Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi!!!
|
|
---|---|
Nehir86 | Post #1 Ocena: 0 2012-04-10 00:42:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2012 Skąd: London |
Witam!
![]() Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzi!!! |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-04-10 01:05:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Mamy klienta co ma coś w rodzaju akademika. Googluj
Springboard Urban. Pokoiki malutkie, ale obszerne kuchnie, bardzo ciepło, sucho, bezpiecznie, siłownia, internet. Itd są trzy na west hampsted, i na Fulham Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
maciejwuk | Post #3 Ocena: 0 2012-05-07 19:19:26 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2012 Skąd: London |
Najlepiej na polskich portalach jeśli szukasz pokoju, lub na www.findaproperty.com lub www.gumtree.com
|
LukaszSK | Post #4 Ocena: 0 2012-05-12 01:18:32 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2012 Skąd: London |
A ja proponuję strone www.spareroom.co.uk. Kiedyś nigdy bym nie chciał dzielić mieszkania z obcymi ludzmi. Wydawałem kupę kasy na mieszkanie a potem dom, ale jak dowiedziałem się ile mogę zaoszczędzić to zdecydowałem spróbować i nie żałuję. Na dodatek można w ten sposób poszeżyć sobie grono znajomych.
Co do szukania przez polskie portale to nie widzę zalet takich poszukiwań. Oferta jest mniejsza niż na ogólnych a i z obywatelami różnych narodowości jest ciekawiej. Tylko tak jak ze wszystkim trzeba uważać bo nie brakuje cwaniaków próbujących naciągać ludzi. Podstawowe zasady to: - Zawsze kontrakt najmu na piśmie i pokój zamykany na własny klucz. - Nalegać na spotkanie z landlordem - to częsty przekręt że wspołlokator mówi że organizuje wszystko, wpłacasz mu kasę na konto a on nie płaci landlordowi. - Najlepiej ustalić czynsz ze wszystkimi opłatami włącznie żeby wiedzieć ile się będzie płacić bez niespodzianek. - Upewnić się że depozyt bedzie wpłacony do DPS (deposit protection scheme) - to taki rządowy system który chroni najemców przed bezpodstawnym nieoddawaniem depozytów przez nieuczciwych landlordów. - I oczywiście dobrze jest spotkać wszystkich potencjalnych współlokatorów i spędzić godzinę na rozmowie żeby zbadać czy da się z nimi wytrzymać w jednym domu ![]() |
|