|
|
---|---|
lobo1984 | Post #1 Ocena: 0 2012-01-18 11:00:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2012 Skąd: London |
Witam czy zna ktoś firmę *** lub został przez nich oszukany. Dajcie znać gdzie takie oszustwa można zgłaszać.
|
Post #2 Ocena: 0 2012-01-18 11:06:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #3 Ocena: 0 2012-01-18 11:16:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Lobo, opisz firmę, jej działalność i sposób oszustwa, ale proszę, nie posługuj się nazwą firmy.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
clockwork_orang | Post #4 Ocena: 0 2012-01-18 11:17:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
nic, pewnie kasy nie dostal... Z powodu zerwania umowy z Angielskimi pracodawcami,wszyskie osoby dostana zwrot wadium na osobiste konta do 30dni roboczych.
za ich strona startowa ![]() |
lobo1984 | Post #5 Ocena: 0 2012-01-18 11:24:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2012 Skąd: London |
A wiec firma od samego początku była bardzo wiarygodna załatwiała pracę na budowie oraz egzamin na kartę CSCS której nie posiadałem. Kazali wpłacić 30 f za egzamin na który umawiali załatwiali też mieszkanie do samego końca byłem z gościem w kontakcie załatwił pokój w którym teraz mieszkam nie jest źle 60f płace jednak po przyjeździe dostałem emaila bo już tel. gość nie odbierał a firmowy telefon tylko skrzynka głosowa. Mam namiary na konto w Polsce oraz anglii wiec dowód wpłaty jest skopiowałem też ich stronę w razie jak by się chcieli zawinąć. Chciał by to gdzieś zgłosić nie wiem teraz czy w Polsce czy tutaj są jakieś specjalne organy ścigania. Jednym słowem siedzę już 2 tydz. szukam pracy po agencjach wysyłam aplikacje całe szczęście że byłem już w anglii mam NIN i konto ale jak ktoś przyjechał pierwszy raz ma na prawdę nie lada problem. Dlatego jak ktoś jeszcze został przez nich oszukany proszę dać mi znać. Mam jeszcze taką małą prośbę czy zna ktoś może jakieś agencje pracy w okolicach East Ham bądź jakieś fabryki, magazyny do których można aplikować bezpośrednio prosił bym o kontakt bardzo by mi to pomogło pozdrawiam i czekam na info.
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2012-01-18 11:33:35 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Musze zapytać bo ostatnio znowu jest wysyp podobnych tematów.
Czy ludzie naprawdę nadal nie wiedzą że nie powinni płacić za pośrednictwo w znalezieniu pracy, a firma która takiej opłaty wymaga robi to NIELEGALNIE!!!, że dopóki nie ma kontraktu w ręce to nie ma pracy i że musi być przygotowany na niespodzianki? Jak można wyruszać do pracy nie mając nawet zabezpieczenia finansowego na tydzień (nie mówię o miesiącu czy dwóch). Legalnie, uczciwie działający pośrednik pracy nie będzie pobierał od poszukującego pracy żadnych opłat. Zarabiają na prowizji od pracodawcy i z tego powinni pokrywać np. swoje koszty administracyjne a nie ciągnąć ile się da od aplikanta. Ps. proszę nie pisać o desperacji i ostatniej szansie, bo nic nie tłumaczy braku rozsądku. ps2. Mój post nie odnosi się tylko do tego konkretnego przypadku bo tutaj firmie najprawdopodobniej nie wyszło lub nie spełniła warunków do tego aby działać jako pośrednik pracy w UK. No ale chociaż swoje domy powynajmowali... |
|