Wiem,wiem... to nie takie proste,jak lodówka cały czas jest potrzebna.
Ale bez wietrzenia,to raczej ciężko będzie pozbyć się tego nieprzyjemnego zapaszku

Str 2 z 2 |
|
---|---|
NoNickname | Post #1 Ocena: 0 2012-08-25 15:36:47 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Chyba faktycznie pozostaje zrobić to co proponują 12 i krakn + wietrzenie tzn.cały czas otwarte drzwiczki.
Wiem,wiem... to nie takie proste,jak lodówka cały czas jest potrzebna. Ale bez wietrzenia,to raczej ciężko będzie pozbyć się tego nieprzyjemnego zapaszku ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2012-08-26 13:08:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agarudii | Post #3 Ocena: 0 2012-08-26 13:55:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2012-08-26 13:08:03, mikebo napisał(a): Cytat: 2012-04-17 19:27:02, jarecki14 napisał(a): A wiec od poczatku,przed swietami Bozego Narodzenia kupilem duuuza lodowke,wiadomo ,przyda sie dla 4-ro osobowej rodzinki,dostawa super,piekna ,pojemna duza lodowa. Wszystko pieknie ladnie,gdy po kilku dniach zauwazylem plesn na dzien wczesniej kupionych truskawkach,zawodowo zaczalem mierzyc temperature i co sie okszalo, na najwyzszej poleczce temperatura ok 12-15 stropni Celsjusza,na drugiej ponad 7 st C ,na piatej tylko 2 st C ,ale juz w koszyku na warzywa -2 st C .Zadzwonilem do sklepu ze cos nie tak ,wiec tak juz po Nowym Roku przyslali mechanika,ktory stwierdza ze TAK MA BYC,w raporcie napisal ze temperatura jak wyzej opisalem,i ze nic wiecej nie moze zrobic,a prywatnie do mnie ze lodowka jest zle zaprojektowana,ale oni nic z tym nie zrobia,bo lodowki nie mozna przebudowac,czas na oddanie jej minal,bylo tylko 10 dni ,w swojej naiwnosci myslalem ze mozna to poprawic,mechanik przyjezdzal jeszcze jakies 6 razy,co 2 tygodnie,nabil ponownie gas ,wymienil termostat,a na koniec wymienili na nowa lodowke,problem pozostal tem sam.co smieszne juz inny mechanik doradzil abym na najwyzszej polce trzymal sloiki i produkty zakonserwowane. Mija sie to z przeznaczeniem lodowki.Z zawodowego doswiatczenia i po sprawdzeniu w internecie wiem ze optymalna temperatura to pomiedzy 2st a 5 st C .Czy ktos z Was moglby mi doradzic ,co jeszcze mozna zrobic aby dowiesc firmie ze lodowka nie spelnia swojego zadania.Chcialbym ja po prostu odddac do sklepu. Dodam jeszcze ze lodowka to INDESIT SAN 400 wiem,ze troche pozno ale moze pomoge.Jezeli tak jak piszesz na najnizszej polce w lodowce jest najnizsza temperatura to nic innego jak PELNA ZAMRAZARKA!!!!!!!! twoja lodowka zapewne jest typu NOFROST czyli nie wymaga zozmrazania.W tych modelach condenser gazu umieszczony jest z tylu zamrazalki a zimne powietrze dzieki malemu wiatrakowi rozchodzi sie po calej lodowce.jezeli zaladowalas zamrazalnik do pelna i zatkalas dziury ktore sa na tylnej scianie zamrazalki to zimne powietrze zamrozilo kanal przez ktory przechodzi ono do dolnych czesci lodowki.sprobuj rozmrozic lodowke i od tej pory w zamrazalniku ukladaj produkty tak by zostawic przestrzen miedzy sciankami,zobaczysz,ze pomoze.W styczniu bede w londynie to moge to obejrzec ale zrob jak mowie a bedzie dobrze.. pzdr jakbys sobie zadal trud sprawdzenia co to za lodowka, to bys wiedzial, ze to ... lodowka, bez zamrazarki ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2012-08-26 13:58:52 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-08-26 13:55:20, agarudii napisał(a): jakbys sobie zadal trud sprawdzenia co to za lodowka, to bys wiedzial, ze to ... lodowka, bez zamrazarki ![]() zabiła w nim entuzjazm.... ![]() ![]() ![]() |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2012-08-26 14:04:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Kondenser gazu?
Tam masz sprezarkę freonu, potem pod rosnącym ciśnieniem leci do skraplacza, gaz oddaje ciepło i zamienia się w ciecz, potem płynie w obszar zamrażarki, o ile jest, gdzie jest zawór rozprezny, czy też dysza. Tu następuje rozprezenie w przewodach parownika. Zazwyczaj parownik otacza zamrazarke, A potem rozprowadzanie ciepła czy jego braku to różnie. Ale jak zamrażarka na gorze to chłodne powietrze opada grawitacyjnie. Hm. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|