Cytat:
2011-11-19 21:59:18, karjo1 napisał(a):
No wlasnie chyba chodzi o to, ze w nocy

. Po 20.00 to juz raczej sie nie remontuje mieszkania.
Jak Ada wspomniala, warto bylo na poczatek obleciec sasiadow z ciastem w garsci, wieczorek zapoznawczy urzadzic, uprzedzic, milej by sie mieszkalo. Zawsze mozna sprobowac to nadrobic.
A co do halasow, pomyslec nad wyciszeniem pomieszczen, zwlaszcza tych z wspolna sciana z sasiadka.
Chyba z butelką
Nic tak nie zacieśnia/poprawia międzysąsiedzkich relacji,jak flaszka jakiegokolwiek trunku
Moi sąsiedzi byli wyjątkowo hałaśliwi - imprezy całonocne/przy otwartych drzwiach/ w "towarzystwie" maryśki na porządku dziennym.
Korytarz był tak zadymiony,że w domu ja sama chodziłam naćpana
Na początku bawiło mnie to,ale potem przestało,jak zauważyłam nadmierną wesołość u swojej córki
Ten problem rozwiązał jeden tel. na policje,a potem częste patrole.
Nie wiedzieli kto zadzwonił,bo prosiłam o anonimowość.
Po paru dniach,podczas kolejnej imprezki,wybrałam się do nich z buteleczką. Byli zaskoczeni moim widokiem,ale jednocześnie oczka im "rozbłysły" na widok alkoholu.
I właśnie podczas tego spotkania,w którymś momencie nawiązałam do tego,jak uciążliwe dla mnie,jako sąsiadki, są te ich nocne imprezy.
Na wesoło i z demonstracją,bo poprosiłam ich o wyłaczenie radia i całkowitą ciszę.Poszłam do swojego mieszkania i właczyłam sprzęt,tak głośno,jak z reguły oni puszczali.
Zrozumieli
Od tamtej pory,a było to 4lata temu jest tak cicho,jakbym nie miała sąsiadów.
A muszę nadmienić,że problem z nimi wydawał się nie_do_przeskoczenia,bo .... są to murzyni/bez rasistowskiego podtekstu/
Mieszkając w bloku,trzeba zwracać szczególną uwagę na to,żeby zachowywać się cicho i od początku uczyć tego dzieci.
Ja swojej córce,która wręcz nagminnie słuchała głośno muzyki,kupiłam słuchawki bezprzewodowe i wręcz zabroniłam tańczenia/ćwiczeń w pokoju po godz.20.
Dużo czasu upłynęło i wiele awantur zanim to zrozumiała,ale wreszcie pojęła,że jeżeli my wymagamy od kogoś,żeby zachowywał się tak a nie inaczej,to sami musimy się do tych zasad stosować.