2012-06-13 08:25:54, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Prosze, prosze, jaki Ty Kraku zorientowany, mimo ze " nie dzieciaty"

Podpisuje sie pod wypowiedzia - nic dodac, nic ujac.
e tam, przecież wszystkie dzieci nasze sa

![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 11 z 15 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2012-06-13 08:50:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-06-13 08:25:54, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Prosze, prosze, jaki Ty Kraku zorientowany, mimo ze " nie dzieciaty" ![]() Podpisuje sie pod wypowiedzia - nic dodac, nic ujac. e tam, przecież wszystkie dzieci nasze sa ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-06-13 08:54:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-06-13 08:33:46, jolantina napisał(a): Moim zdaniem opieranie swoich opinii na artykułach z Dailymail jest porównywalne z branie za prawdę tego, co pisze Fakt, Pudelek, i inne ambitne źródła wiadomości. Tam nieważne co piszą, ale o kim. Swego krótkiego czasu wychodziła w Polsce gazetka "skandale".To dopiero były jaja. Kupiłam kilka numerów dla brechtu, ale dla mnie żart też musi mieć jakiś tam poziom, a jak zobaczyłam zdjęcie Johna Kennedy patrzącego prosto w obiektyw, ze swoim szerokim uśmiechem, stojącego w kolejce , który rzekomo mieszka w Polsce, lub zdjęcie Hitlera, który nawet nie pokusił się o zmianę wizerunku, mieszkającego w Izraelu, powiedziałam dość. klasyka ![]() ![]() I tylko CUD sprawił że cocacola ją nie zabiła ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
jolantina | Post #3 Ocena: 0 2012-06-13 09:18:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
![]() w Polsce moja koleżanka z pracy kupowała codziennie Fakt...wspomnienia wracają...dzięki krakn ![]() Diabla oszukac nie grzech
|
Post #4 Ocena: 0 2012-06-13 10:07:45 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #5 Ocena: 0 2012-06-13 10:29:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
jak ktoś już wcześniej wspomniał te statystyki opierają się na paszportach, z resztą sama nazwa "non british born". a ile jest już tu pakistanek, bangladeszanek itp co się urodziły w uk i tu rodziły swoje dzieci? tego już statystyki ci nie pokarzą.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-06-13 10:30:41 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2012-06-13 10:32:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2012-06-13 10:07:45, SpecialK napisał(a): Cytat: 2012-06-13 08:33:46, jolantina napisał(a): Moim zdaniem opieranie swoich opinii na artykułach z Dailymail jest porównywalne z branie za prawdę tego, co pisze Fakt, Pudelek, i inne ambitne źródła wiadomości. Tam nieważne co piszą, ale o kim. Swego krótkiego czasu wychodziła w Polsce gazetka "skandale".To dopiero były jaja. Kupiłam kilka numerów dla brechtu, ale dla mnie żart też musi mieć jakiś tam poziom, a jak zobaczyłam zdjęcie Johna Kennedy patrzącego prosto w obiektyw, ze swoim szerokim uśmiechem, stojącego w kolejce , który rzekomo mieszka w Polsce, lub zdjęcie Hitlera, który nawet nie pokusił się o zmianę wizerunku, mieszkającego w Izraelu, powiedziałam dość. Ja zanzaczylam moj raczej negtywny stosunek do dailymail na samym poczatku ![]() ![]() ![]() ![]() To moze teraz nam napiszesz swoje zdanie na ten temat? Bo w koncu zalozylas go po to, by dyskutowac? No chyba, ze chcialas tylko sprowokowac i sobie poczytac. Co Ty o tym sadzisz Droga K ? Napisalas o systemie zasilkowym w UK ( nad ktorym ubolewasz ). To wszystko? Jedyna rzecz jaka przychodzi Ci do glowy, to "dzieci = zasilki" i odwrotnie? Wg Ciebie nie ma innych powodow dla "rekordowej ilosci porodow Polek" ? Wydaje Ci sie, ze jedynym wytlumaczeniem dla decyzji o dziecku, sa benefity? Jesli nie, to chetnie poczytam. Bo o benefitach mam juz dosc. Edit: generalnie chodzi mi o to, dlaczego wielu ludzi kojarzy rodzenie dzieci z benefitami. [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 13-06-2012 10:41 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
maw2be | Post #8 Ocena: 0 2012-06-13 10:55:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
Magda nie mam pojęcia. Na drugie dziecko zdecydowaliśmy się (z resztą jak na osiedlenie się tu chociaż taki nie był plan na początku) ze względu na wartość pieniądza jaka wtedy panowała. z jednej wypłaty było normalnie. znałem życie z pl i to co tu zastałem to było dla mnie jak ziemia obiecana. i widziałem dużą szansę na lepsze życie dla moich dzieci.
|
Post #9 Ocena: 0 2012-06-13 11:11:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2012-06-13 11:23:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2012-06-13 11:11:50, SpecialK napisał(a): Prowokacja ma taki negatywny wydzwiek ![]() Jako ze moim objective byl podtemat relacji ilosci urodzen z zasilkami, jako autorka tematu pozwole sobie pominac Twoje TUPNIECIE NOZKA (cyt. " Bo o benefitach mam juz dosc." ) i zbulwersowac moim marzeniem o mozliwosc wprowadzenia systemu gdzie osoba pobierajca zasilek na jedno dziecko nie moze zdecydowac sie na nastepne jezeli nie jest w stanie udowodnic, ze jest w stanie je utrzymac bez pomocy Panstwa - ale to jest UTOPIA z wielu wzgledow ... ale co jest mozliwe to wyksztlcenie tendencji spolecznych ze jazda po PIJAKU jest bee i ze bezradnosc spoleczna i zycie na garnuszku innych NIE JEST COOL .. to tyle ... w sumie .. a i jestem dumna, ze jestem Polka i jak tylko moge zwlaczam antypolskie steorotypytyt i ignorancje odnosnie naszego narodu ... i fajnie by bylo gdybysmy mogli razem wspoldzialac, promowac dobre wzroce, pamietac o naszej kulturze itp. itd. wbrew czesto rozbieznym pogladom ... jej Z "GRUBEJ RURY" tak wyszlo przepraszam ... ale jestem szczera - UCZCIWOSC PONAD WSZYSTKO !!!! tidu didu tidu didu ... aaa dodam ze jestem bardzo zmeczona wiec jak sie obudze i przeczytam jeszcze raz co napisalam ... buziaki lukrowane dla Wszystkich Myslisz, ze tupnelam nozka, bo mnie wyprowadzilas z rownowagi ( swoim postem oczywiscie )? Jesli tak, to jestes w bledzie. Gdybys przejrzala tematy na MW, wiedzialabys ze tych o benefitach jest wiele - przez pytania, az do roztrzasania dlaczego, po co, "jakim prawem"... Dlatego kolejne spotkanie z osoba, łączącą rodzenie dzieci i benefity, wydaje sie byc nudne. Wiec to nie bylo tupniecie nozka, a raczej ziewniecie ![]() I nie - nie bulwersujesz mnie swoimi marzeniami. Bo nie maja szans na realizacje. Nie od dzis i nie od momentu kiedy zajwili sie tu Polacy, benefity istnieja. Byly tu, jeszcze zanim dowiedzialas sie ( i wszyscy inni rowniez ), ze UK istnieje i ma taki, a nie inny system socjalny. Brytyjczycy sa zbyt przywiazani do "swojego zycia", zeby nagle ktos wlasnie mogl tupnac nozka i powiedziec " nie podoba mi sie ten system, zmienimy to!" . Uczciwosc ponad wszystko mowisz... hmmmmm.... Szanuje ludzi, ktorzy maja swoje powody, by nie decydowac sie na dziecko. Ich zycie, ich wybory. Ale draznia mnie ludzie, ktorzy oceniaja tych "dzieciatych" przez pryzmat wlasnych ambicji, wzorcow, priorytetow...i marzen ![]() Nikt nikogo na sile nie przekona do swoich racji. Spokojnych snow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 13-06-2012 11:25 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |