dzięki

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,