MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kelnerowanie w Londynie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CalisK

Post #1 Ocena: 0

2012-05-17 16:36:53 (13 lat temu)

CalisK

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2012

Witam, szukam pracy w Londynie.
W odróżnieniu od innych, dopiero zaczynam przygodę z pracą (nie licząc takich bardzo drobnych), dlatego piszę. Nie jest to koniecznie praca na lato, czy sezon. Mam 18 lat i władam angielskim na poziomie biegłym, mieszkałem w USA, więc można powiedzieć, że w tym momencie największą zaletą jest właśnie łatwość komunikacji z innymi. W Londynie też już byłem, ale turystycznie. Myślałem nad pracą kelnera - niekoniecznie w jakiejś eleganckiej restauracji, bo wiem, że to byłoby trudne, ale chodzi mi ogólnie o kelnerowanie. Zastanawiam się, jak to wygląda naprawdę? Jaka jest dostępność prac tego typu i jakie "powinno być" wynagrodzenie. Czy są jakieś szczególne formalności w UK, których trzeba dopełnić, żeby akurat pracować w tej branży? Z góry dziękuję za wskazówki

Pozdrawiam, Karol

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-05-17 16:44:58 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

CalisK

Post #3 Ocena: 0

2012-05-17 17:48:14 (13 lat temu)

CalisK

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2012

Minnesota

Do góry stronyOffline

LaMujerRadiante

Post #4 Ocena: 0

2012-07-24 19:49:58 (13 lat temu)

LaMujerRadiante

Kobieta

Z nami od: 25-07-2011

Jesli wladasz dobrym angielskim to dlaczego chcesz pracowac jako kelner? Bez urazy ale jesli Twoj poziom jest wysoki to nie pakuj sie w kelnerowanie. Pracowalam przez 5 lat w restauracji i wiekszego wyzysku, dyskryminacji, zwyklego chamstwa nie widzialam a pracowalam w roznych branzach, poczawszy od bycia niania na biurze skonczywszy. O napiwkach zapomnij, zjedza Cie starzy wyjadacze, 'menagerowie' a swoja droga to juz nie te lata kiedy mogles zarobic na zycie, zyjac z napiwkow. I nie mowie tu o super ekskluzywnych miejscach, tylko w kazdy mozliwymmiejscu sytuacja jest taka sama. Zrob sobie przysluge i wloz troche wysilku w szukanie pracy w biurach na przyklad: admin, pa itd. Cos znajdziesz ale restuaracje odradzam :) pozdrawiam

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #5 Ocena: 0

2012-07-24 19:56:50 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-07-24 19:49:58, LaMujerRadiante napisał(a):
Jesli wladasz dobrym angielskim to dlaczego chcesz pracowac jako kelner? Bez urazy ale jesli Twoj poziom jest wysoki to nie pakuj sie w kelnerowanie.

A co złego jest w kelnerowaniu?
Założyciel wątku napisał że ma 18 lat więc nie posądzam go o jakieś duże doświadczenie w jakimkolwiek zawodzie więc szuka potencjalnego zatrudnienia w miejscach gdzie jego dobra znajomość języka jest największym atutem.
Tak poza tym ...żadna praca nie hańbi a żaden pieniądz nie śmierdzi.

A do autora jedyne co mogę doradzić to szukać zatrudnienia w sieciach takich jak Pizza Express lub Cafe Rouge tam kelnerzy mają swoje sekcje i napiwki z nich zgarniaja do własnej kieszeni

Do góry stronyOffline

LaMujerRadiante

Post #6 Ocena: 0

2012-07-24 20:02:30 (13 lat temu)

LaMujerRadiante

Kobieta

To byla moja opinia tylko i wylacznie. W kelnerowaniu nie ma nic zlego, praca jak kazda inna ( pracowalam w hospitality 5 lat - patrz wyzej ). Kolega pytal jak to wyglada naprawde. Ja na prawde pracowalam w takich miejscach.. I naprawde tak to wyglada. Ot co :) pozdrawiam

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #7 Ocena: 0

2012-07-24 20:04:18 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

moze tez szukac przez agencje pracy, tam mu moga zaoferowac cos innego

(troche stary temat, mam nadzieje ze kolega cos znalazl)

[ Ostatnio edytowany przez: biscuits 24-07-2012 20:06 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-07-24 20:05:35 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-07-24 20:02:30, LaMujerRadiante napisał(a):
To byla moja opinia tylko i wylacznie. W kelnerowaniu nie ma nic zlego, praca jak kazda inna ( pracowalam w hospitality 5 lat - patrz wyzej ). Kolega pytal jak to wyglada naprawde. Ja na prawde pracowalam w takich miejscach.. I naprawde tak to wyglada. Ot co :) pozdrawiam

tylko co ma knajpa do domu opieki? 8-)

ps. tak zle, ze szukasz inwestycji?

Do góry stronyOffline

LaMujerRadiante

Post #9 Ocena: 0

2012-07-24 20:07:40 (13 lat temu)

LaMujerRadiante

Kobieta

http://en.wikipedia.org/wiki/Hospitality. To moze poczytaj najpierw a pozniej atakuj :)

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2012-07-24 20:17:49 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2012-07-24 20:02:30, LaMujerRadiante napisał(a):

Ja też poniewierałem się po knajpach jakiś czas he he.Tyle że od drugiej strony.Ba nawet w rozwożeniu pizzy nie widzę nic złego.Ani w sprzątaniu.Ostatnio mam powody do wstydu bo moja LP za sprzątanie więcej klasuje za godzinę niż ja.Mi nie zawsze ta 10 na godzinę do ręki wpada...

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,