MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Żegnaj Komuno o kapitalistycznej twarzy.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

konik_polny

Post #1 Ocena: 0

2011-12-09 20:35:06 (14 lat temu)

konik_polny

Kobieta

Z nami od: 05-10-2011

Szlag mnie trafił. Od samego rana mnie trafiał i tak wali mnie po łbie cały dzień. Oto Europa klęcząca finansowo na kolanach obraża się na wyrzutka, który ośmielił się wysunąć z szeregu i powiedzieć: walcie się i pijcie tę piankę z uwarzonego piwa sami. Brawo Panie Cameron. Brawo. Ja też mam obiekcje co do tego , że ktokolwiek inny niż Grecy czy Włosi powinni pić piwo, które sobie nawarzyli. Deficytu włoskiego nawet MFW nie jest w stanie zrównoważyć!!!!!
Czymże jest Unia Europejska, jeśli nie komuną w ładnie skrojonym makijażu? Wszyscy za jednego? A może by tak zmienić zasadę i wprowadzić tę, która mówi : każdemu według zasług? Oto Polska, kraj który od Unii dostał niewiele w porównaniu z Niemcami, Francją, Włochami stoi twardo w szeregu 6 państw, które obiecują wpłatę do MFW rzędu 50 mld euro, które to pieniądze mają być przeznaczone na pomoc krajom w kłopotach finansowych. A ja mam do cholery pytanie, co my jako Polacy zrobiliśmy takiego, żeby stworzyć dług Włoch, Grecji, Portugalii, Hiszpanii?
A może lepiej by było, gdyby Pan Tusk i spółka zauważyli wreszcie, że deficyt ZUS wynosi 269 mld złotych i rośnie każdego roku o 65 mld!!!!, i pomyśleli o tym, a nie o tym jak pomagać Włochom, których ruchawy premier zwinął żagle i zostawił kraj z deficytem na poziomie 500 miliardów dolarów?
Robimy dzisiaj za gwiazdę w Europie, bo mamy wzrost gospodarczy, a inni nie. Nie jest to jednak sukces żadnego z dotychczasowych rządów. To jest sukces polskiej emigracji, która w ostatnich 6 latach zasiliła polską gospodarkę kwotą 100 miliardów złotych ( a i tak się na nas pluje w kraju), i tu wypada przypomnieć, że te 100 miliardów złotych trafiło do naszego kraju bez żadnych kosztów wytworzenia!!!! Nie trzeba było pobudzać gospodarki, żeby wytworzyła tyle miejsc pracy, żeby te 100 miliardów ludzie mogli zarobić. To był czysty zysk!!!! Prezent z nieba Panie Tusk!!!!
Drugi czynnik to dotacje z UE. Za te dotacje przyjdzie nam zapłacić i wtedy zobaczymy jaki z nas tygrys.
Zastanawia mnie tylko jedno. Czy ktoś naprawdę wierzył w to, że twór taki jak UE jest w stanie przetrwać? Toż to nic innego jak wdrożenie planów niejakiego Adolfa H, tyle że przeprowadzone bez rozlewu krwi!!!! Że niepełne? Już były głosy o tym żeby Unia miała prezydenta i jednolity system fiskalny. Komuna z twarzą kapitalizmu? Skąd my to znamy? My znamy. Nasz premier widać nie. Wielka Brytania nie musi być wasalem Europy i dlatego może mieć Camerona i nawet jeśli zostanie odizolowana da sobie radę.
Wolałbym, żeby mój premier bardziej pilnował naszych interesów i głośniej artykułował, że krajów bloku wschodniego nie stać dzisiaj jeszcze na takie koszty, niż machał szabelką w nadziei, że Pani Merkel go pogłaszcze, bo kiedy Unia upadnie, a tak się stanie na pewno, to mocniejsi z niej wyjdą jak zwykle Niemcy, a my Polacy będziemy znowu w ciemnej dupie , jak to już drzewiej bywało.
Nie uronię jednej łzy za Unią, bo mnie ona do niczego potrzebna nie była. Emigrantem jestem jeszcze z czasów, kiedy w niej nie byliśmy. Pewnych procesów już się cofnąć nie da, więc niech Ci co się martwią, że nas wyrzucą do kraju, albo coś w tym stylu śpią spokojnie. Europa jest dzisiaj zbyt kosmopolityczna, by takie ruchy mógł wykonać jakikolwiek kraj nawet po rozpadzie Unii.
Więc cóż? Wypijmy za zdrowie wszystkich euromaniaków i śpijmy spokojnie. Historia po raz kolejny pokazuje, że jakakolwiek komuna nie ma racji bytu. Nawet ta Hippisowska :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-12-09 20:55:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ashmedai

Post #3 Ocena: 0

2011-12-10 19:54:24 (14 lat temu)

ashmedai

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Plany te istniały jeszcze przed Adolfem. Siłą nie udało mu się przejąć europy więc jego następcy robią to przy pomocy pieniędzy. I są już blisko celu.
Tusk jako 'przyjaciel' Merkel oczywiście sprzedaje Polskę. Całe szczęście, że cały ten misterny plan niebawem pierdyknie. Znowu trzeba będzie krowy paść i ziemniaki sadzić. I znów zapanuje szczęście.
:-)

[ Ostatnio edytowany przez: ashmedai 10-12-2011 20:00 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-12-10 20:28:21 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Skad ty te dane wziales? 100 mld zlotych rocznie? 1 mln emigrantow wysyla ile? 100.000 zlotych rocznie do Polski? 20.000 GBP? To ile ci emigranci zarabiaja? 40.000 GBP rocznie???

Ale niech bedzie, ze to przez 6 lat - czyli jeden emigrant wysylal ok 7.000 GBP rocznie czyli miesiecznie wiecej niz 500 GBP. Kazdy emegrant? Czyli para z Polski na dorobku w UK wysyla 1.000 miesiecznie???

Nie znam takich, a jesli juz to ednostki a nie cala rzesza emigrantow.

Albo beznadziejna matematyka, albo rownie beznadziejne klamstwa.

:-D :-D :-D :-D :-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

jesienny

Post #5 Ocena: 0

2011-12-10 20:41:25 (14 lat temu)

jesienny

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2009

przeciez on nie napisal , ze to kwota tylko wyslana z Anglii, ale ze wszystkich panstw,w ktorych zyja Polacy

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2011-12-10 20:52:19 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

No jesli tak pisal... Chociaz tez pisal ze Polska nie dostaje nic z UE - co juz jest klamstwem, i zaslania sie tez zdaniem ze dostala mniej niz inne kraje, co jest naduzyciem - Polska jest w UE od 7 lat i ciagle jest beneficjentem netto, podczas gdy wymienione kraje to glownie platnicy.

Tania propaganda... Ale co kto lubi i rozumie ;-)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2011-12-10 23:02:07 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

konik_polny

Post #8 Ocena: 0

2011-12-11 00:13:51 (14 lat temu)

konik_polny

Kobieta

Z nami od: 05-10-2011

Załóż chłopie okulary, a jak nie masz to idź do Specsavers, tam jedną dostaniesz gratis. Czytanie ze zrozumieniem to jest umiejętność ze szkoły podstawowej. Wyraźnie stoi napisane 100 mld złotych w ciągu ostatnich 6 (słownie: sześciu) lat. I jak Ci się podoba, że Twój premier wachluje Panią Merkel i jej francuskiego wasala, to Twoja sprawa. Czesi, Słowacy i Szwedzi mieli odwagę jasno powiedzieć - zapytamy parlament o zgodę. Pan Tusk biegał, pampersy zmieniał i jakby mu powiedzieli masz sam ratować euro to też by to zrobił. A parlament, co jego może obchodzić parlament? I cóż z tego, że nie jesteśmy płatnikiem Unii? Już niebawem będziemy, dzięki deklaracjom pana Premiera, a wzrost gospodarczy? Szybko zweryfikujemy cyferki po Euro 2012 i wtedy zobaczymy jak łatwo przyjdzie nam wypełniać obietnice naszego premiera.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,