2012-04-18 11:25:08, wielbicielka napisał(a):
2012-04-18 11:20:48, Dangerous__girl napisał(a):
2012-04-18 11:15:51, wielbicielka napisał(a):
2012-04-18 10:55:46, Katerina06 napisał(a):
Ona mieszka na Wood Green.Co do tej krzywdy to moja mama raczej by się chyba do tego nie posunęła , ale martwi mnie jej " przyjaciel" . Byłabym wdzięczna za dowiedzenie się o przedszkolu.
wiesz co ja nie mieszkam na Wood Green ale napisze jakie sa ceny w moich rejonach, wysle wiadomosc na pw
wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mialo te 15 godzini tygodniowo darmo w nursery to sobie finansowo spokojnie poradzisz
tak tylko to jeszcze troche czasu musi minac. u nas w przedszkolu np jest tak,ze dziecko musi miec skonczone 3 lata, i wtedy miejsce nazlezy sie od nastepnego termu. a jaj maluszek konczy 3 lata dopiero w grudniu???. bo teraz ma 2 lata i 4 miesiace. czyli miejsce bedzie mu sie nalezalo dopiro od stycznia. ale u nas tez jest takie cos,ze jak juz bedzie mialo trzy lata, i jako samotna mama dostanie Income support, to moze sie starac o full time za darmo. wiem bo chodza niektore dzieci na full time a mamy nic nie placa... maja za darmo.
ale przeciez dziweczyna napisala ze odlozy wyjazd wlasnie gdy dziecko ukonczy 3 latka, to raz, dwa jest wiele nursery nie tylko te do ktorego Twoje dziecko chodzi, w moim rejonie rozbieznosc cenowa miedzy jednym a drugim to nawet 70 f na tydzien, jestem na biezaco bo wlasnie szukam bo chce isc do pracy
w jednym przyjma mlodego od stycznia w drugim do miesiaca jak skonczy 3 latka czylo do konca listopada
[ Ostatnio edytowany przez: <i>wielbicielka</i> 18-04-2012 11:26 ]
no tak, ale np w tym przedszkolu gdzie chodzi moje dziecko daja za darmo full time, a w innych nie zawsze. bo rozmawialam z wieloma mamami z przedszkola i mowily ze szukaly przedszkola tylko na full time i zeby za darmo bylo.a skoro jej syn w grudniu konczy 3 lata to od stycznia mu sie miejsce nalezy. ale papiery warto juz wczesniej zlozyc, tylko nie wiem czy mozna??? pozatym tak na łapu capu to tez i dobrego przedszkola sie nie znajdzie. to do ktorego chodzi moja corka,jest naprawde swietne. ale ja juz rok wczesniej skladalam papiery.