MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadek w Uk

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-04-11 12:04:22 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Sobczyk32

Post #2 Ocena: 0

2012-04-11 12:13:44 (13 lat temu)

Sobczyk32

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2012

Hmm,ten człowiek raczej nie będzie w stanie udowodnić mi tego że go napadłem,gdy przyjechał policjant jego już nie było,fakt że mogłem powiedzieć o tym policjantowi ale byłem już strasznie tym wszystkim zestresowany,jeśli bym teraz zgłosił tą sytuację,ale tylko jako informację a nie zgłoszenie przestępstwa i napaści czy jest taka opcja?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-04-11 12:21:37 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zawsze, pierwsze co się robi to włączasz telefon, najlepiej kamera, ew aplikacja nagrywania dzwięku, w tym momencie chyba wszytkie telefony maja takie coś.

masz wtedy dowód, na próbę wyłudzenia.
Fotografujesz wszytko co tylko możliwe, łacznie z okolicą, każdy detal uszkodzeń obydwu pojazdów.

To bardzo ważne, gdyby z tego samochodu wysiedli hindusi to by ci pokazali że wszytkie ryski z każdej strony samochodu i upierali się ze to twoja wina (fakt autentyczny!)

Wiem że stłuczka czy wypadek jest stresująca, ale takie są zasady, udokumentować wszytko co tylko możliwe

Im lepsza dokumentacja tym mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś będzie chciał wyciągnąć od ciebie nieuzasadnione odszkodowania.
A tutaj to jest wręcz doprowadzone do mistrzostwa.

Mam taką klientkę która po zalaniu klatki schodowej w domu, wyremontowała cały dom, wyprała 6 pokoji i 3 kondygnacje Karpetów, choć w zasadzie nie miało to nic wspólnego z wypadkiem, a jak przyjechała ekipa i przycięła marmur na zasyfiałbym podjeździe, gdzie było czarno od oleju i grubo mchu, bo ze 20 lat to tam nikt nawet tej kostki nie zamiatał, to odrobina pyłu jej przeszkadzała tak bardzo że musiało być czyszczenie kostki brukowej, za 500 funtów :))

Obok prowadzona jest budowa, i tej pani muszą co tydzień myć samochód :))

No ale pani prawnik nikt nie podskoczy :>

Mamy mega wypasione telefony, i trzeba z nich korzystać zwłaszcza w takich trudnych sytuacjach, miałbyś śliczne nagranie, podobne do tej pani z tramwaju na Croydon.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2012-04-11 12:21:50 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Oczywiscie, ze jest opcja zgloszenia teraz.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-04-11 12:22:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sobczyk32

Post #6 Ocena: 0

2012-04-11 12:28:17 (13 lat temu)

Sobczyk32

Mężczyzna

Cytat:

2012-04-11 12:21:37, krakn napisał(a):
zawsze, pierwsze co się robi to włączasz telefon, najlepiej kamera, ew aplikacja nagrywania dzwięku, w tym momencie chyba wszytkie telefony maja takie coś.

masz wtedy dowód, na próbę wyłudzenia.
Fotografujesz wszytko co tylko możliwe, łacznie z okolicą, każdy detal uszkodzeń obydwu pojazdów.

To bardzo ważne, gdyby z tego samochodu wysiedli hindusi to by ci pokazali że wszytkie ryski z każdej strony samochodu i upierali się ze to twoja wina (fakt autentyczny!)

Wiem że stłuczka czy wypadek jest stresująca, ale takie są zasady, udokumentować wszytko co tylko możliwe

Jeśli chodzi o zdjęcia to je posiadam,sam policjant kazał je zrobić mnie i tamtemu kierowcy,także oglądał obydwa samochody,mam nr.odznaki tego policjanta a jeśli bym skontaktował się bezpośredni z nim,podadzą mi nr. telefonu do niego.?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-04-11 12:34:22 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Tak, moga cie polaczyc, albo przekazac mu wiadomosc. Na twoim miejscu przeszlabym sie do najblizszego posterunku, zlozyla zeznanie, podasz numer identyfikacyjny oficera, ktory przyjechal.

Nie musi sprawa koniecznie wyladowac w sadzie, ale beda miec zapis. Inna sprawa, ze jak ktos wczesniej zglosilby (jesli mial do czynienia z zachowaniem tej osoby), to moze oszczedzilby tobie przezyc.
Ada

Do góry stronyOffline

Sobczyk32

Post #8 Ocena: 0

2012-04-11 15:56:54 (13 lat temu)

Sobczyk32

Mężczyzna

Pojechałem na posterunek i przekazałem informacje dla tego oficera,powiedziano mi że powinien oddzwonić do mnie,ale nie są pewni czy zadzwoni ponieważ nie jest to wszczęcie postępowania tylko informacja,poczekam i zobaczę co będzie działo się dalej.
Dziękuję za odpowiedzi,trochę mnie to uspokoiło.

Do góry stronyOffline

Zatimof

Post #9 Ocena: 0

2012-04-12 09:27:17 (13 lat temu)

Zatimof

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 12-04-2012

bardzo dobrze, ze zareagowales w ten sposob, ten czlowiek raczej sam o sobie poswiadczyl takim zachowaniem i tyle. jak dobrze pojdzie to nawet mozesz ubiegac sie o odszkodowanie od niego.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,