MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest naprawde??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 2 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gienek1234

Post #1 Ocena: 0

2012-07-02 19:22:44 (13 lat temu)

gienek1234

Mężczyzna

Z nami od: 02-07-2012

Do greta:witam dziekuje bardzo za szczerosc wypowiedzi wlasnie o takie cos mi chodzi... Znaczy sprawa wyglada troche inaczej mam tam znajomego ktory mieszka tam piec lat jednak nie moge liczyc na to ze u niego zamieszkam gdyz on sam jest na pokoju rozmawialem z nim dzis i powiedzial mi ze mieszkanie mi zalatwi ale o prace musze sie starac sam mamy odlozone 3tys funtow na start wiec na jakies 4 miesiace zycia starczy chodzi o to czy jest az taka tragedia zeby znalesc prace np w tych fabrykach wiem ze w wakacje jest ta mnostwo studentow dlatego tez chcemy jechac we wrzesniu kiedy wiekszosc wyjedzie moj syn ma dop 5 miesiecy wiec jest chyba zamaly aby posac go do zlobka dltego tez moja dziewczyna chwilowo zajmowala by sie opieka nad nim.Wiem ze trzeba pracowac minimum 3 miesiace aby starac sie o benefity ktore tez by nam duzo pomogly w tej sytuacji.Tu niemamy nic mieszkamy z tesciowa na jednym pokoju a pracy niema gdyz staram sie o nia juz kolo roku jestesmy ze tak powiem zmuszeni proba wyjazdu...ja sie zadnej pracy nie boje wiec moze chociaz po 2 lub 3 miesiacach trafi sie ta praca w fabryce co pani o tym sadzi??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-02 19:29:28 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Yosarian

Post #3 Ocena: 0

2012-07-02 19:38:25 (13 lat temu)

Yosarian

Mężczyzna

Z nami od: 31-08-2008

też uważam że wazniejsze jest znalezienie pracy, a dopiero jak się ma pracę to patrzy się gdzie ona jest, tym bardziej że wybierasz się jakies 2 tyś km, więc jaka to róznica pojechac o 100 mniej lub wiecej? mogę podać ci gdzie jest praca praktycznie "od zaraz" fakt praca "kiepska" ale to pojęcie względne i każdy ma swoje wartości w tym kierunku,w kazdym razie o mieszkanie jest dużo latwiej jak o pracę, jak masz pracę, czyli dochody to mieszkanie masz od ręki

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gienek1234

Post #4 Ocena: 0

2012-07-02 19:43:13 (13 lat temu)

gienek1234

Mężczyzna

Rozumiem tylko chodzi mi o to ze na poczatku moglbym np. powysylac sobie z polski potrzebne rzeczy dla dziecka jak wozek lozeczko itd pozatym niewiem na jakim poziomie bedzie moj angielski gdyz dopiero podjolem nauke niby jest to kurs intensywny ale roznie to bywa a tam znajomy pomoglby w zalatwienu tych kont itd wiecie jak to jest kiedy sie wyjezdza pierwszy raz mimo wszystko dobrze miec w poblizu kogos kogo mozna zapytac o jakies tam glupotki

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-07-02 20:10:50 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gienek1234

Post #6 Ocena: 0

2012-07-02 20:19:51 (13 lat temu)

gienek1234

Mężczyzna

rozumiem sytuacje dlatego tez wyjechalem z takim tematem wlasne nie che jechac i sie..... mamy 3 miesiace na ogarniecie wszystkiego ale chce wiedziec jak najwiecej dlatego dziekuje wszystkim za rady..

Do góry stronyOffline

Somebody80

Post #7 Ocena: +1

2012-07-02 21:02:30 (13 lat temu)

Somebody80

Mężczyzna

Z nami od: 17-06-2012

daj sobie spokoj...zarobisz max 1100 funtow i wyladujesz w zagrzybialym pokoju w chacie dzielonej z poslka patologia, Mariany itp. chcesz tego dla swego syna? Twoja pensja nie starczy nawet na zycie (mieszkanie niezalezne +wyzywienie skromne) mowie o malym miescie bo o Londynie mozesz zapomniec..jakby jeszcze Twoja zona miala szanse na prace ale dziecko male...a przedszkole to koszt kolo 800-1000 funtow na miesiac wiec nawet jak zona znajdzie prace to zaplaci tyle za przedszkole..ze juz nie wspomne ze jezyka nei znasz i nie masz konkretnego zawodu..daj sobie spokoj, zmien miasto w pl ale nei pakuj sie w bagno i nie trac oszczednosci idiotycznie..

Do góry stronyOffline

greta

Post #8 Ocena: 0

2012-07-02 21:29:01 (13 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

uwierz mi ze nie jest latwo o prace nawet jak sie zna angielski,3 tys funtow to nie starczy na 4 m-ce.wynajecie mieszkania wiaze sie z zaplaceniem depozytu za miesiac z gory.
twoj kolega mieszka na pokoju niech ci zalatwi pokoj pojedz tam rozgladnij sie co sie dzieje i zadecyduj,nie bierz dziewczyny i dziecka.
jak ci ktos napisal chester to nie ejst dobry wybor jest tu uczelnia pelno studentow wszystkie puby hotele obsadzone przez nich,na obrzezach chester masz fabryki w ktorych ludzie pazurami sie trzymaja jak jakas agencja tam ludzi wysyla to tylko na krotki okres czasu kiedy jest np sezon urlopowy albo okolo swiat jak jest wiekszy przerob.
najlatwiej jest sie gdzies wkrecic jak juz masz tam kogos z rodziny albo jakiego super frienda ale jak twoj kolega ci odrazu mowi ze sam masz sobie prace zalatwic to chyba nie mozesz na jego pomoc naprawde liczyc w tym wzgledzie.
do tego dodam ze wiele przyjazni konczy sie szybko na obczyznie i zebys nie byl zdziwiony jak twoj kumpel przestanie odbierac telefony jesli bedziesz go zbyt czesto prosil o pomoc,slaby angielski to twoj wielki minus niestety.
co do przedszkola to jak ktos napisal powyzej koszt okolo 700-800f na miesiac-ja pracuje w przedszklu wiec potwierdzam ze wlasnie taki jest koszt-wiec narazie to nie jest najlepszy pomysl no chyba ze ona pojdzie do pracy a ty bedziesz z dzieckiem siedzial;).
zastanow sie powaznie chlopie zanim sie spakujesz.i napisz tutaj koniecznie jak sie zdecydujesz przyjechac jak ci sie ulozylo :)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-07-02 21:33:13 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Somebody80

Post #10 Ocena: 0

2012-07-02 21:57:05 (13 lat temu)

Somebody80

Mężczyzna

Z nami od: 17-06-2012

hehe...ja sie boje? wymysliles ojciec..
w jego sytuacji to bagno..ja mowie o zyciu..o samochodzie, kinie restauracjach wakacjach piwie o normalnym zyciu a nie ciulaniu 200 funtow co miesiac jedzac shit z lidla..szkoda dziecka

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,