MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypowiedzenie wynajmu gdy nie ma umowy najmu.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2011-09-25 21:35:54 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Czy masz to z councilu na pismie? Jeżeli to masz, a idziesz "na udry", to się teoo trzymaj. I trzymaj się tego pisma.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-09-25 21:47:25 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-09-25 21:07:21, Michal41 napisał(a):
1. Bylem w councilu i odradzali mi opuszczanie tego pokoju na wlasna reke. Ponoc dopoki mam klucze do domu i pokoju, to prawo jest po mojej stronie. W/g nich mam mieszkac, placic i czekac na spotkanie w Councilu 3 pazdziernika, ale wypowiedzenie ustne mam do konca wrzesnia.

Jestes w stanie nie wychodzic z mieszkania ani razu do tego czasu? Watpie. Wystarczy, ze wyjdziesz na chwile do sklepu, zmienia zamki i po jablkach. Bedac po drugiej stronie drzwi uzyskasz tylko mozliwosc zabrania swoich rzeczy, ale nic wiecej. Policja nie pomoze Ci wrocic do mieszkania i pozostac tam.

Dla wlasciciela nie bedzie zadnych konsekwencji za to, ze wystawil Cie za drzwi. Nie jestes wynajmujacym - tenant i prawo praktycznie Cie nie chroni.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Michal41

Post #3 Ocena: 0

2011-09-25 22:07:31 (14 lat temu)

Michal41

Mężczyzna

Z nami od: 24-09-2011

Problem w tym, ze nie mam niczego na pismie. W councilu dostalem tylko nr telefonu i z ich wewnetrznego aparatu przeprowadzilem rozmowe telefoniczna w celu umowienia sie na spotkanie. Informacje uzyskane tam wtedy wydaly mi sie nieco nieprawdopodobne i dlatego dzwonilem do prawnikow, ale kazdy mowil co innego, wiec w koncu trafilem tutaj.
Dzieki za informacje wszystkie. Wynika z tego ze raczej nie ma co isc na udry. Wpadlem na pomysl, zeby wynajac storage (sa oferty nawet za funta przez pierwszy miesiac). Zwioze tam wiekszosc cenniejszych gratow, ale mieszkal bede w tym pokoju nadal. Poswiecilem 4 lata na walke o dziecko i teraz musze sie solidnie przygotowac do ostatniej juz chyba rozprawy rozwodowej, a nie szukac "na gwalt" jakiegos lokum. Po powrocie zobacze (albo i nie :) ) czy mam jeszcze gdzie nocowac, ale rzeczy beda przynajmniej bezpieczne.
Jeszcze raz dziekuje za pomoc.

Do góry stronyOffline

bartoszyc

Post #4 Ocena: 0

2015-04-08 13:04:32 (10 lat temu)

bartoszyc

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2015

Witam,
Mam problem nie mam podpisanej umowy z landlordem natomiast dalem mu kaucje. teraz sie wyprowadzam z dwu tygodiowym wypowiedzeniem I moge kaucji nie odzyskac. Slyszalem ze jezeli nie jest podpisana umowa to kaucje musi mi oddac. mam swiadkow na przekazanie kaucji I listy ze mieszkam na mieszkaniu. jedak chce sie upewnic czy zeczywiscie tak jest?

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2015-04-08 13:59:41 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Z kaucją jak chce to odda, Masz świadków... on ma kilkunastu którzy zaświadczą że nie widzieli abyś mu dawał. Pójdziesz do sądu? Opłaty i 2 lata? Może i dłużej. Załóżmy że wygrasz a on i tak nie odda. Odmieszkaj kaucję.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,