MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wróżka

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 12 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-05-22 23:31:34 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-05-22 23:49:07 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #3 Ocena: 0

2013-05-23 08:58:12 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Cytat:

2013-01-12 18:11:01, Wujas2013 napisał(a):
I powiem tak, wszelkiej maści wróżenie, parapsychologia, przepowiednie, horoskopy, reiki i inne - jest BARDZO NIEBEZPIECZNE. Diabeł miesza i stara się wprowadzić ludzi w te sprawy i prędzej czy później czeka nas cierpienie. Stąd również biorą się depresje, samobójstwa itp. A ludzie, którzy się tym zajmują mają kontakty z siłami nieczystymi. Wiem, bo sam to widziałem. Przestrzegam przed korzystaniem z tych spraw.

Woj Jeshu, a ty wiesz ile diabeł nabełtał niektórym katolikom we łbach? Ile depresji i samobójstw? Tylko o tym się nie mówi. Znam conajmniej 3 osoby, które z powodu religii wylądowały na wieloletnim leczeniu, nie mówiąc co tych którym się w umysłach porąbało od tego.
Wszystko, czego mamy w nadmiarze a trafi na podatny grunt staje się szkodliwe.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #4 Ocena: 0

2013-05-23 09:04:02 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Z innej beczki. Mam znajomą, która zajmuje się wróżeniem. Wkłada w to wiele serca i wierzy w to co robi. Jakiś czas temu pracowała zawodowo jako wróżka w jakimś radiu chyba. Potem zrezygnowała, mimo że dosć dobrze zarabiała. Zapytałam ją dlaczego zrezygnowała. A ona powiedziała tak:
Wróżenie to nie zabawa. Potrzebny jest do tego odpowiedni czas i pora. Ja muszę się czuć zdolna powróżyć w danym momencie. A praca ta wymagała ode mnie wróżenia w stałych godzinach, przez taki a taki czas, codziennie. A ja nie czuję się każdego dnia zdolna wróżyć. Musiałam oszukiwać ludzi, co kłóci się z tym w co wierze.

Wniosek taki, że macie rację. Ci co pracują jako wróżbici, w większości oszukują :).
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-05-23 09:28:41 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Mam wróżkę w Polsce. PIsałam chyba o niej już. Ostatnio spytałam ją,gdzie nauczyła się wróżyć? Odpowiedziała mi,że miała 5lat(teraz ma 83 czy gdzieś koło tego)Jedyna ksiązką w domu,była ksiązka do wróżby,pisana starodawnym językiem polskim. Do tej pory ma ta ksiązkę ale bardzo zniszczona.-widziałąm ją. Kart robiła sobie z gazety,tektury,co tam znalazła. Pierwszy raz powróżyła,gdy miała ok 7-8lat. Wróżyła swojej sąsiadce,której hitlerowcy zabrali jej trzech synów. Jeszcze nie umiała dobrze interpretować kart i powiedziała,że- 3 rzeczy zgineły,2 rzeczy wróca a jedna nie,bo jest na dole. Sąsiadka uśmiechnęła sie i poszłą do domu. N adrugi dzień przybiegła. Okazało się,że synowie uciekli z jadącego składu towarowego. Najmłodszego zabili Niemcy. Dwaj pozostali wzięli jego czapke,jego samego zakopali i wrócili do domu.
Od tamtej pory wróżka wróży. Mówiła mi ostatnio,że księża nadają,krytykują wróżki ale sami do niej przychodzą powróżyć. ONi się nie przedstawiają ale ona widzi w kartach,że to osoba duchowna.
Nie ma cennika. Co łaska bierze. Babka mieszka na wsi w przedwojennej chałupie. Za to na łące pełno samochodów stoi. Czasem bardzo,bardzo luksusowe . Jest znana w okolicy.
Co ciekawe,ona nie mówi,że będzie to i to. Ona często ostrzega,przygotowuje na cięzkie czasy. Nic nie sugeruje,nie nakazuje. Czasem rzuci ostrzeżenie odnośnie zdrowia i tu cos zasugeruje

Do góry stronyOffline

klaudia2805

Post #6 Ocena: 0

2013-05-23 09:45:19 (12 lat temu)

klaudia2805

Kobieta

Z nami od: 19-03-2013

znajoma mojej mamy umie wrozyc ale nie robi tego już od lat przestala bo zawsze po wozbie dzialo się os niedobrego w jej rodzinie, nigdy tez nie brala za to kasy tylko prosila o zwrzycenie paru groszy do jakiejś puszki dobroczynnej. Pytalam ja jak się tego nauczyla odpowiedziala, ze nie uczyla się po prostu biorac karty wie ze dama jest np. jej ciocia a welet wojkiem wszystko to zależy od tego komu wrozyla, namowilam ja raz bardzo dawno temu żeby raz mi powrozyla miałam wtedy 17 lat do tej pory wszystko się sprawdzilo wtedy to co powiedziała wydawalo mi się bardzo głupie i niemożliwe a jednak wszystko się sprawdzilo, jak poznałam meza, kim był o zdradzie mojego brata o rozwodzie rodzicow a wiele z tych rzeczy wydarzyło się wiele lat po tej wróżbie, najważniejsze co powiedziała to ze karty nigdy nie mowia kiedy cos ma się stać czy jutro czy za 20 lat i nigdy nie jest to ostateczny omen,tylko to co prawdopodobnie się stanie na dzień dzisiejszy i wszystko może się zmienić bo wszystko zależy od nas, my możemy wszystko zmienić!
slabi ludzie szukają zemsty silni wybaczają a intelgentni zwyczajnie ignorują !!!

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-23 15:42:43 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-05-23 15:54:44 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-05-23 20:10:25 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sarcia

Post #10 Ocena: 0

2013-06-05 17:47:58 (12 lat temu)

sarcia

Kobieta

Z nami od: 23-05-2008

Czy ma ktos namiary na osobe ktora odczynia uroki.Nigdy w to nie wierzylam ale teraz to juz prawie jestem pewna ze na znajomego ktos rzucil straszny urok bo to co sie dzieje zlego w jego zyciu to jest az nieprawdopodobne. Barzo prosze sie nie smiac i jezeli ktos ma dobre namiary to bardzo prosze o kontakt.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,