MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie zdrowotne dziecka w Polsce

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ewamik

Post #1 Ocena: 0

2012-01-20 11:54:12 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Dziecko w Polsce jest ubezpieczone do 18rż.
Wiem to od lekarzy i pielęgniarek ze szpitala.
MOje dziecko miało wypadek w Polsce.
Mialam kartę EHIC.Dziecku potrzebny był zabieg pod narkozą.
Jednak karta EHIC jest od nagłych wypadków,a zabieg pod narkozą był planowany czyli wpisany w plan po 2 dniach od wypadku.
Mi powiedzieli,że w takim wypadku musze płacić za zabieg i 48godzinna opiekę szpitalną w sumie jakieś 1500zł
Masakra.I zaczelismy pertraktacje z lekarzami,pielęgniarkami i ordynatorem odziału.
Czy jesli moje dziecko ulegnie powaznemu wypadkowi,jest w śpiączce i operacja będzie na drugi dzień,to znaczy,że jest planowana? odpowiedź-"Tak"...ale już zaczęli wahać się.
Pare takich pytań i w końcu ordynator zmienił wszystko w systemie.Wpisali nas jako nagły przypadke i za nic nie płacilismy.Opieka-super.
Wtedy ordynator i pani z kadr powiedziała nam,że dzieci do 18rż mają opiekę zdrowotną zapewnioną.I nastepnym razem jak przyjedziemy i coś się stanie dziecku,to mamy nie pokazywac ubezpieczenia z Europy,bo i tak dzieck bedzie leczone.Ale radziła co jakis czas sprawdzać przepisy,bo ciągle się zmieniaja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2012-01-20 11:56:01 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Ubezpieczenie zdrowotne dzieci
Mimo tego, że polskie prawo gwarantuje bezpłatne świadczenia wszystkim dzieciom do ukończenia 18 roku, osoby ubezpieczone, mają obowiązek zgłosić je do ubezpieczenia. Dotyczy to nie tylko dzieci biologicznych, ale również:

dzieci małżonka,
dzieci przysposobionych,
wnuków,
dzieci przebywających pod Państwa opieką w ramach rodziny zastępczej – do ukończenia przez nie 18. roku życia.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,