MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wakacje w Londynie - mieszkanie.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-02-08 12:32:45 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-08 12:28:55, AndrzejW napisał(a):
Nie rozumiem, czemu tak się rzuciliście na dziewczynę. Przecież w wieku 16 lat jest już pełnoletnia. Może nawet dostać pozwolenie na broń. Fakt, że o zakup pilniczka będzie musiała poprosić kogoś starszego.

Chce po prostu przujechać na miesiąc na wakacje, a Wy ją od razu do roboty gonicie.

przepraszamy Andrzeju;-)

To wina naszej demencji starczej :PPP

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-02-08 12:58:10 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

Nie rozumiem, czemu tak się rzuciliście na dziewczynę. Przecież w wieku 16 lat jest już pełnoletnia. Może nawet dostać pozwolenie na broń. Fakt, że o zakup pilniczka będzie musiała poprosić kogoś starszego.

Chce po prostu przujechać na miesiąc na wakacje, a Wy ją od razu do roboty gonicie.

a co to za znajomi, ze przenocowac nie moga... aa, pewnie z Facebooka ;-)

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #3 Ocena: 0

2012-02-08 15:44:12 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

Owszem, co innego bezpieczne miejsce pobytu, a co innego wyjazd w nieznane. Czy zezwolibys na taka eskapade wlasnej 16-letniej corce?

Do góry stronyOffline

coloringme

Post #4 Ocena: 0

2012-02-08 17:10:35 (13 lat temu)

coloringme

Kobieta

Z nami od: 08-02-2012

Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi. Nie, ten post to nie był żart i do sprawy podchodzę poważnie. Wiem jakie jest ryzyko, że można trafic na różnych ludzi itp. Może i mam 16 lat, ale jestem rozważną osobą i do kogoś niesprawdzonego nie pojadę, ale dziękuję za troskę(: Myślałam nad obozem językowym, ale słyszałam, że to forma takich bardziej kolonii. Zero wolności, czy prywatności i wszędzie chodzi się razem. Jeśli chodzi o język to bez problemu potrafię się dogadać. Nasuwa się więc pytanie o pracę... Mógłby mi ktoś dokładniej napisać jak to wygląda? Z góry dziękuję.

Do góry stronyOffline

coloringme

Post #5 Ocena: 0

2012-02-08 17:13:45 (13 lat temu)

coloringme

Kobieta

Z nami od: 08-02-2012

Poza tym czy praca w Londynie nie jest od 18 lat? Przynajmniej taki jest napisane w ogłoszeniach o pracy dla au pair.

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2012-02-08 17:19:53 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

skoro masz 16 lat licz sie z tym ze jak znajdziesz sie juz w uk to celnicy moga cie "przesluchac", po co, do kogo, na ile itd przyjezdzasz do uk. moja siostra ma tak za kazdym razem jak leci do mnie na wakacje.
Z tym nawet,ze raz do mnie na komorke dzwonili, pytali o adres, kim dla niej jestem, czy ja mieszkam na stale w uk, i czy czekam na nia na lotnisku.
Od tamtej pory moja mama pisze jej takie oswiadczenie i tam pisze gdzie jedzie,z adresem, do kogo i po co.zeby dziewczyna nie musiala sie stresowac na lotnisku.

Pozatym troszke mnie rozbawilo zdanie, jestem bardzo rozwazna itd.
Wiesz jak mi sie wydawalo jaka ja jestem madra jak mialam te 16, wszyscy byli glupi a ja najmadrzejsza i najrozwazniejsza. jesli liczysz,ze przyjedzisz i znajdziesz prace i tu zostaniesz, to powodzenia....8-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 08-02-2012 17:22 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,