MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Proszé o pomoc

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 21 z 23

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

gregory7900

Post #1 Ocena: 0

2012-01-23 20:32:06 (13 lat temu)

gregory7900

Mężczyzna

Z nami od: 16-01-2012

Chcialem poinformowac was szczerze ze szukalem pracy, wydalem z polskiego telefonu 90 zlotych na telefony i z lebary ktora mam 25 funtow. Dzwonilem gdzie sie dalo, na wszystko mam dowody w postaci spisanych numerow w zeszycie w ktorym to tez zanotowalem numer Kaski i to pomoglo mi sie potem skontaktowac z nia. Dzwonilem do angielskich pracodawcow i dukalem jak umialem, wysylalem e mailem swoje cv do roznych agencji. Odpowiedzi byly nastepujace : Oferta niewazna, telefony milczaly, albo ze jesli nie mam jakis tam kart NIN czy konta bankowego czy czegos tam jeszcze, to nic z tego. Pokaze Kasi ten zeszyt zeby choc ona widziala w jaki sposob szukalem pracy. Robilem co moglem, dzwonilem na te numery ktore mi podaliscie, chodzilem po lokalizacjach ale slyszalem ze nie potrzebuja. Pismo Swiete wzialem bo jest ono wazne dla mnie. Szanuje wasze przekonania w tej kwestii. W miedzyczasie spotkalo mnie cos strasznego, bestia wie o co chodzi ale nie powiedzialem wszystkiego tez i jej bo to straszne co mi zrobili. Sam nie wierze ze przezylem to. Dziekuje za wasze wypowiedzi i szanuje wasze zdanie na ten temat. Bardzo dziekuje za wszystko co dla mnie zrobiliscie. Tak jak pisalem, mnie to tez do czegos zobowiazuje, a po tym co przezylem to na pewno

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2012-01-23 20:37:58 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

KaskaM

Post #3 Ocena: 0

2012-01-24 10:56:14 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Kochani,Grzesiek jeszcze spi.....

Emocje mi juz opadly wiec na poczatek cos zabawnego-Grzes wczoraj po jakims czasie mowi do mnie:ciesze sie ze trafilem do normalnego domu-hahaha-na co ja..no wiesz zalozenie ze moj dom jest normalny to takie jest na wyrost troche,bo ja sie za normalna nie uwazam.
A powaznie.Spedzilismy mase godzin na rozmowie wczoraj,i mimo ze nie mogl,nie byl w stanie mi opowiedziec wszystkiego-powiem ze na 90% udalo nam sie uratowac zycie tego mlodego czlowieka.
Nie napisze wszystkiego bo nie pytalam Grzesia czy moge,bedzie gotow to sam powie.Grzes jest zmaltretowany psychicznie i fizycznie.Przezyl taka traume,ze ani na pogotowie ani na policje nie moglam go wyciagnac.
a o nim samym.coz normalny,rozsadny,wrazliwy,kulturalny i wyksztalcony mlody czlowiek.to ze ktos nie ma tupetu i sily przebicia,i myje auta nie musi oznaczac ze jest jakims cwokiem ktory ledwo podstawowke skonczyl.Grzes ma wyzsze wyksztalcenie.Ma swoje wartosci w zyciu i zasady ktorymi sie kieruje-mnie one sa bliskie-ale dla wiekszosci ludzi sa niezrozumiale.wszyscy nie mozemy byc tacy sami-rownowaga w przyrodzie musi byc.
Dziekuje za wszystkie oferty pomocy jakie dostalam na pw-nie bylam na nie w stanie odpowiedziec wczoraj-wolalam ten czas jemu poswiecic.Rozmawialam z Grzeskiem o tym prosil zebym to ja zdecydowala.Poniewaz nie prosilismy o zadne wsparcie finansowe-to wy kochani wyszliscie z taka inicjatywa za co jestesmy wdzieczni bardzo-chcialam powiedziec ze biorac chlopaka wzielam odpowiedzialnosc za jego wikt i opierunek.Nas jest 4 to i dla 5 osoby sie znajdzie:).Ale Grzeskowi potrzeba pare drobiazgow kupic typu jakies kapcie,czapke i inne-jeszcze zbytnio sie nie zorientowalam:)
wiec podam nr mojego PP gdybyscie go chcieli jakos wesprzec.dziekuje z calego serca.
pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2012-01-24 11:19:20 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Napisalam to w innym temacie:
Bardzo, bardzo sceptycznie podeszlam do sprawy Grzegorza. Myslalam, ze to kolejny troll, ktory chce wyludzic pieniadze.
Jestem zla, zla na sytuacje w Polsce: ludzie w akcie desperacji podejmuja bardzo drastyczne kroki. I naprawde nie moglam uwierzyc, ze ktos moze przyjechac zupelnie w ciemno, bez zadnego zabezpieczenia finansowego czy informacji o zyciu tutaj. Ale tonacy brzytwy sie chyta. A heiny wykorzystuja i okradaja ludzi, ktorzy chca godnie zyc.
Gdy Grzegorz stanie na nogi, wlasnie powinien zajac sie sparami formalnymi, wlasnie owym NIN, konto w banku, rejestracja do lekarza itd.

[ Ostatnio edytowany przez: Vivienne 24-01-2012 11:25 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Jess31

Post #5 Ocena: 0

2012-01-24 11:20:47 (13 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Witaj Kasia ... napisz prosze PP tutaj i kto bedzie chcial lub mogl to pomoze ... trzymajcie nas na topie z informacjami czy wszystko sie uklada pomyslnie, Grzegorzowi duzo szczescia zycze i aby powiodlo sie tobie zalatwienie wszystkiego pozytywnie i abys byl ponownie szczesliwy ... pamietaj Grzegorz ze po gorszym czasie nastaje zawsze lepszy czas

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

focusnr

Post #6 Ocena: 0

2012-01-24 11:46:16 (13 lat temu)

focusnr

Mężczyzna

Z nami od: 10-06-2010

Witajcie.Chcialem chcialem jeszcze raz podziekowac dziewczynom za tak wielka pomoc dla Grzeska:)Kasiu jak zrobisz rozeznanie co potrzeba to daj znac a PP tez sie przyda.Milego dnia wszystkim.
Milczenie stroi kobiete ;]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

mako123

Post #7 Ocena: 0

2012-01-24 13:10:37 (13 lat temu)

mako123

Kobieta

Z nami od: 23-02-2008

Również proszę o PP i wyrazy wielkiego szacunku dla wszystkich którzy udzielili pomocy Grzegorzowi.
Rodzisz się oryginalny nie umieraj jako czyjaś kopia, bądz sobą.... "Temple of Love"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaza10000

Post #8 Ocena: 0

2012-01-24 15:57:52 (13 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

Czekam na PP!!!
Grzegorzu, miałam kiedyś kolege o tym samym imieniu ( brat mojej koleżanki z podstawówki ). Kiedy jego dziewczyna zaszła w ciąże był zmuszony wyjechać do Włoch na plantacje pomidorów ( praca załatwiona przez pośrednika)Niestety ta historia nie kończy się dobrze, został zamordowany i chociaż rodzice cały czas mają nadzieje ( ciało nie zostało odnalezione) to nie ma się co oszukiwać, że on nie żyje.
Jemu jak i wielu innym Polakom pracującym na plantacjach we Włoszech nie miał kto pomóc ty spotkałeś dobrych ludzi na swojej drodze i teraz może być tylko z górki, jestem z Tobą całym sercem bo kiedyś też było mi bardzo ciężko i chociaż wiele razy przekonałam się jak potrafią być podli i zawistni ludzie to przecież są jeszcze wśród nas Bestie i Kaśki na które zawsze możemy liczyć i chwała im za to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

darmund

Post #9 Ocena: 0

2012-01-24 16:31:49 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Witaj Grzechu . Sprawe mam taka , napisz ( tu na ogolnym lub na priva - jak wolisz ) co robiles w Polsce - w sensie gdzie pracowales i jakie tam naprawy robiles , ale jesli robiles rowniez cos innego niz mechanika napisz tez o tym bo podpierajac sie na swoim doswiadczeniu to mimo iz cnc operator jestenm to jak pracy nie bylo to palety reperowalem ( nawet dobre warunki placowe byly no i kontrakt) . Nic obiecywac nie moge ale zeby cos olukiwac no to troche o Twoim doswiadczeniu trza wiedziec . 3maj sie .

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zaczarowany_pan

Post #10 Ocena: 0

2012-01-24 16:48:40 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Nie znam calej historii dokladnie, ale jak dla mnie pracowal AZ tydzien. Na pewno na mW sa sami twardziele, ktorzy w tym warsztacie samochodowym przykuli by sie kajdankami do kaloryfera i walczyli o swoje prowadzac strajk glodowy do ostatniego zipniecia.

Uwierzyl, przyjechal, dostal kopa ale tez szanse i mam nadzieje, ze ja wykorzysta.

Ja tez kiedys bylam w podobnej sytuacji, tylko w pore zwialam i dzieki temu mozecie czytac dzisiaj moje wypociny.
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 21 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,