MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polki rodza rekordowa ilosc w UK - dlaczego?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 12 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

czarnaelka

Post #1 Ocena: 0

2012-06-13 11:29:50 (13 lat temu)

czarnaelka

Kobieta

Z nami od: 12-07-2010

Sorry ,ze nie czytalam watku ,ale swoje 3gr wtrace.
Jakos nie interesuja mnie te artykuly o Polakach bo dla mnie nie sa wiarygodne.To proba odwrodecania uwagi od ich problemu jakim jest "trzepanie"dzieci.Nie oszukujmy sie ,ze Angole rozmnazaja sie z milosci.Dlaczego angielskiej mamusi obojetne jest kto jest ojcem ,ze nie ma pracy??panstwo da ,panstwo utrzyma,panstwo wychowa a Ona ma status full time mumy.
I jak ktos powie ,ze Polacy decyduja sie na dzieci dla korzysci -nie uwierze.Znajac nasza mentalnosc to decydujemy sie na dzieci majac w miare dobre warunki zyciowe badz jednak w razie nieplanowania targa nami niepewnosc :"Boze czy damy rade?dziecko w drodze a pieniadze zarabiac trzeba":-)
Ot napisalam:-)
Ja moja sztuke przywleklam ze soba z Polski ,wiec jakby co to nie o mnie pisza:-]

[ Ostatnio edytowany przez: czarnaelka 13-06-2012 11:31 ]

naturalna wibracja nie zabija...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

annussia

Post #2 Ocena: 0

2012-06-13 11:53:47 (13 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

to i cos dorzuce...
Mam dwojke dzieci i dostaje tygodniowo cos okolo 36 funtow Child Benefit, czyli na rok troszke ponizej 2000tys - jednemu moze wydawac sie duzo, ale... dziecko tez kosztuje, jedzenie, ubrania, wyjscia, wakacje.
Nie liczylam, ale z pewnoscia rocznie wydaje pare razy wiecej niz te 2K, wiec dzieci na pawne nie mialam ze wzgledu na korzysci finansowe.
Osobiscie nie znam zadnej polskiej rodziny, gdzie dwojka siedzialaby w domu i byla tylko i wylacznie na garnuszku panstwa. Za to znam mnostwo kombinatorow, ktorzy pracuja na czarno, zatajaja czesc lub wszystkie dochody, udaja ciagle chorych i niezdolnych do pracy itd. Mysle, ze jesli tak bardzo martwimy sie o zasob benefitow warto byloby sie skoncentrowac na tych delikwentach, a nie ciagle sie czepiac ludzi z dziecmi.
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-06-13 12:00:48 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2012-06-13 12:13:24 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

----------
"Myslisz, ze tupnelam nozka, bo mnie wyprowadzilas z rownowagi ( swoim postem oczywiscie )? Jesli tak, to jestes w bledzie."

ale o coo chodzi? ... ... tupniecie nozka bylo rubasznym referowaniem, uzasadnieniem, okazaniem ze czytalam twoja wypowiedz ale daje sobie czelnosc wypowiedzi w temacie ktory mnie interesuje w danej chwili jako ze sobie go zalozylam

O nic nie chodzi. Skomentowalam Twoja wypowiedz o tupaniu nozka :-].

Cytat:

----

"Gdybys przejrzala tematy na MW, wiedzialabys ze tych o benefitach jest wiele - przez pytania, az do roztrzasania dlaczego, po co, "jakim prawem"..."

... i w sumie jestem nowym uzytkownikiem forum ale nie jest mi wiadome, ze mam obowiazek moralny przeczytac wszystkie stare posty zanim wyraze swoja opnie ?,

Nie jest Ci wiadome, bo nie przeczytalas chocby z grubsza Regulaminu forum - nie zakladamy tysieczny raz podobnych tematow, skoro one istnieja, moze je wyszukac i kontynuowac.
Ale przeciez nie o to tu chodzi...

Cytat:

------------

" Dlatego kolejne spotkanie z osoba, łączącą rodzenie dzieci i benefity, wydaje sie byc nudne. Wiec to nie bylo tupniecie nozka, a raczej ziewniecie ."
... uwazasz ze jestem nudna? ehh no coz moze i jestem :-)) ...

Nie napisalam, ze Ty jestes nudna - przeciez Cie nie znam, skad mam wiedziec ;-).
Napisalam ogolnie, o spotkaniu z takimi ludzmi i rozmowach na takie tematy. Ale przeciez nie musze sie tu wypowiadac, prawda? :-]

Cytat:

----------

"Szanuje ludzi, ktorzy maja swoje powody, by nie decydowac sie na dziecko. Ich zycie, ich wybory. Ale draznia mnie ludzie, ktorzy oceniaja tych "dzieciatych" przez pryzmat wlasnych ambicji, wzorcow, priorytetow...i marzen :-]"

Czy my sie znamy? Mam nadzieje, ze nie dalas sobie prawa zagrupowania mnie w zadnej z grup bo moje wypowiedzi w temacie ktory poruszylam nie wyrazilam mojej opinii w tej kwestii chyba ... jezeli tak to przepraszam ale WYTKNIJ PALCEM :)) podaj reproduction path ... albo nie ... w sumie jak wolisz

Znowu jak wyzej - nie znam Cie, nie zakwalifikowalam Cie do zadnej grupy, nie wrzucilam do zadnego "wora" - to bylo moje stwierdzenie odnosnie calosci.

Cytat:

----------
"Brytyjczycy sa zbyt przywiazani do "swojego zycia", zeby nagle ktos wlasnie mogl tupnac nozka i powiedziec " nie podoba mi sie ten system, zmienimy to!" . "

Mysle ze temat zmian w systemie zasilkowym jest bardziej zlozony niz "przywiazanie" Brytyjczykow, ale to temat rzeka rowniez....

Zgadzam sie. Stad tez moje stwierdzenie, ze Twoje "marzenia" nie maja szans na realizacje. I tyle.

----------

Cytat:

"Nie od dzis i nie od momentu kiedy zajwili sie tu Polacy, benefity istnieja."
- hmm a skad to stwierdzenie, ze benefity istnieja odkad zjawili sie tu Polacy? kto tak twierdzi?

Twoj temat.
Zalozylas go i dyskusja poszla w strone "dzieci=benefity". Wyglada to tak, jakby system przestal Ci sie podobac w momencie, w ktorym "odkrylas", ze Polki rodza wiecej dzieci w UK. Co dla Ciebie oznacza wlasnie, ze rodza z powodu benefitow = systemu socjalnego. I w zwiazku z tym marzysz o tym, zeby to zmienic... ;-)

Cytat:

----
" Uczciwosc ponad wszystko mowisz... hmmmmm...."

Ciekawe hmmm :) powod do zadumy????

Mojej, czy Twojej? :-];-)

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

brookaciki12

Post #5 Ocena: 0

2012-06-13 12:51:36 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

czytam wyrywkowo ten temat bo (i tu zacytuje NZTB)

Cytat:
Gdybys przejrzala tematy na MW, wiedzialabys ze tych o benefitach jest wiele - przez pytania, az do roztrzasania dlaczego, po co, "jakim prawem"... Dlatego kolejne spotkanie z osoba, łączącą rodzenie dzieci i benefity, wydaje sie byc nudne. Wiec to nie bylo tupniecie nozka, a raczej ziewniecie .

wiec wiadomo ze mozna zastac tu zadyme jak w podobnych tego typu tematach:-]:-]:-] ale mimo wszystko postanowilam sie wypowiedziec.... do autorki tematu: masz strasznie wkurzajacy styl pisania, jak Cie czytam to mnie w oczy kluje :-Y:-Y

Do góry stronyOffline

wildesfan

Post #6 Ocena: 0

2012-06-13 12:57:23 (13 lat temu)

wildesfan

Kobieta

Z nami od: 24-03-2010

Cale zamieszanie troche bez sensu. Wystarczy pomyslec- przyjechali ludzie w wiekszosci mlodzi, po jakims czasie przyszla pora na zalozenie rodziny. Sama jestem tu lat juz prawie 8, pora przyszla na mnie, jestem w ciazy, wiec doloze swoje jedno dziecko w polowie polskie do statystyk. Wielu znajomych w Polsce juz dawno ma po pare albo i wiecej dzieci. Skad wiec te statystyki z rekordami tutaj?...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-06-13 13:42:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-06-13 14:17:19 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zepha1

Post #9 Ocena: 0

2012-06-13 14:31:55 (13 lat temu)

zepha1

Kobieta

Z nami od: 10-05-2012

Temat rzeka ...........
Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka :)

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2012-06-13 14:52:01 (13 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

miałam coś napisać, ale post Bestii mnie rozwalił :-D:-]
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,