Str 4 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Dwunasty |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-20 19:22:09 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-10-20 19:17:33, Adacymru napisał(a):
, bo za przyprowadzenie do sadu jak osoba nie oplacila kary grzywnej, czy za zaniechanie oplat sadowych odpowiedzialni sa cywilni pracownicy do tego zatrudnieni...
Dodajmy że Ci panowie mają prawo zatrzymać(aresztować) "oszczędnego" i doprowadzić przed sąd.
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2012-10-20 19:24:43 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: No właśnie policja się o mnie wypytuje ratowało mnie to że mój dzwonek u drzwi nie działa , wiec im nie otworzyłam.
Policja mogla chciec z toba rozmawiac z tysiaca innych powodow, napewno nie o opoznieniu w placeniu rachunku. Mogli probowac przekaz wazne informacje bo ktos chcial sie z toba skontaktowac a nie mogl, mogla byc informacja o wypadku, moze szukaja przestepcy i chcieli zapytac czy nie platal sie ktos...
Ada
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-20 19:30:39 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat:
Policja w Bradford musi sie starsznie nudzic, bo za przyprowadzenie do sadu jak osoba nie oplacila kary grzywnej, czy za zaniechanie oplat sadowych odpowiedzialni sa cywilni pracownicy do tego zatrudnieni...
Policja nie ma obowiazku udzielac informacji na temat kolegow, ktorzy zostali zatrzymani. Ma nawet obowiazek zachowac takie informacje w tajemnicy. Kolega moze napisac o wyjasnienie, albo zlozyc wniosek mozna w oparciu o Freedom of Information Act. Napewno nikt nie chcialby, zeby informacje o jego pobycie na posterunku byly udzielane kazdemu kto sie skonatktuje z Policja.
Kolega mial szczescie, ze 0 1-ej juz byl w sadzie, musialo byc malo spraw...
Bedford, droga Ado, Bedford, a nie Bradford, czytaj ze zrozumieniem i nie dawaj zlego przykladu rozroznianiem nazw miast w UK forumowiczom  ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ..Bedford to jest miasteczko w Bedfordshire, a Bradford w Yorkshire, takze jest pewna roznica jezeli chodzi o polozenie geograficzne ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 20-10-2012 19:33 ]
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-20 19:31:32 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-10-20 19:22:09, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
, bo za przyprowadzenie do sadu jak osoba nie oplacila kary grzywnej, czy za zaniechanie oplat sadowych odpowiedzialni sa cywilni pracownicy do tego zatrudnieni...
Dodajmy że Ci panowie mają prawo zatrzymać(aresztować) "oszczędnego" i doprowadzić przed sąd.
Oczywiscie, ze moga.
Nieprawdopodobne wydaje sie byc, ze Policja kwapilaby sie w srodku nocy wparowac do mieszkania i pozniej jeszcze trzymac w celach i dowozic do sadu za dlug 250 funtow, ale taka historia to dobra proba odwrocenia uwagi od innego problemu, taka przedobrzona wymowka jego znikniecia w nocy z domu, i nieobecnosci w pracy na drugi dzien....nikt nie bedzie dyskutowal o dlugu, tylko wzdychal nad niesamowita historia...
Cytat: Bedford, droga Ado, Bedford, a nie Bradford, czytaj ze zrozumieniem i nie dawaj zlego przykladu swoim czytaniem nazw miast w UK forumowiczom  ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ..Bedford to jest miasteczko w Bedfordshire, a Bradford w Yorkshire, takze jest pewna roznica jezeli chodzi o polozenie geograficzne
Chcesz powiedziec, ze w Bedfordshire Policja dziala na zupelnie innych zasadach niz w calym kraju??? Przejezyczenie nie bylo zamierzone, i w tym przypadku niezaleznie od nawy miasta, twoja opowiesc bedzie tak samo wiarygodna....
Ada
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-20 19:43:40 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-20 19:31:32, Adacymru napisał(a):
Cytat:
2012-10-20 19:22:09, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
Oczywiscie, ze moga.
Nieprawdopodobne wydaje sie byc, ze Policja kwapilaby sie w srodku nocy wparowac do mieszkania i pozniej jeszcze trzymac w celach i dowozic do sadu za dlug 250 funtow, ale taka historia to dobra proba odwrocenia uwagi od innego problemu, taka przedobrzona wymowka jego znikniecia w nocy z domu, i nieobecnosci w pracy na drugi dzien....nikt nie bedzie dyskutowal o dlugu, tylko wzdychal nad niesamowita historia...
Cytat: Bedford, droga Ado, Bedford, a nie Bradford, czytaj ze zrozumieniem i nie dawaj zlego przykladu swoim czytaniem nazw miast w UK forumowiczom  ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ..Bedford to jest miasteczko w Bedfordshire, a Bradford w Yorkshire, takze jest pewna roznica jezeli chodzi o polozenie geograficzne
Chcesz powiedziec, ze w Bedfordshire Policja dziala na zupelnie innych zasadach niz w calym kraju??? Przejezyczenie nie bylo zamierzone, i w tym przypadku niezaleznie od nawy miasta, twoja opowiesc bedzie tak samo wiarygodna....
Mysle, ze masz male doswiadczenie jezeli chodzi o takie sprawy i podpierasz sie tylko wiedza teoretyczna. No coz, czasem trzeba sobie ubrudzic rece i poznac jak naprawde wyglada swiat, zamiast siedziec przed klawiatura i byc sedzia, oraz organem wykonawczym w jednej osobie. W kazdym razie jestem pod wielkim wrazeniem Twojej wiedzy ogolnej droga ADO  ...nie ma jak przerosniete ego
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-20 19:54:00 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: nie ma jak przerosniete ego nie badz taki zdawkowy, opowiedz nam wiecej o sobie.... 
Ada
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-20 20:04:39 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-20 19:54:00, Adacymru napisał(a):
Cytat: nie ma jak przerosniete ego nie badz taki zdawkowy, opowiedz nam wiecej o sobie....
Damy maja pierwszenstwo, takze opowiedz nam kim jestes, ze masz prawo do kontrolowania ludzi na forum i doradzania czysto teoretycznie na wszystkie tematy?
|

|
 |
|
Dwunasty |
Post #8 Ocena: 0 2012-10-20 20:10:03 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-10-20 20:04:39, MrMaverick1971 napisał(a):
doradzania czysto teoretycznie na wszystkie tematy?
Gdzie w tym temacie widzisz wypowiedzi "czysto teoretyczne"?
Akurat w sprawach sadownictwa to Ada chyba może Cie czapką nakryć.
Doradzanie, pomoc na forum jest mile widziana. Możesz się do tego przyłączyć, no chyba że jedyne co umiesz to "fermentacja"?
|

|
 |
|
MrMaverick1971 |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-20 20:18:31 (13 lat temu) |
nullCytat:
2012-10-20 20:10:03, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2012-10-20 20:04:39, MrMaverick1971 napisał(a):
doradzania czysto teoretycznie na wszystkie tematy?
Gdzie w tym temacie widzisz wypowiedzi "czysto teoretyczne"?
Akurat w sprawach sadownictwa to Ada chyba może Cie czapką nakryć.
Doradzanie, pomoc na forum jest mile widziana. Możesz się do tego przyłączyć, no chyba że jedyne co umiesz to "fermentacja"?
Dwunasty, ja nie potrzebuje "fermentacji" i nie potrzebuje czysto teoretycznych wywodow, takze Twoja uwaga jest bez sensu, bo mam doswiadczenie w temacie tlumaczen w tutejszym sadzie i wiem jak sprawy wygladaja w praktyce , a nie w teorii. Prosze zebys darowal sobie ta "solidarnosc moderatorow" bo czasem to bywa smieszne.
|

|
 |
|
Dwunasty |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-20 20:23:01 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-10-20 20:18:31, MrMaverick1971 napisał(a):
Dwunasty, ja nie potrzebuje "fermentacji" i nie potrzebuje czysto teoretycznych wywodow, takze Twoja uwaga jest bez sensu, bo mam doswiadczenie w temacie tlumaczen w tutejszym sadzie i wiem jak sprawy wygladaja w praktyce , a nie w teorii. Prosze zebys darowal sobie ta "solidarnosc moderatorow" bo czasem to bywa smieszne.
Patrz, to może się z Adą spotkałeś, bo ona dla sądu pracuje hehehe
|

|
 |
|