MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polki rodza rekordowa ilosc w UK - dlaczego?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 10 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maw2be

Post #1 Ocena: 0

2012-06-12 23:44:45 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-06-12 19:58:25, nuska napisał(a):
No wlasnie.Teraz bierzesz,pozniej odrobisz. Przeciez nie bedziesz miec dzieci co rok,przez dwadziescia lat. W zyciu sa wazniejsze sprawy niz wysoka emerytura,nowe meble,wypasiony samochod czy wyjazd na urlop dwa razy do roku. Mnie zadowala usmiech dzieci,ich sukcesy w szkole i na studiach. Najwiekszy prezent ostatnich lat?? Laurka mojego najmlodszego na ktorej jestem wielka,gruba z rudymi wlosami i wielkim usmiechem. Otoczona kwiatami. Dziecko taką mnie widzi-- czyli dobra ze mnie ciepla i wesola mama. Moze ktos by wolal zamiast tego zloty pierscionek z brylantem czy bilet na spa. Ja nie.

nuska jak najbardziej się z tobą zgodzę. dzisiaj o mało co się nie popłakałem jak wychowawczyni pochwaliło mojego starszego jak go odbierałem, nawet został "star of the week" i na assembly w piątek będzie pokazywać swoją gwiazdę. jestem taki dumny ze swojego pierworodnego. to uczucie jest ważniejsze od każdej wypłaty, od każdego bonusa, od wszystkiego. dzieci dają tyle radości tyle szczęścia. teraz będąc w domu przez te kilka dni widzę jak dużo tracę z życia moich synów.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autor65

Post #2 Ocena: 0

2012-06-12 23:55:34 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

my mamy 6-tke (slownie szostke) no nie w totku:-?
pozytku z nich nie bylo zadnego (w Polsce);-)
wiec przyjechalismy tytaj w wiadomym celu
pobieramy 36-tys (slownie funtow)
dostalismy dom taki duzy, ze mieszkam w nim juz trzy lata a jeszcze nie bylem we wszystkich pokojach:-]
ale to nie wszystko...moja chce jeszcze:-o
ale ja juz nie moge
no nie dam rady
"piniondze" to nie wszystko
ale wszystko bez "piniendzy" to....:-]?
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2012-06-13 00:30:40 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #4 Ocena: 0

2012-06-13 00:39:05 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Alez sie uczepili Nas w Uk.A co w Polsce sie dzieci nie rodzi juz tylko za granica.Co to za roznica?Jakbym byla w Polsce tez bym miala dzieciaczka,a moze i dwa nawet.Wyjechalam do Uk jak mialam 21 lat i uwierz mi o dzieciach nie myslalam.Sa wyjatki jak wszedzie ale nie rozumiem dlaczego na tych wyjatkach ktos tworzy jakas historyjke o rekordowych urodzeniach.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-06-13 06:52:02 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-06-13 07:12:04 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #7 Ocena: 0

2012-06-13 07:19:08 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

tylko nie zauważyłaś jednej kwestii. pakistańczycy siedzą w uk już długie lata, niektórzy pozajmowali wysokie stanowiska, stali się częścią społeczeństwa. my tak naprawdę dopiero jesteśmy od czasu otwarcia granic. więc różnica jest. zobaczysz że za 15 lat a może i wcześniej to się zmieni. już się zmienia. teraz na celowniku coraz częściej są rumunii.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-06-13 07:56:03 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Bzdury w gazecie, bo posługują się paszportami, a nie narodowoscia.

Polki rodzą, ale w większości też szybko wracają do pracy, a nawet jak pracują w domu, to drugi polowek tyra, ile się da.

W wielu innych kobiety pracują puki są pannami, potem jedyne zajęcie to mnozenie.
Druga połowa, albo nie może znaleźć pracy, albo ciągle ja traci.
Albo kombinuja, tak ze nie jednemu tu na forum, by włosy wypadły z nerwów i to nie tylko na głowie, ale i na plecach.
Jak robią system w bambuko.

A te gazety, to prasa smieciowa, nie ma co się nimi przejmować, ani nawet szkoda pieniędzy na nią.

Skierowana jest do prostych ludzi, Jak widać porusza "problem " konkurencji.

Najzabawniejsze jest to, że z innych krajów przyjeżdżają do. UK i znajdują pracę w ciągu dni, lub tygodni.
Lokalni, potrafią szukać pracy przez wiele lat!
W tym 30 latek, który ma mniej dni pracy w życiu, niż nie jeden z nas urlopu, to wcale w UK nie jest takie egzotyczne.

Z jednym się zgodzę o czym pisałem nie raz.
Zapomogi to ma być pomoc, a nie forma na życie.

Ale każdy robi jak lubi, jeden szuka pracy i dochodów by były jak najwyższe, drudzy ograniczają się ile to możliwe by nie zarobić więcej niż limit Zapomogi.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-06-13 08:25:54 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2012-06-13 07:56:03, krakn napisał(a):
Bzdury w gazecie, bo posługują się paszportami, a nie narodowoscia.

Polki rodzą, ale w większości też szybko wracają do pracy, a nawet jak pracują w domu, to drugi polowek tyra, ile się da.

W wielu innych kobiety pracują puki są pannami, potem jedyne zajęcie to mnozenie.
Druga połowa, albo nie może znaleźć pracy, albo ciągle ja traci.
Albo kombinuja, tak ze nie jednemu tu na forum, by włosy wypadły z nerwów i to nie tylko na głowie, ale i na plecach.
Jak robią system w bambuko.

A te gazety, to prasa smieciowa, nie ma co się nimi przejmować, ani nawet szkoda pieniędzy na nią.

Skierowana jest do prostych ludzi, Jak widać porusza "problem " konkurencji.

Najzabawniejsze jest to, że z innych krajów przyjeżdżają do. UK i znajdują pracę w ciągu dni, lub tygodni.
Lokalni, potrafią szukać pracy przez wiele lat!
W tym 30 latek, który ma mniej dni pracy w życiu, niż nie jeden z nas urlopu, to wcale w UK nie jest takie egzotyczne.

Z jednym się zgodzę o czym pisałem nie raz.
Zapomogi to ma być pomoc, a nie forma na życie.

Ale każdy robi jak lubi, jeden szuka pracy i dochodów by były jak najwyższe, drudzy ograniczają się ile to możliwe by nie zarobić więcej niż limit Zapomogi.

Prosze, prosze, jaki Ty Kraku zorientowany, mimo ze " nie dzieciaty" ;-).
Podpisuje sie pod wypowiedzia - nic dodac, nic ujac.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2012-06-13 08:33:46 (13 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Moim zdaniem opieranie swoich opinii na artykułach z Dailymail jest porównywalne z branie za prawdę tego, co pisze Fakt, Pudelek, i inne ambitne źródła wiadomości. Tam nieważne co piszą, ale o kim.
Swego krótkiego czasu wychodziła w Polsce gazetka "skandale".To dopiero były jaja. Kupiłam kilka numerów dla brechtu, ale dla mnie żart też musi mieć jakiś tam poziom, a jak zobaczyłam zdjęcie Johna Kennedy patrzącego prosto w obiektyw, ze swoim szerokim uśmiechem, stojącego w kolejce , który rzekomo mieszka w Polsce, lub zdjęcie Hitlera, który nawet nie pokusił się o zmianę wizerunku, mieszkającego w Izraelu, powiedziałam dość.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,