MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wracać czy nie???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaczek3006

Post #1 Ocena: -1

2012-02-28 08:58:49 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Desperados widze ,ze kolega z wyzszej polki...Na takiego Passata czy Vouxhalla tez trzeba zarobic,za darmo ich na ulicach nie rozdaja.Pozatym chyba bardziej mozna sie poczuc spelnionym,pracujac w fabryce,niz siedzac na bezrobociu.I jacy dresiarze w Polskich sklepach?Chyba Ci sie w dupie poprzewracalo od tego dobrobytu...:-o
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zaczarowany_pan

Post #2 Ocena: 0

2012-02-28 09:06:55 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-02-28 08:58:49, gosiaczek3006 napisał(a):
Desperados widze ,ze kolega z wyzszej polki...Na takiego Passata czy Vouxhalla tez trzeba zarobic,za darmo ich na ulicach nie rozdaja.Pozatym chyba bardziej mozna sie poczuc spelnionym,pracujac w fabryce,niz siedzac na bezrobociu.I jacy dresiarze w Polskich sklepach?Chyba Ci sie w dupie poprzewracalo od tego dobrobytu...:-o

Kolega pewnie mial gorszy dzien, domyslam sie tylko jak sresujaca jest praca na "odpowiednim stanowisku".:-]
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-28 09:39:20 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #4 Ocena: 0

2012-02-28 13:02:09 (13 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Cytat:

2012-02-28 07:36:53, lunas1 napisał(a):
W Polsce mamy sklep spożywczy na wsi niedaleko miasta, wzięliśmy kredyt żeby go kopić, spłacamy tez mieszkanie. Niestety ale praca 7 dni w tygodniu od 3 lat bez wakacji i jakiegokolwiek odpoczynku już mi się znudziła, a te podatki to po prostu przesada, kontrole z każdej strony, biurokracja i w ogóle mamy dość. Chcemy sprzedać sklep, albo mieszkanie i wyjechać a jedną nieruchomość zostawić pod wynajem, niech się kredyt spłaca, może na starość wrócimy i coś już tutaj będzie nasze. W Anglii radziliśmy sobie świetnie, ja po 3 latach nauki języka, magazynach i fabrykach, zacząłem pracować w sklepie z wykładzinami UNITED CARPETS jako magazynier bez żadnej agencji, po dwóch tygodniach awansowałem na sprzedawce bo pokazałem ze potrafię liczyć czytać i pisać wiec myślę ze dam sobie rade, moja dziewczyna w londku 10 lat w bardzo posh restauracjach nawet parę gwiazd poznała oprócz tego w irland revenue w Liverpool. Dlatego myślę ze warto zostawić wszystko i zacząć żyć bezstresowo w UK dlatego was pytam czy nadal lepiej niż tutaj???

Jeżeli było tak świetnie w UK to czemu wyjechaliście? Jeżeli to była tęsknota za Polską to myślisz, że to się zmieni? Czy może teraz już na chłodno stwierdziłeś, że jednak w UK jest lepiej?

To jest chyba najważniejsze pytanie jakie musisz sobie zadać. Czy za kolejne 2 lata te same powody dla których wróciliśnie nie powrócą. Spędzanie życia na stałych wyjazdach i powrotach jest raczej stresujące. Wiadomo, że i tu i tam zawsze będą rzeczy fajne i denerwujące.

Do góry stronyOffline

lunas1

Post #5 Ocena: 0

2012-02-28 13:11:24 (13 lat temu)

lunas1

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-02-2012

no to przybywam
niebawem dajcie tylko namiary na jakiegos packy z tanimi flatami in not dodgy area

Do góry stronyOffline

lunas1

Post #6 Ocena: 0

2012-02-28 13:15:52 (13 lat temu)

lunas1

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-02-2012

Cytat:

2012-02-28 13:02:09, AndrzejW napisał(a):
Cytat:

2012-02-28 07:36:53, lunas1 napisał(a):
W Polsce mamy sklep spożywczy na wsi niedaleko miasta, wzięliśmy kredyt żeby go kopić, spłacamy tez mieszkanie. Niestety ale praca 7 dni w tygodniu od 3 lat bez wakacji i jakiegokolwiek odpoczynku już mi się znudziła, a te podatki to po prostu przesada, kontrole z każdej strony, biurokracja i w ogóle mamy dość. Chcemy sprzedać sklep, albo mieszkanie i wyjechać a jedną nieruchomość zostawić pod wynajem, niech się kredyt spłaca, może na starość wrócimy i coś już tutaj będzie nasze. W Anglii radziliśmy sobie świetnie, ja po 3 latach nauki języka, magazynach i fabrykach, zacząłem pracować w sklepie z wykładzinami UNITED CARPETS jako magazynier bez żadnej agencji, po dwóch tygodniach awansowałem na sprzedawce bo pokazałem ze potrafię liczyć czytać i pisać wiec myślę ze dam sobie rade, moja dziewczyna w londku 10 lat w bardzo posh restauracjach nawet parę gwiazd poznała oprócz tego w irland revenue w Liverpool. Dlatego myślę ze warto zostawić wszystko i zacząć żyć bezstresowo w UK dlatego was pytam czy nadal lepiej niż tutaj???

Jeżeli było tak świetnie w UK to czemu wyjechaliście? Jeżeli to była tęsknota za Polską to myślisz, że to się zmieni? Czy może teraz już na chłodno stwierdziłeś, że jednak w UK jest lepiej?

To jest chyba najważniejsze pytanie jakie musisz sobie zadać. Czy za kolejne 2 lata te same powody dla których wróciliśnie nie powrócą. Spędzanie życia na stałych wyjazdach i powrotach jest raczej stresujące. Wiadomo, że i tu i tam zawsze będą rzeczy fajne i denerwujące.

wróciłem ze względów rodzinnych, tata mojej dziewczyny był chory i chcieliśmy pomóc, staraliśmy się zostać w Polsce, kupilismy mieszkanie i sklep ale oboje stwierdziliśmy ze rodzina da sobie rade i musimy patrzeć na siebie żeby nam było dobrze, dlatego chcemy wrócić

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-02-28 23:00:13 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2012-02-28 23:11:31 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wystarczy popatrzec na niektore watki na forum, jak ktos nie ma kontaktu z "zywym" przykladem jak Polacy zyja, pracuja, mieszkaja, kupuja domy, sprzedaja domy, wychowuja dzieci w UK. Przed otwarciem granic ludzie przyjezdzali, dorabiali sie swojego dachu nad glowa, niekoniecznie pracujac na czarno, nie bylo minimalnej placy, nie bylo zasilkow, nie bylo tlumaczy w urzedach. Jakby nie bylo, to porownujac po sytuacji przed otwarciem granic, a teraz, pomimo kryzysu, jak ktos ma sprecyzowane plany, to nawet piasek na Saharze sprzeda. Jak ktos nie ma planow i zaplecza, to nawet jak pieniadze na ulicy beda lezaly, to ich nie zobaczy.
Ada

Do góry stronyOffline

annussia

Post #9 Ocena: 0

2012-02-28 23:28:27 (13 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

I tu sie zgodze w 100% Jak ktos ma sprecyzowane plany i chce to na pewno sobie poradzi, zarowno tu w UK jak i w Polsce.

"Tutaj nie znam nikogo, kto ma dwoje dzieci, spłaca mortgage i jest narodowości polskiej. Anglików niewielu spłaca mortgage, managerowie chyba tylko"

p.s GRUBASSON chyba troche przesadziles... mnostwo ludzi ma kredyty, dzieci i zyje normalnie; my tez mamy dwojke malych dzieci, spacamy kredyt i rownoczesnie urzadzamy sie w PL no i jestemt z Polski :-]

[ Ostatnio edytowany przez: annussia 28-02-2012 23:42 ]

bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-02-29 23:28:54 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony