MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prosze o porade!

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nehir86

Post #1 Ocena: 0

2012-04-10 00:42:42 (13 lat temu)

Nehir86

Kobieta

Z nami od: 10-04-2012

Witam!:)Za jakis czas przenosze sie do Londynu.Obecnie mieszkam w Guernsey,a od pazdziernika zaczynam studia w Londynie i poszukuje porady gdzie poszukiwac mieszkania w miare przystepnej cenie, w jakiej dzielnicy,? Dodam,ze szkola miesci sie na: The Burroughs, London NW4 4BT
Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-04-10 01:05:58 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Mamy klienta co ma coś w rodzaju akademika. Googluj
Springboard Urban.
Pokoiki malutkie, ale obszerne kuchnie, bardzo ciepło, sucho, bezpiecznie, siłownia, internet.
Itd

są trzy na west hampsted, i na Fulham
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

maciejwuk

Post #3 Ocena: 0

2012-05-07 19:19:26 (13 lat temu)

maciejwuk

Mężczyzna

Z nami od: 24-04-2012

Najlepiej na polskich portalach jeśli szukasz pokoju, lub na www.findaproperty.com lub www.gumtree.com

Do góry stronyOffline

LukaszSK

Post #4 Ocena: 0

2012-05-12 01:18:32 (13 lat temu)

LukaszSK

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2012

A ja proponuję strone www.spareroom.co.uk. Kiedyś nigdy bym nie chciał dzielić mieszkania z obcymi ludzmi. Wydawałem kupę kasy na mieszkanie a potem dom, ale jak dowiedziałem się ile mogę zaoszczędzić to zdecydowałem spróbować i nie żałuję. Na dodatek można w ten sposób poszeżyć sobie grono znajomych.

Co do szukania przez polskie portale to nie widzę zalet takich poszukiwań. Oferta jest mniejsza niż na ogólnych a i z obywatelami różnych narodowości jest ciekawiej.

Tylko tak jak ze wszystkim trzeba uważać bo nie brakuje cwaniaków próbujących naciągać ludzi. Podstawowe zasady to:
- Zawsze kontrakt najmu na piśmie i pokój zamykany na własny klucz.
- Nalegać na spotkanie z landlordem - to częsty przekręt że wspołlokator mówi że organizuje wszystko, wpłacasz mu kasę na konto a on nie płaci landlordowi.
- Najlepiej ustalić czynsz ze wszystkimi opłatami włącznie żeby wiedzieć ile się będzie płacić bez niespodzianek.
- Upewnić się że depozyt bedzie wpłacony do DPS (deposit protection scheme) - to taki rządowy system który chroni najemców przed bezpodstawnym nieoddawaniem depozytów przez nieuczciwych landlordów.
- I oczywiście dobrze jest spotkać wszystkich potencjalnych współlokatorów i spędzić godzinę na rozmowie żeby zbadać czy da się z nimi wytrzymać w jednym domu :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,