MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przeprowadzka z Polski do UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 23 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2012-04-18 11:31:33 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2012-04-18 11:25:08, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:20:48, Dangerous__girl napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:15:51, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 10:55:46, Katerina06 napisał(a):
Ona mieszka na Wood Green.Co do tej krzywdy to moja mama raczej by się chyba do tego nie posunęła , ale martwi mnie jej " przyjaciel" . Byłabym wdzięczna za dowiedzenie się o przedszkolu.

wiesz co ja nie mieszkam na Wood Green ale napisze jakie sa ceny w moich rejonach, wysle wiadomosc na pw

wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mialo te 15 godzini tygodniowo darmo w nursery to sobie finansowo spokojnie poradzisz

tak tylko to jeszcze troche czasu musi minac. u nas w przedszkolu np jest tak,ze dziecko musi miec skonczone 3 lata, i wtedy miejsce nazlezy sie od nastepnego termu. a jaj maluszek konczy 3 lata dopiero w grudniu???. bo teraz ma 2 lata i 4 miesiace. czyli miejsce bedzie mu sie nalezalo dopiro od stycznia. ale u nas tez jest takie cos,ze jak juz bedzie mialo trzy lata, i jako samotna mama dostanie Income support, to moze sie starac o full time za darmo. wiem bo chodza niektore dzieci na full time a mamy nic nie placa... maja za darmo.

ale przeciez dziweczyna napisala ze odlozy wyjazd wlasnie gdy dziecko ukonczy 3 latka, to raz, dwa jest wiele nursery nie tylko te do ktorego Twoje dziecko chodzi, w moim rejonie rozbieznosc cenowa miedzy jednym a drugim to nawet 70 f na tydzien, jestem na biezaco bo wlasnie szukam bo chce isc do pracy
w jednym przyjma mlodego od stycznia w drugim do miesiaca jak skonczy 3 latka czylo do konca listopada

[ Ostatnio edytowany przez: <i>wielbicielka</i> 18-04-2012 11:26 ]

no tak, ale np w tym przedszkolu gdzie chodzi moje dziecko daja za darmo full time, a w innych nie zawsze. bo rozmawialam z wieloma mamami z przedszkola i mowily ze szukaly przedszkola tylko na full time i zeby za darmo bylo.a skoro jej syn w grudniu konczy 3 lata to od stycznia mu sie miejsce nalezy. ale papiery warto juz wczesniej zlozyc, tylko nie wiem czy mozna??? pozatym tak na łapu capu to tez i dobrego przedszkola sie nie znajdzie. to do ktorego chodzi moja corka,jest naprawde swietne. ale ja juz rok wczesniej skladalam papiery.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-04-18 11:32:10 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2012-04-18 11:38:55 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2012-04-18 11:31:33, Dangerous__girl napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:25:08, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:20:48, Dangerous__girl napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:15:51, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 10:55:46, Katerina06 napisał(a):
Ona mieszka na Wood Green.Co do tej krzywdy to moja mama raczej by się chyba do tego nie posunęła , ale martwi mnie jej " przyjaciel" . Byłabym wdzięczna za dowiedzenie się o przedszkolu.

wiesz co ja nie mieszkam na Wood Green ale napisze jakie sa ceny w moich rejonach, wysle wiadomosc na pw

wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mialo te 15 godzini tygodniowo darmo w nursery to sobie finansowo spokojnie poradzisz

tak tylko to jeszcze troche czasu musi minac. u nas w przedszkolu np jest tak,ze dziecko musi miec skonczone 3 lata, i wtedy miejsce nazlezy sie od nastepnego termu. a jaj maluszek konczy 3 lata dopiero w grudniu???. bo teraz ma 2 lata i 4 miesiace. czyli miejsce bedzie mu sie nalezalo dopiro od stycznia. ale u nas tez jest takie cos,ze jak juz bedzie mialo trzy lata, i jako samotna mama dostanie Income support, to moze sie starac o full time za darmo. wiem bo chodza niektore dzieci na full time a mamy nic nie placa... maja za darmo.

ale przeciez dziweczyna napisala ze odlozy wyjazd wlasnie gdy dziecko ukonczy 3 latka, to raz, dwa jest wiele nursery nie tylko te do ktorego Twoje dziecko chodzi, w moim rejonie rozbieznosc cenowa miedzy jednym a drugim to nawet 70 f na tydzien, jestem na biezaco bo wlasnie szukam bo chce isc do pracy
w jednym przyjma mlodego od stycznia w drugim do miesiaca jak skonczy 3 latka czylo do konca listopada

no tak, ale np w tym przedszkolu gdzie chodzi moje dziecko daja za darmo full time, a w innych nie zawsze. bo rozmawialam z wieloma mamami z przedszkola i mowily ze szukaly przedszkola tylko na full time i zeby za darmo bylo.a skoro jej syn w grudniu konczy 3 lata to od stycznia mu sie miejsce nalezy. ale papiery warto juz wczesniej zlozyc, tylko nie wiem czy mozna??? pozatym tak na łapu capu to tez i dobrego przedszkola sie nie znajdzie. to do ktorego chodzi moja corka,jest naprawde swietne. ale ja juz rok wczesniej skladalam papiery.

a co to znaczy dobre przedszkole?
ile mam tyle opinii..............ja mialam duzy dylemat, obok mnie bardzo chwala ale jest duzo drozsze, no wlasnie ale sa mamy co narzekaja i co chwala..............30 minut ode mnie cena jest o 70 f nizsza tez rewelacyjne i angielki bardzo zachwalaja , mimo ze mam dalej bez problemu malego przyjma

trzeba poszukac, jest duzo mozliwosci, trzeba szukac takiego co jest wspolfinanoswane przez council, tyle

zreszta moze zlozyc papiery juz teraz, przeciez kuzynka moze zaniesc to raz, dwa u mnie sklada sie do kilku bo nie ma gwarancji ze jesli zlozysz rok wczesniej ze dziecko sie dostanie

tez myslalam jako ze to skomplikowane, ale po kilku wizytach dowiedzialam sie ze nie ma co panikowac:-]

na co trzeba zwrocic uwage, od ktorej do ktorej jest czynne, nie wszystki maja opieke do 18 ale to tez mozna rozwiazac, sa przeciez childm. ktore odbieraja dzieci z nursery, ja mam nawet liste z councilu ktore z ktorego nursery odbieraja:-]

[ Ostatnio edytowany przez: wielbicielka 18-04-2012 11:46 ]

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #4 Ocena: 0

2012-04-18 11:47:52 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

tak samo jak masz lepsze i gorsze szkoly, tak samo masz i przedszkola. ja w mojej okolicy byalam w chyba 5 roznych przedszkolach, chodzilam na playgrupy i obserwowalam co sie tam dzieje. i wybralam jedno dla mnojego dziecka, ktore uwazalam ze bylo najlepsze.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #5 Ocena: 0

2012-04-18 11:49:22 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Dangerous nie przesadzajmy z tym, nursery to zupelnie inna bajka niz szkola

Do góry stronyOffline

Katerina06

Post #6 Ocena: 0

2012-04-18 12:10:07 (13 lat temu)

Katerina06

Kobieta

Z nami od: 16-04-2012

zajaczek12345

Coraz bardziej skomplikowana ta sprawa sie robi a autorka jest <zaslepiona> swoimi dyplomami.

/to nie o to chodzi,ale po jaki grzyb mam isc do fabryki skoro mam zawód.???? Jak nie znajde pracy w swoim zawodzie to pojde sprzatac , a jesli to mnie nie wyzywi i dziecka to zawsze moge wrocic do polski izyc jak teraz,ale skoro mam szanse na wyjazd to nic mnie tu nie 3ma.

Do góry stronyOffline

Kocurzyca

Post #7 Ocena: 0

2012-04-18 13:13:50 (13 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Cytat:

2012-04-18 12:10:07, Katerina06 napisał(a):
zajaczek12345

Coraz bardziej skomplikowana ta sprawa sie robi a autorka jest <zaslepiona> swoimi dyplomami.

/to nie o to chodzi,ale po jaki grzyb mam isc do fabryki skoro mam zawód.???? Jak nie znajde pracy w swoim zawodzie to pojde sprzatac , a jesli to mnie nie wyzywi i dziecka to zawsze moge wrocic do polski izyc jak teraz,ale skoro mam szanse na wyjazd to nic mnie tu nie 3ma.

Wiesz ,że tylko nieliczny procent ludzi pracuje tak na prawdę w swoim zawodzie?

Ale pomijając to wytłumacz mi jedno.
Dlaczego przez cały ten czas NIC nie kombinujesz w Polsce? Masz drogi sprzęt i po choinkę Ci on? Nie używasz sprzedaj...Bo z kilka lat będzie to tylko bezużyteczna kupa złomu.
Praca na nocki.
Tak nie należy do najprzyjemniejszych ze względu na porę dnia...
Ale nie jest to jakaś tragedia.
A jak nie to pół etatu gdzieś znaleźć. Jedna moja koleżanka w Polce sprząta w urzędzie miejskim 3h ,5dni w tygodniu za 500zł na rękę...też ma dziecko i wiesz co ONA potrafi się wziąć w garść.
A TY prezentujesz tylko tyle ,że nie pójdziesz do pracy poniżej swojego poziomu. Chociażby Twoje dziecko miało głodować to ta Twoja duma Ci nie pozwala.
Na prawdę nie rozumiem takiego zachowania.
Inni rozkładają w nocy towar w super marketach ,nie jest to na pewno praca marzeń ,ale z tego żyją...
Zamiast szukać rozwiązania najpierw na miejscu TY wpierw o UK pomyślałaś bo ktoś Ci naopowiadał jak to tu cudownie i lekko...
Na rowerek dla dziecka nie masz powiadasz ,a skąd weźmiesz na bilet ? A życie w UK na start pomnóż sobie przez 5 bo tyle kosztuje jeden funt...a Ty masz złotówki. Na pięć razy droższy start w UK masz ?
A jak chcesz pracować w zawodzie zacznij od paru klientek...żona kolegi tak zaczynała chodziła do klientek do domu i z czasem przybywało coraz więcej chętnych ,którym to została polecona. Teraz żyje z robienia paznokci i makijażu , a pomyśleć że wcześniej tylko sobie tak dorabiała.
Z tak ograniczonym podejściem jakim TY dysponujesz nie ma znaczenia czy w PL czy w UK bo i tak Ci się nie uda.
Tutaj wielu przyjeżdżało z myślą jak zarobić żeby się nie narobić. Oj prędko wyjeżdżali ,albo zmieniali swoje podejście...Tobie radzę to samo. Zacznij się starać...

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #8 Ocena: 0

2012-04-18 13:46:48 (13 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Katerina
weź pod uwage ze tu w uk z takim zawodem jak twój to wiecej jak grzybów po deszczu, nie nastawiałabymsie na twoim miejscu na cud. u na sw miasteczku dziewczyna ma zakład ale kilka lat na to zarabiała po fabrykach i na renome jak i na zakład.
A dyplomy? no cóz, nie licznym tu chyba udało sie z nich skorzysztac a mgr,inz, po 2-3 kierunkach,po najlepszych uczelniach w Pl tu w fabrykach czy magazynach jest baaaaaaardzo duzo
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

nikado

Post #9 Ocena: 0

2012-04-18 14:08:07 (13 lat temu)

nikado

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Katerina06 Zajaczek słusznie zauważyła coś Ty dziewczyno kręcisz raz twoja mama pracuje za kilka godzin piszesz że nie pracuje.Gubisz się w zeznaniach Kochana

2012-04-17 01:25:11, Katerina06 napisał(a):
okidoki333

Gratuluję tego,że Ci się udało. U mnie jest kolejny problem tego typu,że moi rodzice są po rozwodzie i kazdy pracuje na siebie.Także moja mama pracuje,moj tata też. Rodzice ojca dziecka do tej pory swojego wnuka nie poznali wiec oni mi nie pomogą,dlatego jak pisałam wczesniej nie mam go tu z kim zostawić.

2012-04-18 10:33:59, Katerina06 napisał(a):
Witam wszystkich , którzy starają mi doradzić. Otóż moja mama nie pracuje, siedzi całymi dniami w domu i nawet nie wykazuje checi znalezienia pracy.

[ Ostatnio edytowany przez: nikado 18-04-2012 14:33 ]

Do góry stronyOffline

Katerina06

Post #10 Ocena: 0

2012-04-18 14:47:03 (13 lat temu)

Katerina06

Kobieta

Z nami od: 16-04-2012

Przepraszam bardzo,że nie napisałam dokładniej o pracy mojej mamy. Moja mama opiekuje się swoją matką u siebie w domu,która jest poza zawale,więc używając okreslenia praca miałam na myśli opiekę babci. Pracy takiej od 7-15 moja mama nie posiada.To tak w ramach sprostowania.

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,