MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przeprowadzka z Polski do UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 17 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zaczarowany_pan

Post #1 Ocena: 0

2012-04-17 20:40:54 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-04-17 20:36:54, Katerina06 napisał(a):
Plan mam taki.Znaleźć pracę jeszcze w Polsce,mieć umówionych kilka rozmów o pracę.Lecieć na te rozmowy.Jeśli okaże się,że którąś dostałam to znaleźć szybko jakiś pokój 2 osobowy,bądź kawalerkę. W między czasie załatwiać nianię i lecieć z powrotem szybko po dziecko. Co do pozostawienia dziecka na pół roku, czy na rok pod opiekę z kimś bliskim, to prawda jest taka,że nie mam nikogo takiego.Moja matka z którą już nie raz rozmawiałam na temat opieki nad dzieckiem,powiedziała mi,że owszem może się nim zająć,ale chce ode mnie kase za opiekę.Siosty nie posiadam, rodziny też nie.Ludzie zrozumcie mnie jestem pozostawiona z tym wszystkim sama.Mój tata pracuje dniami i nocami i nie bedzie w stanie porzucić swojej pracy , żeby się zaopiekować moim synem.

Tutaj za darmo niestety tez nikt sie nie zajmie Twoim dzieckiem. Lepiej zaplacic matce:-o na poczatek, a jak sie juz ustawisz zabrac dziecko do siebie.
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Katerina06

Post #2 Ocena: 0

2012-04-17 20:40:57 (13 lat temu)

Katerina06

Kobieta

Z nami od: 16-04-2012

CapitalismConvi, Richmond , FreelanceNurse , krakn , Mieszko dziękuję Wam :))

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-04-17 20:46:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Richmond, hehe, no ja wiem że różne sytuacje różni ludzie, różne kliematy.

Dziś byłem u klienta któremu w salonie położono nową wykładzinę, tylko przez środek, nie na całość, wiesz ile kosztowało?
8000 funtów!
Mmy czyśliliśmy górę, nie powiem ile bo to nie ważne, ale klientowi tatuś kupił na urodziny w tych trudnych czasach w tym tygodni Audi R8, nówka z salonu :)))
A dziś się dowiedziałem że będziemy tam wracać wielokrotnie bo jednak się nie będzie wprowadzać bo chce jeszcze kryty basen i dobudowane tarasy.

Z drugiej strony, czytamy że ludzie zarabiają poniżej 100 funtów dniówkę, BA poniżej 60 funtów.
I jeszcze mają problem z pracą.

Takie jest życie,
i ja to rozumiem, bo do wyboru mamy,
-komune, czyli wszytkie żony wspólne :)))
-socjallizm, czyli żony każdy ma swoje, tak samo jak bide
-kapitalizm, co ceni sprytnych, a reszte ma tam gdzie słonce nie dochodzi.

I powiem ci Richmond, że wcale nie znaczy że jak ten z pólnocy przyjedzie do Londynu to sobie będzie mógł ot tak wybierać pracę.
Znałem takich co płacili miesięcznie po 3-5 tysiaków za mieszkanie koło Tower, skończyła się koniunktura, przesiali i słabsi odpadli, albo wyjechali, albo teraz mieszkają w malutkim flacie, dość daleko od City.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2012-04-17 20:46:21 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Katerina06

Post #5 Ocena: 0

2012-04-17 20:47:48 (13 lat temu)

Katerina06

Kobieta

Z nami od: 16-04-2012

sniper00 ja nie jestem po zawodówce,żeby znać się na kasie fiskalnej,nie mowie zawsze można jej się nauczyć. Jeśli chodzi o sprzęt kosmetyczny, meble i całe wyposażenie to i owszem mam. Stoi i się kurzy.Kurzą się kombajny, maszyny za kilkanascie tysiecy zlotych. Mogę się otworzyć nie ma problemu,ale to za paręnaście lat, a teraz należało by sobie wyrobić renomę pracując u kogoś,a nie rzucać się na głebokie wody.

Do góry stronyOffline

Lhotse

Post #6 Ocena: 0

2012-04-17 20:48:10 (13 lat temu)

Lhotse

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2012

Szkoda waszego czasu na przekomarzanie się z Katerina06, ona już zdecydowała. Ja osobiście przyjazdu bym nie odradzał, tylko myślę że od razu z dzieckiem to nie jest dobre posuniecie. Najpierw musi ogarnąć pewne podstawowe sprawy a co zrobi jak nie będzie z kim zostawić dziecka po prostu utknie w miejscu. Co do benefitów to się nie wypowiadam bo nigdy żadnego nie miałem. Z pracą nie jest tak źle jak to przedstawiacie jak ktoś szuka to znajdzie. Ja niedawno postanowiłem zmienić pracę na taką gdzie nie będe pracował więcej jak 55 godzin w tygodniu. Wysyłałem cv dzwoniłem pod numery z ogłoszeń i w ciągu tygodnia dostałem cztery konkretne propozycje pracy.
Cytat:

2012-04-17 14:50:54, Richmond napisał(a):
Cytat:

2012-04-17 12:30:28, Pigula75 napisał(a):
I jeszcze tylko chcialam zapytac komu , kto potrafi odlozyc polowe swojej pensji chowajac ja w "skarpetke" ???
Pytanie do ludzi, zarabiajacych tu srednia albo najnizsza krajowa, zyjaca tu normalnie a nie tylko po to zeby zarobic :-Y
Bo jak przeczytalam post o tym jak to pieknie sie tu odklada polowe pensji to RR mi sie podnioslo :-]

Taka opcja jest mozliwa przy niskich kosztach utrzymania lub wysokich zarobkach. Ale w drugim przypadku trzeba sie pilnowac, zeby nie ulec inflacji kosztow zycia i nie zaczac zyc ponad stan. Bo wtedy nic nie zostanie.
Koleżanko Piguła co do tego odkładania to ja odkładam ponad połowę do skarpetki i znam kilka osób co odkładają podobnie.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #7 Ocena: 0

2012-04-17 20:48:53 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-04-17 20:40:57, Katerina06 napisał(a):
CapitalismConvi, Richmond , FreelanceNurse , krakn , Mieszko dziękuję Wam :))

Nie musisz dziękowac, po prostu dobrze to sobie przemyśl i zaplanuj. Nikt tu źle Ci nie życzy, jak napisałam wcześniej my wszyscy znamy tu przypadki ludzi dla których Anglia wcale nie okazała się ziemią obiecaną.
Powiedz, skoro po przyjeździe bedziesz miała pieniądze na wynajem kawalerki tu to jak możesz nie miec pieniędzy na opłatę mieszkania w Polsce? Pytam, bo wynajmując mieszkanie tu musisz się liczyc z dużymi kosztami.
Co do dziecka to rozumiem, że chcesz je miec przy sobie. Bo chyba nie myślisz, że tu opieka bedzie tańsz niż to co musiałabyś zapłacic mamie?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-04-17 20:52:00 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-04-17 20:46:15, krakn napisał(a):
I powiem ci Richmond, że wcale nie znaczy że jak ten z pólnocy przyjedzie do Londynu to sobie będzie mógł ot tak wybierać pracę.
Znałem takich co płacili miesięcznie po 3-5 tysiaków za mieszkanie koło Tower, skończyła się koniunktura, przesiali i słabsi odpadli, albo wyjechali, albo teraz mieszkają w malutkim flacie, dość daleko od City.

Moze ktos z Polnocy nie bedzie odrzucal ofert, ale na pewno bedzie ich mial tutaj duzo wiecej. Generalnie punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Watek pokazuje, ze mozna zupelnie inaczej postrzegac te sama sytuacje gospodarcza. Sam zreszta to obserwujesz.

Dlatego uwazam, ze warto sprobowac, jesli ktos chce. Po co od razu zakladac, ze nie wyjdzie? Plan backupowy tak, ale dobre przygotowanie i nastawienie to podstawa.

Cytat:

2012-04-17 20:40:13, sniper00 napisał(a):
Richmond Ty, jak i zapewne jeszcze paru uczestników tego forum osiągnęliście sukces w UK, macie dobre prace, kwalifikacje i zarobki, nie mniej, średnia pośród ludzi tu zebranych, jest taka, że po prostu żyją skromnie i nie bardzo mają z czego odkładać.

Kazdy moze osiagnac sukces, jesli tego chce. Trzeba tylko wlozyc w to troche pracy. Przeciez kwalifikacje i wiedza nikomu nie spadaja z nieba, trzeba sie tego wszystkiego nauczyc.

Wiecej optymizmu i sukcesu wszystkim ktorzy chca go osiagnac :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2012-04-17 20:52:09 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-04-17 20:47:48, Katerina06 napisał(a):
sniper00 ja nie jestem po zawodówce,żeby znać się na kasie fiskalnej,nie mowie zawsze można jej się nauczyć. Jeśli chodzi o sprzęt kosmetyczny, meble i całe wyposażenie to i owszem mam. Stoi i się kurzy.Kurzą się kombajny, maszyny za kilkanascie tysiecy zlotych. Mogę się otworzyć nie ma problemu,ale to za paręnaście lat, a teraz należało by sobie wyrobić renomę pracując u kogoś,a nie rzucać się na głebokie wody.

Znowu o to pytam, ale skoro masz sprzęt i pieniądze na wynajęcie mieszkania w Anglii to co stoi na przeszkodzie, aby wyjechac do innego miasta w Polsce i na początek chocby podnając lokal np. przy zakładzie fryzjerskim, wtedy będzie łatwiej o klientów? Ja mam wrażenie, że Ty jesteś przekonana o tym, że jednak w Anglii życie usłane jest różami.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-04-17 20:52:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,