MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Siostry corka chce tu do szkoly.. co robic???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-06-19 22:15:35 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaczarowany_pan

Post #2 Ocena: 0

2012-06-19 22:30:37 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-06-19 22:12:50, littleflower napisał(a):
Do 18 stego roku zycia dziecka- dwa lata temu mialam w domu w Pl wizyte policji,
bo nie bylo wyslane zaswiadczenie ze syn chodzi do szkoly tutaj ani takze nie bylo w urzedzie miasta ze syn chodzi do szkoly w Pl - syn byl wtedy po 17 stych urodzinach ;-)

Do 18go roku zycia jesli nadal nie skonczyl gimnazjum, np powtarzal. Jesli gimnazjum ukonczy o czasie czyli w wieku bodajze 16 lat, nie musi dalej kontynuowac nauki w Polsce.

Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #3 Ocena: 0

2012-06-19 22:51:40 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Racja, obowiazek szkolny konczy sie wraz z ukonczeniem gimnazjum lub ukonczeniem 18 lat. Po gimnazjum dziecko nie ma przymusu uczeszczania do szkoly, co wiecej w teorii zadna szkola nie musi dziecka przyjac.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-06-19 23:50:40 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #5 Ocena: 0

2012-06-19 23:58:26 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-06-19 23:50:40, ie2ox4 napisał(a):
Jedynie jakbym chciał mieć głupią wymówkę.

Nikt nie ma obowiazku zajmowac sie czyimis dziecmi, nawet jesli to rodzina. Uwazam, ze wieksza odpowiedzialnoscia wykazuja sie czasami ci, ktorzy z macierzynstwa rezygnuja swiadomie.

Jesli masz tyle wolnego czasu i dobrych checi, mnostwo dzieciakow tylko czeka na cieply i kochajacy dom;-)
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-06-20 00:14:21 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #7 Ocena: 0

2012-06-20 05:42:47 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-19 23:50:40, ie2ox4 napisał(a):
Nie wiem czy musi kończyć Gimnazjum. Znam takich co nie skończyli, z pierwszej klasy zostali dyscyplinarnie usunięci.

W momencie gdy zostaje dyscyplinarnie usuniety z gimnazjum, ma obowiazek "przyjecia sie" do gimnazjum rejonowego. Gdy z rejonowego zostaje dyscyplinarnie usuniety, sprawa zajmuje sie kuratorium i posyla dzieciaka do szkoly specjalnej.
Cytat:
A jeżeli dzidziuś byłby czarny to byłoby straszne? Bardziej niż jak byłby biały?

Dalej nie widzisz pewnej puenty. Tu nie chodzi o kolor dzidziusia, czy nawet o jego zaistnienie (jak juz pisalem w innym watku, jestem ostatnia osoba ktora chcialaby obwiniac kobiete o rozwiazlosc:). Chodzi o to jak zareaguja rodzice corki na dzidziusia.

Cytat:
Może rzeczywiście jestem "mondry inaczej" jak to ktoś złosliwie zauważył, ale nie miałbym oporów przed przyjęciem dziecka, tym bardziej że z rodziny. Nie martwiłbym się (czytaj: nie wywoływałbym wilka z lasu) że nie dam sobie rady z dziewczyną. Jedynie jakbym chciał mieć głupią wymówkę.

To nie jest glupia wymowka. Cokolwiek sie stanie zlego - cokolwiek od wypadku typu zlamanie nogi, poprzez pozornie blahe sprawy jak znalezienie sobie faceta, a skonczywszy na byciu ofiara przestepstwa, lub samemu popelniajac je, np. posiadajac narkotyki.. Cokolwiek sie stanie, skonczy sie to albo znienawidzeniem Ciebie przez siostrzenice, albo znienawidzeniem Ciebie przez jej rodzicow, albo przez wszystkich troje. Do tego moga jeszcze dojsc problemy w Twoim wlasnym zwiazku i pare innych nieprzyjemnych spraw. Biorac cudze dziecko pod swoja opieke i utrzymanie w obcym kraju zawsze przegrasz. Jaka "kupe radosci" chcesz miec z 16 czy 17 latki?
Cytat:
Nie muszę i nie czuję potrzeby gonienia za pieniędzmi, więc mam dużo dla wszystkich czasu.

Tzn ze mozesz nocami lazic za czyims dzieckiem, pilnowac zeby krzywda sie nie stala?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-06-20 08:10:24 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #9 Ocena: 0

2012-06-20 09:36:56 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-20 08:10:24, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2012-06-20 05:42:47, Dinth1906 napisał(a):
(...)Tzn ze mozesz nocami lazic za czyims dzieckiem, pilnowac zeby krzywda sie nie stala?

Nie, nie będę łazić za nią. Ona będzie chciała być ze mną, a ja po nocach nie łażę, chyba że jakieś nocne powroty do domu. Moje dzieci mając do wyboru wakacje z harcerzami, obóz sportowy, kolonie mówiły mi że chcą ze mną, tam gdzie chcę je wysłać nic ciekawego się nie dzieje. Tak planowałem że dzieci odwoziłem na stację kolejową i z jakiejś stacji je odbierałem. A ja normalnie całe wakacje na rowerze, pod namiotem i żaglówka/kajak. Polskę znają z siodełka od roweru i z wody. Teraz wnuki to się namawiały żeby mnie przekonać do zostania w domu, bo mają książki itd. Ze mną dzieci się nie nudzą. Nie wyobrażam sobie, żebym musiał ich pilnować lub czegoś zakazywać. Jeżeli chcą robić coś niebezpiecznego to pytam czy napewno maja troszkę rozumku do tej czynności. Tylko raz córka "zwichnęła" nogę, później się przyznała że chciała zostać w łódce bo chciała odpocząć a nie łazić po "marinach". (Sztynort) Do dzisiaj się śmiejemy.

Dziewczyna bardzo chce wyjechać za granice, ergo uciec z pod kontroli rodziców i szukać przygód. Skąd w takim bądź razie pewność ze gdyby już tu przyjechała, to Twoja kontrole zaakceptuje, a z zaplanowanych przygód zrezygnuje zamieniajac je na zwiedzanie Anglii kajakiem?
Zważ na to ze Ty wychowała swoje dzieci na przywiązane do Ciebie, ale to nie oznacza ze rodzice Twojej hipotetycznej siostrzenicy rownież wychowaly ja na przywiązana do Ciebie:)

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #10 Ocena: 0

2012-06-20 09:58:39 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

a dlaczego z dziewczyny robicie kurwe, narkomanke i zlodziejke :-o czy ktos z was ja zna? bylo pisane o negatywnych sytuacjach, ktore sie moga wydarzyc i chyba bedzie dosc:-o bo z bogu ducha winnej nastolatki, robicie potwora. ludzie troche wiary w drugiego czlowieka, chocby mlodego. swoje wlasne nastoletnie dzieci tez traktujecie jak potencjalnych przestepcow?
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,