MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Siostry corka chce tu do szkoly.. co robic???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-06-19 17:05:24 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dinth1906

Post #2 Ocena: 0

2012-06-19 17:16:37 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-19 14:53:02, Jamal91 napisał(a):
"Moze jest madra i nie bedzie zadawac sie z czarnymi rowniesnikami,"

A każdy bulwersował sie na przedstawiający nas jako rasistów dokument na bbc a tu takie kwiatki można znaleść brawo:D

Chociaż masz racje po co je narażać na deprawacje , też wolałbym żeby moje dzieci miały jak najmniej wspólnego z polskimi rówieśnikami.

Heh, to nie bylo rasistowskie. Chodzi o to, kogo spotka jak wyjdzie z domu w takim londynie. I raczej nie bedzie to ta czesc czarnej mlodziezy - niewatpliwie i z cala pewnoscia istniejaca - ktora za dnia uczy sie na kilku fakultetach, a calymi nocami zakuwa do kolejnych egzaminow.

[ Ostatnio edytowany przez: Dinth1906 19-06-2012 17:24 ]

Do góry stronyOffline

Snowflake

Post #3 Ocena: 0

2012-06-19 19:51:20 (13 lat temu)

Snowflake

Mężczyzna

Z nami od: 24-02-2009

Proste i logiczne
I nie chce byc zle zrozumiany.
Zwyczajnie Londynska populacla, a zwlaszcza w niektorych dzielnicach to Czarni ktorych widac na ulicach..
Oczywiscie sa inni.
Moj najlepsieszy kumpel z roboty jest czarny.
Nie zamienil bym na innego bialego.
Zwykle realia.
Veritas.

Do góry stronyOffline

DreamBox

Post #4 Ocena: 0

2012-06-19 20:40:19 (13 lat temu)

DreamBox

Kobieta

Z nami od: 24-05-2012

W Polsce obowiązek nauki jest do lat 18. Więc opcja Au pair na rok odpada, a wątpie by na 2miesiące wakacji rodzina zgodziła się wziąść dziewczynę.

Do góry stronyOffline

zaczarowany_pan

Post #5 Ocena: 0

2012-06-19 20:44:39 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-06-19 20:40:19, DreamBox napisał(a):
W Polsce obowiązek nauki jest do lat 18. Więc opcja Au pair na rok odpada, a wątpie by na 2miesiące wakacji rodzina zgodziła się wziąść dziewczynę.

Obowiązek szkolny dziecka rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego w tym roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat i trwa do ukończenia gimnazjum, nie dłużej jednak niż do ukończenia 18 roku życia.
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #6 Ocena: 0

2012-06-19 20:49:30 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

Obowiązek szkolny polega na przymusie uczęszczania do szkoły podstawowej i gimnazjum. Rozpoczyna się w roku szkolnym, w którym dziecko kończy 7 rok życia. Ustawa nie określa w wyraźny sposób kiedy obowiązek szkolny się kończy.

Zrodlo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Obowi%C4%85zek_szkolny

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #7 Ocena: 0

2012-06-19 20:52:10 (13 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

No właśnie więc co w takim wypadku gdy nie ma skończonych 18nastu lat i chce wyjechać? Czy rodzice nie będą mieli w związku z tym problemów ,że dziecko nie chodzi w Polsce do szkoły? Jakieś dokumenty dostarczone do Polski jako dowód ,że kontynuuje naukę poza granicami Polski?
Pytam z czystej ciekawości.
Bo wiem ,że rodzice jednego chłopaka z mojej klasy mieli poważne problemy plus kara pieniężna ,że ich syn nie chodził do szkoły...

dudzius a odnośnie całej tej sprawy to ja sama b chyba aż tak wielkiej odpowiedzialności na siebie bym nie wzięła. Co innego znać się z rodziną raz na jakiś czas ,a co innego mieszkać ze sobą. Wtedy tak na prawdę poznajemy prawdziwe ja tej drugiej osoby...Zresztą wiem ,że to może głupie ,ale o dziewczynki trzeba dbać wyjątkowo wiadomo chłopiec z brzuchem nie wróci. Wtedy pretensje będą do Ciebie. No bo jak pilnowałaś i w ogóle...troszkę to podchodzi pod niezręczną sytuacje odmówić rodzinie jest głupio ,ale przecież Ty też masz swoje sprawy ,swoje życie co więcej dzieci. Dlatego nie rozumiem jak mogą w ogóle tego od Ciebie oczekiwać. Masz trójkę maluchów ,a tu jeszcze dorastającą panną się zająć...no nie wiem...zastanów się dobrze.

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #8 Ocena: 0

2012-06-19 20:53:37 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Dudzia ja miałam pod opieką nastoletnią/wówczas/siostrzenicę z Niemiec/szwagier prawdziwy! Niemiec/.Myślałam,że się pochlastam-to wynikało z praw jakie mają nastolatki w Niemczech.Ostatecznie postawiłam sprawę na ostrzu noża-albo dostosowuje się do mnie,albo aufviedersehen!Nigdy więcej takiej odpowiedzialności i nerwówki!

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2012-06-19 21:59:46 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2012-06-19 20:52:10, Kocurzyca napisał(a):
Cytat:

No właśnie więc co w takim wypadku gdy nie ma skończonych 18nastu lat i chce wyjechać? Czy rodzice nie będą mieli w związku z tym problemów ,że dziecko nie chodzi w Polsce do szkoły? Jakieś dokumenty dostarczone do Polski jako dowód ,że kontynuuje naukę poza granicami Polski?
Pytam z czystej ciekawości.
Bo wiem ,że rodzice jednego chłopaka z mojej klasy mieli poważne problemy plus kara pieniężna ,że ich syn nie chodził do szkoły...

obowiązek szkolny jest bodajże do 15 rż czyli dawna 8-klasowa podstawówka,a teraz podstawówka i gimnazjum.
A mało takich po gimnazjum chodzi po ulicy? Nie mówię o tych,co nie skończyli liceum tylko o takich,co nawet nie złożyli papierów.
Dlatego my tu w Anglii co rok wysyłamy do polskich szkół informacje,że nasze dzieci chodza do szkoły.
Jesli dzieci sa zameldowane w Polsce.
A co się dzieje po skończeniu gimnazjum,juz ich nie obchodzi.
To nie komuna,gdzie dziecko pałętające się po ulicy,było namierzane przez ówczesna Milicje.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2012-06-19 22:12:50 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Do 18 stego roku zycia dziecka- dwa lata temu mialam w domu w Pl wizyte policji,
bo nie bylo wyslane zaswiadczenie ze syn chodzi do szkoly tutaj ani takze nie bylo w urzedzie miasta ze syn chodzi do szkoly w Pl - syn byl wtedy po 17 stych urodzinach ;-)

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,