MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakis sposób na nudę dla niepracujących kobiet?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Biszkopt69

Post #1 Ocena: 0

2012-05-08 12:30:47 (13 lat temu)

Biszkopt69

Kobieta

Z nami od: 02-05-2012

Witam.;) Mam na imie Ania,od Dawna ślędzę Waszę forum i musze przyznać,że jest ono bardzo pomocne;) Zaobserbowałam też duzą aktywność kobiet - co mnie cieszy... ,ale nieo tym mój post. Mam 19 lat i przyjechałam do narzeczonego do anglii 4 miesiące temu , nie mam niestety pracy,ponieważ mój język nie jest najlepszy.W Polsce byłam aktywna osoba szkoła,treningi ( tańczyłam ,co mi rowniez zajmowało duzo czasu),zajmowalam się wieloma sprawami ,a Tutaj nawet nie ma znaczenia o ktorej wstaje ,bo nikt na mnie nie czeka..Strasznie mnie męczy nic nie robienie i stąd mój post czy Wy kobiety,ktore się zdecydowały"oddać" rodzinie poza zajmowaniem dzieciaczkami , macie jakies domowe hobby? oile przy dziciach jest jeszcze na to czas. Bardzo prosze o odpowiedz.... Będzie to dla mnie wielka pomoc. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów;)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

brookaciki12

Post #2 Ocena: 0

2012-05-08 12:37:05 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

swietny sposob na nude to nauka jezyka ,,, siedzisz w domu mozesz szlifowac jezyk co napewno bedzie bardzo pomocne w poszukiwaniu pracy lub rozwijaniu swoich pasji

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Biszkopt69

Post #3 Ocena: 0

2012-05-08 12:39:11 (13 lat temu)

Biszkopt69

Kobieta

No tak zapomniałam dodać ,że mam lekcje angielskiego w domu, ale to tylko 2h trzy razy w tygodniu ,a z nauczycielka raczej nie pogadam o babskich sprawach

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2012-05-08 12:42:53 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Wolontariach w roznych organizacjach charytatywnych ma wiele korzysci: podszlifujesz jezyk, zdobadziesz doswiadczenie zawodowe i nie bedziesz nudzila sie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Biszkopt69

Post #5 Ocena: 0

2012-05-08 12:44:27 (13 lat temu)

Biszkopt69

Kobieta

Wątpie ,aby w moim małym mieście były takie organizacje z polakami, ale dziękuję bardzo za odpowiedz:)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2012-05-08 12:44:30 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

ja mam program do nauki jezyka na komputerze, ucze sie sama w domu,, procz tego ze mam dziecko w wieku szkolnym, pracuje (nie na caly etat ale zawsze cos) dla mnie swietna "rozrywka" sa wypady do biblioteki, uwielbiam zapach ksiazek i kazda wolna chwile spedzam wlasnie w biblotece, czytajac i popijajac kawke,, mozesz sie tez rozejrzec u siebie moze sa darmowe lekcje angielskiego np. wlasnie w bibliotece gdzie mozna kogos ciekawego zawsze poznac

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Biszkopt69

Post #7 Ocena: 0

2012-05-08 12:48:22 (13 lat temu)

Biszkopt69

Kobieta

Czasami mam wrażenie ,że jestem wyjątkowo ograniczona na język angielski... Rozumiem co do mnie mówi np pani w sklepie , ale się panicznie boje odpowiedziec...ehhh chyba nie dla mnie ta anglia szkoda ,ze dopiero teraz jak popalilam wszystkie mosty w Polsce sie o tym dowiedziałam..Zazdroszczę Wam wszystkim ,że ułozyliscie sobie tutaj zycie i dajecie rade;)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

brookaciki12

Post #8 Ocena: 0

2012-05-08 12:56:21 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Cytat:

2012-05-08 12:48:22, Biszkopt69 napisał(a):
Czasami mam wrażenie ,że jestem wyjątkowo ograniczona na język angielski... Rozumiem co do mnie mówi np pani w sklepie , ale się panicznie boje odpowiedziec...ehhh chyba nie dla mnie ta anglia szkoda ,ze dopiero teraz jak popalilam wszystkie mosty w Polsce sie o tym dowiedziałam..Zazdroszczę Wam wszystkim ,że ułozyliscie sobie tutaj zycie i dajecie rade;)

czego tu zazdroscic, myslisz ze wszyscy ktorzy tu miewszkaja znaja perfekt angielski ? ja tez bardzo slabo rozmawiam, co jest tylko i wylacznie moja wina,, bardzo zle przysfajam ten jezyk,, lubie sie tez wyreczac w kazdej kwestii tymi ktorzy znaja angielski lepiej odemnie,, [poprostu przez moja slabsza przysfajalnosc musze poswiecic duzo wiecej czasu na nauce, znam tez osoby ktore wogole nie rozmawiaja po angielsku a siedza tu bardzo dlugoo,,, wiele osob moze zazdroscic Tobie ze stac Cie na prywatne lekcje i ze masz na to czas , duzo osob nie ma takiej mozliwosci,, musisz chyba bardziej w siebie uwierzyc to wszystko,,, zrob sobie jakies wycieczki do pobliskich miasteczek, wsiadz w autobus, pozwiedzaj ..

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Biszkopt69

Post #9 Ocena: 0

2012-05-08 13:06:51 (13 lat temu)

Biszkopt69

Kobieta

Dziękuję Ci naprawdę bardzo...;)No tak moja przyswajalnośc angieslkiego jest taka jakbym chinskiego sie miala nauczyc.Ja równiez gdzie tylko ide , idę z moim narzeczonym ,który perfect zna język i nawet jak on mnie prosi o samodzielnosc i on doskonale wie ,ze ja bym umiala to powiedziec ja wpadam w panike i blagam go zeby on wszystko zalatwial,chodzę tylko kolo niego jak niemowa... Strasznie mnie boli takie zycie,nie tak je sobie wyobrazalam. może to tez wina ,ze mieszkam w malym miasteczku i perspektywy są male , za miesiac lece do polski i az wstyd sie bedzie przyznac ze nic nie osiagnelam przez 5 miesiacy i ze sie boje wyjsc z domu sama. mowisz o wycieczkach , rowniez nie czuje sie na tyle samodzielna. Niby jestem,oddycham,jem, egzystuje jakos a czuje sie jakby moje zycie stało,a ja bym nie zyła.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2012-05-08 13:16:23 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

powiem Ci ze ta pogoda jest paskudna,, nadejdzie slonce a wraz z nim chec do robienia wielu rzeczy,,, ja nie znajac angielskiego rok temu wybralam sie na wycieczke autobusami,, pol anglii zjezdzillam, tam gdzie nie potrafilam powiedziedziec pomachalam rekoma,, ludzie sa wyrozumiali,, to nie wstyd ze nie znasz, wstydem byloby to ze nie chcesz sie nauczyc,, napewno dasz rade, jesli nie zaczniesz rozmawiac Twoje lekcje pojda na marne,, gdziekolwiek, w sklepie, autobusie, itp zacznij sama wychodzic z domu, jak ja bym chciala miec tyle czasu co Ty

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,