Cytat:
2012-06-18 19:46:08, dudzia napisał(a):
dzis rozmawialam z siostra, pzedstawilam jej nasze obawy... ze boimy sie odpowiedzialnosci... maz tez zasugerowal wyjazd wakacyjny i ja tez chce aby tak to bylo.. tylko jak szukam takich kursow to sie przerzilam... 6 tygodni bez zakwaterowania prawie 2000f ;-o;-o;-o;-o.... macie racje z tym co piszecie...
Ewamik, dziewczę skonczylo gimnajum z czerwonym paskiem, jest dobrze poukladana nastolatka, nie pije i nie pali...
wiem, ze nie bede stawiala relacji miedzy mna a mezem na ostrzu noza ale nie chcialabym tez psuc relacji w najblizszej rodzinie ...
jezeli konczy gimnazjum to okolo 16 lat...
ja tez mialam w tym wieku czerwony pasek,ale wlasnie w wieku 16 lat zaczyna sie 'doroslosc'pasek akurat nie ma nic do tego.
Nie pije i nie pali...byc moze tak mysla rodzice...a rzeczywistosc moze byc calkiem inna.
Ja osobiscie uwazam ze dziewczyna w wieku 16 lat powinna byc w domu gdzie jest ojsciec i matka.
Ja pamietam ten wiek,pierwsze milsoci,pokusy i inne mlodziencze wymysly.
16 lat to jeszcze dziecko,powinna skonczyc liceum/technikum,mature i wtedy ewentualnie zdecydowac sie na wyjazd za granice lub byc moze zapragnie studiowac w kraju.
A jezyk...w Polsce tez mozna,moja kolezanka zawsze kochala angielski,chodzila do szkoly jezykowej,doksztalcala sie w domu i wyjezdzajac do UK miala angielski w paluszku,bo to bylo jej pasja.
A rodzina rowniez powinna uszanowac ze boisz sie odpowiedzialnosci za nei swoje dziecko,ze moze chcesz miec swoja prywatnosc itd..
My kiedys pomoglismy bratu meza,mial 19 lat,ale jednak byl pelnoletni,postawilismy warunki jasno,tesciowa rowniez dala mu wyklad przed wyjazdem i chlopak szybko poszedl do pracy,potem znalezlismy mu pokoj i wszytsko pieknie sie skonczylo.
Ale 16 lat to stanowczo za malo.ale to tylko moje zdanie
lake...