MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przeprowadzka z Polski do UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 22 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marklar666

Post #1 Ocena: 0

2012-04-18 10:45:41 (13 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Rodzicow sie nie wybiera, w twoim przypadku mozna powiedziec - niestety.

Jak juz sie zdecydujesz na wyjazd to kup bilet w dwie strony. Zawsze bedziesz miala jak wrocic jesli cos pojdzie nie tak z praca.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #2 Ocena: 0

2012-04-18 10:47:55 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

A powiedz gdzie twoja kuzynka mieszka, bo rozumiem,ze u niej bedziesz mieszkac, z tego co pisalas. moze ktos jest stamtad i powie jak wyglada u niego sytuacja z miejscem w przedszkolach/ zlobkach.bo w sumie nie potrzebujesz full time, tylko part time, na reszte mozesz dogadac sie z kuzynka tak? pozatym chyba lepiej rozejrzec sie za childminder/ badz inna mama na sam poczatek, ktora siedzi w domu i nie pracuje a chcialabym sie czyms zajac/ dorobic sobie. chetnych napewno znajdziesz. a potem gdy juz bedziesz pracowac i otrzymasz CHTC, wtedy mozesz sie starac o dofinasowanie do opieki nad dzieckiem. aczkolwiek i tak uwazam ze chociaz na minimum miesiac/ dwa powinnas sama przyjechac. a skoro masz ta polise z ktorej mialabys pieniadze na start, moglabys mamie zostawic cos. tak jak pisalas trzeba czasem sie poswiecic. malemu nic sie nie stanie jak zostanie na troche u babci, chyba krzywdy mu nie zrobi...

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #3 Ocena: 0

2012-04-18 10:55:39 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

ja bym dziecka z babcia jednak nie zostawila na jej miejscu

[ Ostatnio edytowany przez: wielbicielka 18-04-2012 10:56 ]

Do góry stronyOffline

Katerina06

Post #4 Ocena: 0

2012-04-18 10:55:46 (13 lat temu)

Katerina06

Kobieta

Z nami od: 16-04-2012

Ona mieszka na Wood Green.Co do tej krzywdy to moja mama raczej by się chyba do tego nie posunęła , ale martwi mnie jej " przyjaciel" . Byłabym wdzięczna za dowiedzenie się o przedszkolu.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-04-18 10:59:35 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-18 10:45:41, marklar666 napisał(a):
Rodzicow sie nie wybiera, w twoim przypadku mozna powiedziec - niestety.

Jak juz sie zdecydujesz na wyjazd to kup bilet w dwie strony. Zawsze bedziesz miala jak wrocic jesli cos pojdzie nie tak z praca.

Bardzo dobre wyjście awaryjne, zwłaszcza że na bus można kupić tzw bilet otwarty,(samolot też, ale to chyba nie ta liga) czyli trzeba zgłosić tylko wcześniej kiedy chce się wracać i wraca się pierwszym wolnym terminem.

Cytat:

2012-04-18 05:30:42, Yvonne_67 napisał(a):
A mi sie Katerina podoba.

Mam wrazenie, ze niektorymi osobami doradzajacymi tutaj kieruje jakas zazdrosc, aby innym przypadkiem nie bylo lepiej niz im.......

Nie sądze, tym bardziej że kilkakrotnie to właśnie na tym forum pomagano również finansowo rozbitkom.

Po prostu lepiej być przygotowanym na fatalne skutki i że coś moze pójść nie tak, niż hura optymizm.
Zwłaszcza że nie jest sama i jest taki, a nie inny czas.

Zupełnie inaczej bym to widział gdyby chciała przyjechać z partnerem i dzieckiem.
Wtedy zwiększa się szanse że jedno z nich będzie holować finansowo drugie w ciężkim momencie, u niej nie ma zaplecza, ani pomocy materialnej, ani rezerwy finansowej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

nemesis83

Post #6 Ocena: 0

2012-04-18 11:05:59 (13 lat temu)

nemesis83

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Cytat:

2012-04-18 10:55:39, wielbicielka napisał(a):
ja bym dziecka z babcia jednak nie zostawila na jej miejscu

[ Ostatnio edytowany przez: <i>wielbicielka</i> 18-04-2012 10:56 ]

no to sytuacja w tym wypadku wygląda inaczej niż by się początkowo wydawało. Przyłączam się do postu wyżej.
Najbardziej bym się obawiała "przyjaciela" mamy.

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2012-04-18 11:15:43 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Cytat:

2012-04-18 10:55:46, Katerina06 napisał(a):
Ona mieszka na Wood Green.Co do tej krzywdy to moja mama raczej by się chyba do tego nie posunęła , ale martwi mnie jej " przyjaciel" . Byłabym wdzięczna za dowiedzenie się o przedszkolu.

Tak sie sklada,ze ja jestem z wood green. dzisiaj jak bede odbierala dziecko z przedszkola to sie zapytam, jak dlugo trzeba czekac nie miejsce. ale tak jak juz pisalam. za przedszkole bedziesz musiala placic gruba kase. u nas jeden dzien od 8-18(bodajrze) ze 48f??? albo i wiecej. ja bym proponowala znalezienie na samym poczatku childminder, badz jakiejs mamy, ktora sie zjamie dzieckiem. biora 3f/h. nie wiem po ilu przepracowanych tygodniach(miesiacach) mozna teraz skladac o CHTC? ale jak juz bedziesz mogla, bedziesz pracowac, bedziesz miala dziecko u opiekunki(CHTC nie zwracam zwyklym osobom, tylko zarejestrowanym w OFSTED) to ci beda dokladac do opieki nad dzieckiem. tylko nie czytaj,ze 80%, bo to jest naprawde roznie. a kuzynka w wolnym czasie zajmie sie dzieckiem. myslisz ze mozesz na nia liczyc? tzn chodzi mi o to czy to jest taka bliska ci osoba, ktora po dwoch tygodniach, powie dosc, juz nie mozesz u mnie mieszkac. bo wiesz roznie z ludzmi bywa.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #8 Ocena: 0

2012-04-18 11:15:51 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Cytat:

wiesz co ja nie mieszkam na Wood Green ale napisze jakie sa ceny w moich rejonach, wysle wiadomosc na pw

wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mialo te 15 godzini tygodniowo darmo w nursery to sobie finansowo spokojnie poradzisz

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2012-04-18 11:20:48 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Cytat:

2012-04-18 11:15:51, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

wiesz co ja nie mieszkam na Wood Green ale napisze jakie sa ceny w moich rejonach, wysle wiadomosc na pw

wydaje mi sie ze jak dziecko bedzie mialo te 15 godzini tygodniowo darmo w nursery to sobie finansowo spokojnie poradzisz

tak tylko to jeszcze troche czasu musi minac. u nas w przedszkolu np jest tak,ze dziecko musi miec skonczone 3 lata, i wtedy miejsce nazlezy sie od nastepnego termu. a jaj maluszek konczy 3 lata dopiero w grudniu???. bo teraz ma 2 lata i 4 miesiace. czyli miejsce bedzie mu sie nalezalo dopiro od stycznia. ale u nas tez jest takie cos,ze jak juz bedzie mialo trzy lata, i jako samotna mama dostanie Income support, to moze sie starac o full time za darmo. wiem bo chodza niektore dzieci na full time a mamy nic nie placa... maja za darmo.

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 18-04-2012 11:21 ]

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2012-04-18 11:25:08 (13 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Cytat:

2012-04-18 11:20:48, Dangerous__girl napisał(a):
Cytat:

2012-04-18 11:15:51, wielbicielka napisał(a):
Cytat:

tak tylko to jeszcze troche czasu musi minac. u nas w przedszkolu np jest tak,ze dziecko musi miec skonczone 3 lata, i wtedy miejsce nazlezy sie od nastepnego termu. a jaj maluszek konczy 3 lata dopiero w grudniu???. bo teraz ma 2 lata i 4 miesiace. czyli miejsce bedzie mu sie nalezalo dopiro od stycznia. ale u nas tez jest takie cos,ze jak juz bedzie mialo trzy lata, i jako samotna mama dostanie Income support, to moze sie starac o full time za darmo. wiem bo chodza niektore dzieci na full time a mamy nic nie placa... maja za darmo.

ale przeciez dziweczyna napisala ze odlozy wyjazd wlasnie gdy dziecko ukonczy 3 latka, to raz, dwa jest wiele nursery nie tylko te do ktorego Twoje dziecko chodzi, w moim rejonie rozbieznosc cenowa miedzy jednym a drugim to nawet 70 f na tydzien, jestem na biezaco bo wlasnie szukam bo chce isc do pracy
w jednym przyjma mlodego od stycznia w drugim do miesiaca jak skonczy 3 latka czylo do konca listopada

[ Ostatnio edytowany przez: wielbicielka 18-04-2012 11:26 ]

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,