MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Siostry corka chce tu do szkoly.. co robic???

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2012-06-20 10:10:50 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Rozumiem obawy wszystkich i pewnie mając trójkę dzieci, nie zdecydowałabym się na branie odpowiedzialności za kogoś nawet bliskiego.
Ale prawdą jest, że nie wszystkie nastolatki są zdemoralizowane. Moja siostra i szwagierka mają 18 lat i nie interesuje ich picie, palenie, czy balangowanie. I wiem, że gdyby przyjechały do nas, to by się zachowywały odpowiednio i nie wpadły w złe towarzystwo. Ale pamiętam, co ja robiłam mając 16, 17 lat i zdecydowanie dalekie to było od niewinności ;) Jednocześnie jednak moje włóczenie się, bycie w subkulturze, palenie, picie itp nigdy nie wpłynęło na szkołę, zawsze byłam dobrą uczennicą i dobrym człowiekiem chyba też. Nawet w kościele się wtedy udzielałam hehe A szkoła jak wiadomo dla rodziców najważniejsza :) Dlatego z własnego doświadczenia wiem, że choć eksperymentuje się z alkoholem w młodym wieku, to wcale nie oznacza od razu, że zawali się szkołę i zmarnuje życie.
Potem dostałam się na studia, a na studiach choć dalej imprezowe życie, to jednak już dojrzalsze.
Niemniej jednak, jak większość, uważam, że dziewczyna powinna skończyć szkołę w Polsce, a jak osiągnie pełnoletność, to wtedy ewentualnie wzięłabym ją na próbę do siebie. Pod warunkiem jednak, że rodzice byliby w stanie pokryć koszty utrzymania, większość przynajmniej. No i liczyłabym się ze zdaniem męża, bo jakby nie patrzeć, to dodatkowa osoba w domu by była.
Ja tak to widzę.

[ Ostatnio edytowany przez: Capricorn 20-06-2012 10:11 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2012-06-20 10:27:55 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Masz rację Capricorn co do męża.
Skoro on jest przeciwny temu,to dziewczyna ma do wyboru:nie narazić się siostrze i siostrzenicy,czy nie narazić sie męzowi.
Zakładamy,że to on pracuje i przynosi pieniązki do domu,to i on bedzie utrzymywał bądź,co bądź obca dla niego dziewczynę.
Do tego trójka dzieci.
Mając 16lat nie zdaje sobie do końca sprawy jak to jest za granicą.To tak fajnie wygląda z daleka..-będa zazdrościć równieśnicy,fajne zdjęcia na NK ,Fcb...itd
jednak zderzenie z inna kulturą,brak rodziców,znajomych...dziewczynie będzie trudno.
Chyba,że tak sie jej to spodoba,że będzie szalała.
Wiadomo,że w takim wieku jest się pod wpływem równieśników i zeby nie byc tym gorszym,to zaczynamy palić,pić itd

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #3 Ocena: +1

2012-06-20 11:49:55 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Agarudi : nikt z nikogo nie robi (tutaj wpisz dowolne inwektywy). Temat już dawno zszedł z od personam tej konkretnej nastolatki, na hipotetyczna , typowa nastolatke. A typowa nastolatka/nastolatek jaki jest każdy wie - sam kiedyś był. Trzeba się tylko wyzbyc typowego myślenia każdego rodzica, ze moje dziecko jest inne. Dlaczego miało by być inne, ma 3 pary nóg i kozie rogi ?

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,