MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy da się cofnąć syna do klasy o rok niższej?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andypolo

Post #1 Ocena: 0

2012-01-18 13:58:26 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Mój syn chodził do młodszej klasy. Jest z maja. Gdy tu przyjechał w lipcu 2006 powinien iść od września do klasy 11, która to kończy się egzaminem GCSE. Uparłem się by poszedł do klasy 10, aby miał wiecej czasu do nauki i przez to osiągnął lepsze wyniki na GCSE. Oprócz tego wywalczyłem aby chodził do katolickiej szkoły (jedna z lepszych w okolicy). Teraz syn i córka studiują, a tatusia pycha rozpiera.

A z tym "aby" to aby nie przesadziłem?:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-01-18 14:13:57 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-01-18 13:58:26, andypolo napisał(a):
Mój syn chodził do młodszej klasy. Jest z maja. Gdy tu przyjechał w lipcu 2006 powinien iść od września do klasy 11, która to kończy się egzaminem GCSE.

powiedzmy, ze w Twoim przypadku mozna bylo pojsc na ustepstwa, bo gdyby urodzil sie miesiac wczesniej, to bylby w 10 klasie...

ps. mam corke, ktora skonczyla w grudniu 14 lat i jest w 9 klasie, wobec czego syn Autorki powinien byc klase wyzej, albo dwie jesli urodzil sie w '96

ech, z rozpedu napisalem dyche... 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 18-01-2012 14:15 ]

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #3 Ocena: 0

2012-01-18 17:55:24 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

porozmawiaj z dyrektorem.ja mialam ten sam problem z moja corka.dokladnie zaczynala kilka miesiecy przed GCSE -angielski miala swietny ale ja sie balam ze nie da rady na egzaminach.prosilam by ja przyjeli z rocznikiem mlodszym-nie bylo najmniejszego problemu ani wtedy ani pozniej.teraz moja jest na studiach:)i stwierdzila ze to byla swietna decyzja.nie bylo rowniez zadnego problemu z dziecmi w klasie.nikt jej nie dokuczal z tego powodu ze jest starsza.powodzenia-czasem warto sie postarac zalatwic zeby dziecku na starcie oszczedzic wielkiego stresu.pomysl,nowy kraj,nowy jezyk,nowe srodowisko kolegow kolezanek i nauczycieli,nowe zasady w szkole i zaraz do tego jakies egzaminy.warto powalczyc.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,