W czerwcu jadę z żoną i dziećmi do Londynu na tydzień. ZAplanujemy, że kupimy 7 days Travelcards dla nas, a dzieciaki niby podróżują za darmo autobusami, metrem i DLRką w asyście dorosłych posaidających ważne bilety. Jest też taka oferta 2for1 prowadzona przez National Railways, ale ważna tylko wtedy gdy kupisz np. travelki u nich w kasie a nie w kasie metra... no i dzisiaj napisała mi babka od nich, że jak kupię u nic travelki to wtedy dzieci nie będą mogły podróżować z nami free bo to dotyczy tylko tych travelek, które kupisz w kasa metra... zatem obie oferty niby sie wykluczają, choć wszędzie jest napisane, że
children aged five to 10 can travel free at any time on buses, Tube, DLR, tramsLondon Overground as long as they travel with an adult who has a valid ticket
i nie ma nic o tym gdzie ten ticket ma być kupiony...no i zgłupiałem

Dodatkowo podobno od 20 maja żeby kupić 7 days TRavelcard trzeba mieć zdjęcie... a znów na stronie "trasnport for London" nie piszą tego, ale w zakładce z cenami jest napisane, że żeby kupić w kasie 7 dniową travelkę trzeba mieć najpierw Oyster!!!! CZY TO PRAWDA? Bo jednocześnie sprzedają online 7 dniowe bez zdjęcia i bez żądnego kupowania Oystera...
Ludzie pomóżcie bo mi się to wszystko już pieprzy a muszę wiedzieć wcześniej c robićna miejscu i na co być przygotowanym cenowo i w ogóle...
Z góry dziękuję "tubylcom" za POTWIERDZONE informacje...