MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tenancy Deposit Protection?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pomarancza00

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 15:29:00 (13 lat temu)

pomarancza00

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Wszystkie rachunki beda uregulowane, mieszkanie bedzie wysprzatane na blsyk, tymbardziej, ze wzielismy je kompletnie puste , a mieszkamy we 2 i na dodatek nie mam nas w domu caly dzien.
zadnych zniszczen nie bedzie, a kase mamy wplacic na konto.
Agencja z ktora mamy umowe jest dosc cwana i bardzo duzo kombinowali od samego poczatku jak wynajelismy to mieszkanie- nawet nasz sasiad kazal na nich uwazac ( zna landlorda tego mieszkania ) i na poczatku powiedzial, ze powinnismy na nich uwazac. jak zona landlorda krecila sie kolo domu to wlasnie sasiad nas o tym poinformowal ze ja widzial , choc ona mieszka na 2 koncu londynu...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 15:31:11 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-05 15:33:34 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

pomarancza00

Post #4 Ocena: 0

2012-02-05 15:33:49 (13 lat temu)

pomarancza00

Kobieta

"""sens jest, bo depozyt nie lezy na koncie agencji (przynoszac dodatkowy zysk), tylko w niezawislej instytucji a Ty zawsze masz wieksze szanse na odzyskanie go - poczytaj starsze tematy jak to kiedys lanlordowie (ale i wynajmujacy) numery robili... """

problem w tym, ze my okolo tygodnia przed zakonczeniem umowy wyjezdamy z tad na stale i na odleglosc bedzie ciezko walczyc o zwrot depoztu.

co do opoznienia w zaplaceniu czynszy- wynioslo one niecaly 1 dzien, poniewaz nigdy nie mialam tego typu problemow- jesli robie przelew to pieniadze zawszeszly a tym razem nie wiem czemu bank zwrocil mi je na konto. jak dostaalm telefon z agencji bylam w pracy i po 7 telefonach co godzine urwalam sie i poszlam do banku- gdzie od razu przelew zostal zrobiony, wiec dla mnie sytuacja byla chora

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-02-05 15:34:27 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-02-05 15:20:22, Marineczka napisał(a):
Cytat:

depozytu sie nie odmieszkuje, bo to zabezpieczenie dla wlasciciela/agencji na wypadek zniszczen itp.

No a jeśli zniszczeń nie ma, to jak? Idę płacić za czynsz daje kasę i zaraz mi ją oddaje? Jaki w tym sens? Po prostu niech zabiera na poczet czynszu zamiast zwracać. Bez sensu

Nie ważne że nie ma zniszczeń, depozyt równo chroni ciebie jak i właściciela posesji.
Po to jest.

A ludzie potrafią dokonać na prawdę wielkich zniszczeń, nie tak dawno byłem w domu gdzie brakło kilku tysięcy depozytu na naprawę szkód i doprowadzenia domu do stanu nadającego się do wynajęcia.
A landrod tego nie może sprawdzić do puki nie będzie wspólnego spisu przekazania domu.

najzwyczajniej w świecie robi się tak jak napisałem poprzednio, w tym systemie oddawaliśmy już 3 mieszkania i nigdy nie było problemu.

Zrobiliśmy spis końcowy domu, czyli punkt po punkcie wszystko zostało sprawdzone, nawet dołek w trawniku do montażu parasola i suszarki i żaróweczki w piekarniku.

Każde z nas się podpisało że zgadzamy się na uzgodnione rozwiązanie umowy. Umowę końcowa sfotografowałem z podpisem, i powędrowała do agencji.

Następnie zalogowaliśmy się do systemu, najpierw Landrod zgłosił że nie ma problemu , następnie my potwierdziliśmy ze się z tym zgadzamy, podaliśmy tam nasze dane bankowe i pieniądze trafiły na konto po około 2-5 tygodniach.

Cytat:

2012-02-05 15:33:49, pomarancza00 napisał(a):
"""sens jest, bo depozyt nie lezy na koncie agencji (przynoszac dodatkowy zysk),

Bzdura, pieniądze nie są w Agencji z której wynajmuje się mieszkanie, są w licencjonowanych firmach nonprofit.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

sparky1

Post #6 Ocena: 0

2012-02-05 15:37:28 (13 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2012-02-05 15:33:34, Marineczka napisał(a):
Ps. My spłacamy obecny depozyt w ratach ... coś mi się wydaje, że akurat w moim przypadku trafia to do kieszeni agencji.

:-oDepozyt zawsze musi byc wplacony do scheme. Powinnas dostac potwierdzenie na pismie.

[ Ostatnio edytowany przez: sparky1 05-02-2012 15:38 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-02-05 15:38:43 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-02-05 15:31:11, Marineczka napisał(a):
clockwork_orange - no to teraz aż się boję ... tak sobie z mężem gdybamy, ze gdyby "coś", to szybciutko szukamy mieszkania, bierzemy zwracany nam depozyt i nie ma sprawy, a tu takie buty ...

nie pamietam tematu ani osoby, ale ktos sie skarzyl, ze przy £1000 z hakiem depozytu, agencja wystawila £800 rachunek za sprzatanie (sic!)...

legenda 'odmieszkania' depozytu wziela sie z tego, ze dawniej podnajmowalo sie pokoje i mieszkalo z 'landlordem', znaczy jedynym czlowiekiem legalnie przewywajacym na wyspach...

jedynym zabezpieczem, ze wynajmujacy odzyska depozyt bylo jego odmieszkanie, bo umowa na 'gebe' rzecz jasna 8-)

ps. Krakn, to pisalem ja... a dwa pisalem o czasach przed wprowadzeniem TDS :-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 05-02-2012 15:41 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-02-05 15:39:30 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sparky1

Post #9 Ocena: 0

2012-02-05 15:43:31 (13 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Moja agencja tez wystapila z tds o czym zostalem poinformowany na pismie i wtedy obowiazek zabezpieczenia depozytu spoczywa na landlordzie ktory oczywiscie wplacil go na odpowiedni tds i zostalem o tym poinformowany przez tds8-)

Do góry stronyOffline

pomarancza00

Post #10 Ocena: 0

2012-02-05 15:45:18 (13 lat temu)

pomarancza00

Kobieta

TDS: "if your tenancy ends after thys , wi will not be able to help and you will need to take your own legal advice on the avenues open to you "
CYTAT Z POWYZSZEJ WYPOWIEDZI KRAKN :

"Każde z nas się podpisało że zgadzamy się na uzgodnione rozwiązanie umowy. Umowę końcowa sfotografowałem z podpisem, i powędrowała do agencji.

Następnie zalogowaliśmy się do systemu, najpierw Landrod zgłosił że nie ma problemu , następnie my potwierdziliśmy ze się z tym zgadzamy, podaliśmy tam nasze dane bankowe i pieniądze trafiły na konto po około 2-5 tygodniach. "

Skoro od kwietnia TDS nie bedzie ochraniala naszego depozytu, to gdzie te pieniadze sie znajda i jesli bedzie je miala agencja to szanse na odzyskanie depoztytu bedzie praktycznie zerowe, tymbardziej, ze mnie bedzie mnie w anglii.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,