Str 9 z 10 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2011-11-27 11:15:31 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Jakby Ada miala dostep do akt sprawy, to mozglaby to sensownie wytlumaczyc, a jak narazie to jest tylko jednostronne odniesienie sie do pewnych szczegolow zajscia. Z mojego punktu widzenia, do postawienbia zarzutow, potrzeba dobrych dowodow (jest CCTV, do ktorej autor ma dostep, tzn jego adwokat), zeby zmienic zarzut na powazniejszy, prokurator musi miec podstawy. Gdyby nie bylo dowodow, sedzia juz dawno sprawe wyrzucilby z sali sadowej.
Ada to dala duzo rad juz (rowniez na pw) autorowi, ktory jednak wydaje sie byc bardziej zainteresowany poswiecaniem swojej uwagi i energii na roztrzepywanie domniemamych aspektow, zamiast zajac sie sednem sprawy. Nie polecam przygotowywania obrony poprzez forum (jakiekolwiek, nie tylko MW), z odleglosci setek kilometrow z Polski. Policja i prokuratura miala czas na dochodzenie, i ten czas wykorzystala jak widac. Teraz on ma czas ze swoim adwokatem na przygotowanie obrony. Skoro urlop w Polsce i dawanie sobie upust domniemaniom na forum jest podstawa lini obrony, to koncowa porade jaka moge dac, to spakowanie rzeczy osobistych i zabranie ze soba w dniu rozprawy (regulamin jest podobny do zawartosci bagazu podrecznego w liniach lotniczych, minus plyny i jedzenie).
Jest takie dobre powiedzenie tutaj: Failure to prepare is preparing to fail.....
Ada
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2011-11-27 11:39:13 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #3 Ocena: 0 2011-11-27 12:07:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
2011-11-27 11:39:13, leonka napisał(a):
W UK panuje inna mentalnosc, nie mozna kogos tluc bo nas zwyzywal albo nas uderzyl... Zreszta nie wiem gdzie sie tak robi w Polsce - moze pod remiza?
ano inna, bo nie widza nic dziwnego w biciu kobiet... bylem swiadkiem takiego wydarzenia - 6 rano, na trawniczku pod blokiem para wyprowadzala psa, w pewnym momencie zaczeli sie klocic i bic... i to zdaje sie baba wygrywala
ps. kiedys z kumplem wybralismy sie na slub kolezanki w gory - na 6dni wesela, dwa spedzilismy pod stolem, bo gorale na cepry poszli... a jak ich zabraklo to sie tlukli miedzy soba
po dwoch dniach 'odsiadki' odbilismy sobie z nawiazka - dwa zeby zlamane, kilka szwow na glowie i obite zebra, ale nas bylo dwoch a ich kilkunastu
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2011-11-27 14:02:03 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Porownaj sobie najpierw podejscie do ofiar przemocy domowej w Polsce a pozniej jak sie do tego odnosi prawo i instytucje to prawo egzekwujace, zanim powiesz, ze:
Cytat: nie widza nic dziwnego w biciu kobiet...
Zaryzykuje nawet zaklad, ze wiecej ludzi nie widzi nic dziwnego w tym zachowaniu w Polsce; nawiasem mowiac nie sadze ze jest kraj, gdzie takie zachowania sie nie pojawiaja.
Ada
|

|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #5 Ocena: 0 2011-11-27 14:15:55 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
2011-11-27 11:39:13, leonka napisał(a):
W UK panuje inna mentalnosc, nie mozna kogos tluc bo nas zwyzywal albo nas uderzyl... Zreszta nie wiem gdzie sie tak robi w Polsce - moze pod remiza?
Rozumiem że tutejsza mentalność nakazuje jak nas ktoś atakuje modlić sie żeby nas nie zabił (jak choćby ten co Polaka śrubokrętem zadźgał-było o tym na MW).
Nie wiem skad jestes w Polsce ale tam skąd ja pochodzę do najbliższej remizy jest ponad 10km.Moge Ci jednak zaręczyć że wchodząc do jakiegokolwiek lokalu i strzelając komuś w twarz masz 90% szansy na wizyte na ostrym dyżurze.O knajpach gdzie za glupie docinki można wyjechać nogami do przodu nie wspominam bo to rzeźnie a nie lokale.
W miescie stołecznym Warszawa też remizy nie zauważyłem a spierdzielać trzeba było nie raz żeby nie zostały dwa ostatnie zęby
|

|
 |
|
|
znowu-ciupek |
Post #6 Ocena: 0 2011-11-27 14:19:43 (13 lat temu) |
Cytat:
2011-11-27 14:02:03, Adacymru napisał(a):
Porownaj sobie najpierw podejscie do ofiar przemocy domowej w Polsce a pozniej jak sie do tego odnosi prawo i instytucje to prawo egzekwujace, zanim powiesz, ze:
Cytat: nie widza nic dziwnego w biciu kobiet...
Zaryzykuje nawet zaklad, ze wiecej ludzi nie widzi nic dziwnego w tym zachowaniu w Polsce; nawiasem mowiac nie sadze ze jest kraj, gdzie takie zachowania sie nie pojawiaja.
Z całym szacunkiem ale nawet moje dzieci wiedzą jak się nazywa damskiego boksera...
Jak ktoś nie ma odwagi żeby wystartowac do wiekszego i (teoretycznie choćby) silniejszego to z facetem wspólnego ma tyle że zewnętrznie jest podobny.Nic więcej.Każdy ci powie że dostać wpr od lepszego to żaden wstyd
|

|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #7 Ocena: 0 2011-11-27 14:22:04 (13 lat temu) |
Cytat:
2011-11-27 11:15:31, Adacymru napisał(a):
Jakby Ada miala dostep do akt sprawy, to mozglaby to sensownie wytlumaczyc, a jak narazie to jest tylko jednostronne odniesienie sie do pewnych szczegolow zajscia.
Sorry,myślałem ze na PW uzyskałaś więcej informacji.Nawet myślałem że mogłas nagranie widzieć....
|

|
 |
|
eastiebeastie |
Post #8 Ocena: 0 2011-11-27 14:39:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-07-2011 Skąd: colchester |
Dzieki Ada . Dzialam poza forum , niebawem lece spowrotem , rozmawiac z prawnikiem itd. Wiem juz cos na temat lini obrony ....
|

|
 |
|
znowu-ciupek |
Post #9 Ocena: 0 2011-11-27 15:12:04 (13 lat temu) |
Cytat:
2011-11-27 14:39:00, eastiebeastie napisał(a):
Dzieki Ada . Dzialam poza forum , niebawem lece spowrotem , rozmawiac z prawnikiem itd. Wiem juz cos na temat lini obrony ....
Oby tylko ten "sprawiedliwy wyrok" nie był tak sprawiedliwy jak ten który wkleiłem w temacie o psie:-Y
Z fartem ziomek...
|

|
 |
|
clockwork_orang |
Post #10 Ocena: 0 2011-11-27 15:25:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat:
2011-11-27 14:19:43, znowu-ciupek napisał(a):
Z całym szacunkiem ale nawet moje dzieci wiedzą jak się nazywa damskiego boksera...
Jak ktoś nie ma odwagi żeby wystartowac do wiekszego i (teoretycznie choćby) silniejszego to z facetem wspólnego ma tyle że zewnętrznie jest podobny.Nic więcej.Każdy ci powie że dostać wpr od lepszego to żaden wstyd
zapraszam do pubu na Camberwell/Brixton... mozna zostac zadziobanym szpilkami w kilka minut
ps. wiekszego, silniejszego? uff, nie chcialbym sie znalezc w poblizu dwoch 'hipopotamow' rozsierdzonych na max'a... 1.70 i 150kg robia niezla zadyme krzykiem i brzuchami
|

|
 |
|