MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z bankiem Barclays

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zloty187

Post #1 Ocena: 0

2011-09-08 01:36:49 (14 lat temu)

zloty187

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2011

Posiadam konto w banku Barclays juz jakies 3 lata i wszystko do tej pory sie jakos krecilo. Ostatniej niedzieli potrzebowalem gotowki na bilet do pracy, wiec poszedlem wybrac z bankomatu. Proba zakonczyla sie niepowodzeniem na co bankomat wyswietlil komunikat ze servis mojego banku jest tymczasowo nieaktywny. Sprobowalem drugi raz i zobaczylem ten sam komunikat. Pomyslalem ze cos nie tak z systemem banku lub z bankomatem wiec poszedlem kupic bilet placac karta w maszynie co rowniez zakonczylo sie porazka. W innym bankomacie to samo. Z obawa przed kradzieza lub czymkolwiek w poniedzialek udalem sie do banku zeby zalatwic ta sprawe. Oczywiscie pani ktora reprezentowala placowke odeslala mnie z numerem infolini gdzie wszystkiego sie mialem dowiedziec dlaczego konto zostalo zablokowane i wszystko zalatwie. Tego samego dnia zadzwonilem na ta infolinie gdzie jak mozna sie domyslec bylem przekierowywany do 3-4 roznych osob i kazdemu trzeba bylo od poczadku tlumaczyc to samo i jak sie domyslacie niczego nie zalatwilem. Pracownik polecil mi zamowienie nowej karty co tez zrobilem. Po 2 dniach w srode dostalem nowa karte oraz list z departamentu barclays w w ktorym napisali ze konto zostalo zablokowane z troski o moje bezpieczenstwo przed oszustwem i dodane ponizej 5 tranzakcji w odstepach kilku minut ktore byly wykonane przeze mnie w niedziele gdy probowalem kilkakrotnie wyplacic gotowke. Od niedzieli dzien w dzien mialem wglad na balans swojego konta gdyz mam dostep do niego online co tez zrobilem po otrzymaniu listu. Na moim koncie jest kwata z minusem przed nia, w co ciezko mi uwierzyc gdyz nie mam przyznanego debetu. Oczywiscie pieniadze zniknely a dzien wczesniej jeszcze byly nieruszane i na miejscu. Wciaz mam zablokowane kato i nie wiem co zrobic poniewaz nie mam jego ubezpieczonego. Nie ponosze rowniez zadnych oplat za prowadzenie kata. Moze ktos moglby doradzic co mam z tym fantem dalej robic zanim zmienie bank.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-09-08 07:05:59 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To znaczy, ze zniknely Ci z konta pieniadze czy nie, bo nie rozumiem?

Czy zostaly zablokowane srodki na transakcje, ktore Ty sam wykonywales?

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-09-08 08:47:41 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zloty187

Post #4 Ocena: 0

2011-09-08 10:58:48 (14 lat temu)

zloty187

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2011

Co do pytania pierwszego pana to owszem pieniadze zniknely 2 dni temu i nie wiem dlaczego skoro od niedzieli nie mam dostepu do swojego konta. Rozumiem tez wypowiedz drugiego pana ze pieniadze moga wyjsc ponizej zera ale nie w moim przypadku od 3 lat nie mialem takiej sytuacji gdy juz np konczyly sie pieniadze zawsze musialy pozostac jakis pensyna plusie to raz po drugie nie mam debetu i naprawde nie jest to mozliwe nawet przy robieniu zakupow karta i nie da sie wyjsc ponizej.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2011-09-08 11:17:28 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Da się, wystarczy zrobić zakupy poniżej 10 funtów w asdzie czy netto. Jeśli na koncie jest np 11 pensów to przejdzie.
Do 10 funtów jest automatyczna autoryzacja i terminal nie łączy się z bankiem.
To samo na stacji benzynowej np.asdy. Tam możesz zatankować za 99 funtów (autoryzacja karty a nie dostępnych środków następuje przed tankowaniem)
Niestety musiałem już kilka razy w życiu z tej opcji skorzystać. Na karcie parę pensów a zakupy czy zatankować trzeba było.
Bank obciąży Cie kwota 8 funtów za tzw gwarantowana płatność . Można tego uniknąć jeśli wpłacisz pieniądze następnego dnia po zakupach, a to dlatego że płatności z takich miejsc przychodzą do banku po 24-48 godzinach.

ps. jeszcze jeden przykład: na koncie 12 funtów. Wypłaciłem 10 z bankomatu i zrobiłem zakupy w co-op na kwotę 9.30, netto(ugo) na 8... Niestety za późno wpłaciłem pieniądze i bank skasował mnie 16 funtów opłat karnych(2 x 8). Nie miałem do nich pretensji hehe

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,