MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tenancy Deposit Protection?

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 17:34:10 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-02-05 16:56:29, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2012-02-05 16:45:19, krakn napisał(a):
Niektórzy mają po kilkanaście domów a nawet znam takiego co w samym centrum londynu ma kilkadziesiąt kamienic.
Czy ty sądzisz że w razie rozwodu, oni musieli by przepisywać wszystkie liczniki na siebie???

moja byla landlady ma kilkadziesiat domow w Londynie i buduje nowe, ma tez agencje zarzadzajaca tym wszystkim... i tak, czasem rachunki schodza na adres agencji, bo kto zaplaci za np. prad zuzyty podczas sprzatania czy drobnego remontu?

ps. de facto, na nazwisko landlady... 8-)

To jest co innego,
W momencie wyprowadzki, stan licznika powinieneś wysłać i zgłosić u dostawcy ze jest to twój ostatni rachunek (final Bill) od tego momentu już cię nic nie interesuje, wtedy do momentu gdy następna osoba przyjmie licznik (czy to landrod, czy nowy wynajmujący) podając aktualny stan licznika, rachunek przychodzi na właściciela posesji, lokalu itp

W każdym bądz razie nie ma takiej możliwości aby przepisac na kogoś, bo jak tak to ja za chwilę zaloguje się w Npower i podaje ciebie :-]

A z resztą napraw i remontów i serwisów no to wiadomo.

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 17:34:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2012-02-05 17:38:06 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-05 17:34:18, Marineczka napisał(a):
krakn - spoko nie uważam, ze jesteś złośliwy ...

Dzięki. znaleźliśmy już dom 3 bedroom na górze Dartford, nie umeblowane, ale piękne piętrowe za 850f. wszystko będzie na papierku włącznie z depozytem już o to zadbamy:)
Mam nadzieje, ze we wtorek będę mogła się już pochwalić, że mam klucze w ręku:)

Trzymam kciuki i życzę powodzenia :)

W umowie macie mieć napisane do której firmy trafi depozyt, po około 2-3 tygodniach, max po miesiącu powinniście dostać list/ email potwierdzający zdeponowane pieniądze.
Jeżeli nie będzie to trzeba będzie listownie lub emailem nie przez telefon, zapytać agencję czy aby o czymś nie zapomnieli.
Zazwyczaj taki email czyni cuda.

Najgorsze co można zrobić to pokazać że nie ma się pojęcia o swoich prawach.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2012-02-05 18:52:44 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-02-05 17:34:10, krakn napisał(a):
To jest co innego,

W każdym bądz razie nie ma takiej możliwości aby przepisac na kogoś, bo jak tak to ja za chwilę zaloguje się w Npower i podaje ciebie :-]

A z resztą napraw i remontów i serwisów no to wiadomo.

wiesz Krakn... nie kazdy urodzil sie za faraonow ;-)

i nie musisz przepisywac, wystarczy zadzwonic i powiedziec, ze sie przejmuje rachunki... identyfiikacji glosowej jeszcze nie maja 8-)

z remontami to wiadomo, jak sie umowe do konca przeczyta - kumpel domek wynajal i mial w umowie jego biezace utrzymanie, czyli malowanie i drobne naprawy, umowa na pol roku tylko :-o

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-02-05 19:32:59 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-05 18:52:44, clockwork_orange napisał(a):

wiem, ale nawet staro żytni, wyczytali i nauczyli się na MW :-]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-02-05 20:14:04 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-02-05 19:32:59, krakn napisał(a):
Cytat:

2012-02-05 18:52:44, clockwork_orange napisał(a):

wiem, ale nawet staro żytni, wyczytali i nauczyli się na MW :-]

zabraklo bee w MW 8-)

ps. aa, a Zytnia wcale nie ma tak dlugiego... rodowodu :-P

pps. to lodka na jeden wieczor :-?

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 05-02-2012 20:17 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2012-02-05 20:27:39 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-02-05 16:10:20, pomarancza00 napisał(a):
-telefony od nas nie sa odbierane. jesli dzwonimy z innego numeru i sie przedstawiamy polaczenie jest przerywane.
sms i email z prosba o kontakt pozostaja bez odpowiedzi.

mozna by tu jeszcze duzo przytaczac naszej 7 miesiecznej przygody z ta agencja...

Zacznij wysylac listy za potwierdzeniem odbioru. Wszystko na pismie.

A ta historia o tym, ze platnosc byla spozniona o jeden dzien, bo odbilo Ci przelew i tym, ze dzwonili do Ciebie co godzine, to zenada. Zadzwonili raz, przyjmujesz do wiadomosci, zyjesz dalej i placisz kiedy Ci pasuje. Nie wiem czemu odbieralas telefony co godzine i jeszcze pobieglas do banku kosztem pracy. Opoznienie o 1 dzien to jest nic i moze sie zdarzyc kazdemu.

Cytat:

2012-02-05 16:26:46, pomarancza00 napisał(a):
ok, czyli dopoki depozyt jest w TDS szanse na odzyskanie kasy sa.
Jesli po kwietniu nie dostaniemy zadnej wiadomosci to wowczas trzeba podjac kolejne kroki.

A jeszcze pytanie odnosnie wejscia landlorda do mieszkania odnoszac sie do umowy:
czy jest to zgodne z prawem ?

a to umowa :
the landlord reserves the re-enter the property if :
-the rent is unpaid 21days after becoming payable whether is has been formally demanded ...
-the tenant has breached the agreement

oraz :
if the landlord re-enter the property pursuant to this clause then the tenants shall immediately end , withaut prejudice to any right or remedy of the landlord in respect of any breach of the terms of this agreement by the tenant .

Ten zapis nie jest zgodny z prawem. By wyrzucic Was z mieszkanie, wlasciciel musi wystapic o nakaz eksmisji. By uzyskac nakaz eksmisji z powodu braku platnosci za mieszkanie, lokator musi byc zadluzony za dwa pelne okresy platnosci. Wiec zapis o wejsciu do mieszkania i wyrzuceniu Was po 21 dniach mozna zignorowac. Jest niezgodny z prawem.

Cytat:

2012-02-05 16:32:43, pomarancza00 napisał(a):
nie sa ti bzdury tylko potwierdzenie na to, ze traktuja nas jak ostatnich kretynow.

czyli jak takie problemy nalezy odpowiednio zalatwic jesli agencja w ogole nie odbiera telefonow od nas ?

To przestan dac sie tak traktowac. Pisz do nich listy za potwierdzeniem odbioru.

Kiedy konczy Ci sie umowa, kiedy masz zamiar wyprowadzic sie?

A z wlascicielem to krotko i zgodnie z prawem. Jego umowa nie jest zgodna z prawem. Jak masz czas, to mozesz sie przejsc z umowa do CAB albo zadzwonic do Shelter i porozmawiac z nimi na temat roznych zapisow w umowie.

Generalnie nie obchodzi Cie czy wlasciciele mieszkania rozwodza sie, to ich problem. Ty masz zapewnione "Right to quiet enjoyment" podczas wynajmu i nie ma mowy o zadnym nachodzeniu przez wlasciciela. Jak chce, zeby jego listy byly gdzies przekierowane, to niech sobie ustawi przekierowanie na poczcie na swoje nazwisko.

Jesli w ciagu 2 tygodni od daty wycofania depozytu z TDS nie dostaniesz informacji w jaki sposob jest chroniony depozyt, to wyslij do nich list z zapytaniem o to. A nastepnie dodaj, ze zgodnie z prawem wlasciciel jest zobowiazany do ochrony depozytu i jesli w ciagu nastepnych 2 tygodni nie dostaniesz informacji jak chroniony jest depozyt, to wystapisz do sadu o przyznanie 3 krotnosci depozytu. Poczytaj sobie o tym na necie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

pomarancza00

Post #8 Ocena: 0

2012-02-05 22:49:56 (13 lat temu)

pomarancza00

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Dziekuje Richmond za rady.
Odbieralam telefony bo wydzwaniali i do mnie i do meza ze mam im dac znac kiedy kasa wplynie i nic nie pomoglo gdy mowilam ze jestem w pracy.

Jesli chodzi o zapis w umowie- ktos juz wczesniej wspomnial, ze jesli podpisalam sie pod tym to mnie wlasnie ta umowa obejmuje a nie zadluzenie o 2 miesiace- troche juz sie pogubilam.
odnosnie umowy- tak jak sugerujesz -umowie sie na wizyte w CAB i tam powinni wiedziec co jest zgodne z prawem w mojej umowie a co nie.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-02-05 23:10:55 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli zapis w umowie jest niezgodny z prawem, to jest niewazny. Po co bylyby ustawy i przepisy, gdyby kazdy wpisywal sobie w umowe to co chcial i traktowal to nadrzednie?

To na przyszly raz, nie odbieraj telefonu, tak samo jak oni nie odbieraja od Ciebie. Trzeba sie szanowac inaczej inni nie beda szanowac Ciebie. Mowisz raz, ze otrzymalas informacje, dokonasz wplaty i koniec. Co by stalo, gdybys nie wplacila pieniedzy tego samego dnia? Nic. Ani nie mogliby Cie wyrzucic, ani nic innego zrobic. Co najwyzej mogliby wyskoczyc z jakas kara administracyjna za opoznienie, ale tylko pod warunkiem, ze byloby to ujete w umowie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,