MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukuje opiekuna dla mojego kota na 7 tygodni

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

iwonkaa

Post #1 Ocena: 0

2012-01-04 13:06:47 (13 lat temu)

iwonkaa

Kobieta

Z nami od: 27-01-2009

Czesc, Mam wielki problem, poniewaz wyjezdzam za granice na okres 7 tygodni (wyjazd pod koniec stycznia) i nie mam co zrobic z kotem.Sytuacja jest na tyle nietypowa poniewaz wyjazd mialam juz wykupiony w Sierpniu a kotka znalezlismy w ogrodzie i z dobrego serca zdecydowalismy sie go zaadoptowac. Mieszkam w SE3, Blackheath.Jesli ktos moglby nam pomoc to bysmy byli bardzo wdzieczni. iwonka pisz na iwonka@aol.com

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

elmik25

Post #2 Ocena: 0

2012-01-04 13:30:17 (13 lat temu)

elmik25

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2009

Troche dlugo te 7 tygodni, obawiam sie ze u mnie mogl by nie przezyc :)
Mimo wszystko powodzenia, na MW sa dibre dusze i napewno ktos sie zaopiekuje kociambrem.
.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2012-01-04 14:18:03 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Z Londynu pewnie byloby Ci daleko go wozic, ale jesli bys sie zdecydowala to nie problem. U nas egzystuje 5 kotow, wszystkie stacjonarne, czyli nie wychodzace z domu, wszystkie dorosle, szczepione i kastrowane. Zdarzalo nam sie tymczasowac kota znajomych, dogadywaly sie. Warunek - kot musi miec podstawowe szczepienia i jesli jest juz w wieku odpowiednim, wykastrowany. No i odpchlony jesli miewa "przyjaciol".

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

iwonkaa

Post #4 Ocena: 0

2012-01-04 14:51:21 (13 lat temu)

iwonkaa

Kobieta

Czesc, Dziekuje serdecznie za odpowiedzi.Moj kotek (Kicia, ma prawdopodobnie troche ponad rok, zostala przez nas zaszczepiona i oczywiscie neutered/spayed (troche to lepiej brzmi niz "wykastowana", jest bardzo czysta, prowadzi sie dobrze i nie ma zadnego robactwa.Ma bardzo lagodna, posiada mily charakter, bardzo lubi nasze towarzystwo i gdyby mogla to wiekszosc czasu spedzila by na kolanach, ale lubi tez spedzic kilka godzin na zewnatrz.Nigdy nie bylam zwolennikiem kotow, w rodzinie zawsze byly psy, ale ten egzemplarz ujal nas wlasnie swoim charakterem i gdyby ktos kiedys powiedzial mi ze bede posiadaczem kota to chyba bylby to wlasnie ten. Jeszcze raz serdecznie dziekuje za wiadomosc i jesli bedzie to jeszcze aktualne a nie znajdziemy kogos blizej Londynu to bede w kontakcie.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2012-01-04 15:59:38 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Spokojnie. No, uzylam zwrotu jakiego zwyklo sie uzywac w odniesieniu do kocurkow bo koteczki to zazwyczaj sie "sterylizuje". Zaznaczylam to ze wzgl. na relacje wzajemne kotow - raz mi sie zdarzylo wprowadzic do stada pelnojajecznego znajde i mial przegwizdane. Po prostu brak hormonow nieco ulatwia nawiazywanie kontaktow w stadzie. ;-) Co do ew. "przyjaciol" w futrze, to z doswiadczenia wiem, ze potrafia sie wprowadzic znienacka i bez zaproszenia - moje ogony nie wychodza z domu, a zdarzylo im sie zaprzyjaznic... Raz nie wiem skad, a raz przynioslam pewnie na ubraniu od znajomych, ktorych kotecek prowadzil bujne zycie towarzyskie. I w sumie nie stanowi to dla mnie problemu emocjonalnego, tylko jak sobie przypomne Fiproline dla calej bandy + spray na dom, to czuje smutny wir w portfelu.:-| Acha! W razie czego - moi jada na chrupkach Feline Porta, w zasadzie nie jadaja mokrego bo im nie smakuje ostatnio, od czasu do czasu mielona wolowina, jajko, surowa ryba. W razie czego melduj.

Acha! I BARDZO istotne... Kiedy ew. by to bylo? Zebym akurat na porodowce nie byla.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 04-01-2012 16:01 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

iwonkaa

Post #6 Ocena: 0

2012-01-04 20:18:19 (13 lat temu)

iwonkaa

Kobieta

Czesc, Gratulacje, jesli dobrze zrozumialam.Czy jestes pewna,ze potrzebujesz wiecej zamieszania w postaci mojego kota? My planujemy wyjazd 30 Stycznia.pozdrawiam serdecznie i bardzo dziekuje za tak zyczliwe podejscie do sprawy!

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,