MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Agencja czynsz i nieznajomość prawa

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pacior12

Post #1 Ocena: 0

2011-09-05 11:19:46 (14 lat temu)

pacior12

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2010

Witam , mam do was prośbę może ktoś ma podobna sytuacje a może miał mianowicie od 2 lat wynajmuję mieszkanie z agencji , płacę regularnie czynsz, już po 6 miesiącach dostałem list o odnowieniu umowy i tu opłata 35 funtów pojechałem do agencji powiedziałem że ja chce na dłużej że nigdy wczesniej niemiałem takich opłat no to mi jakoś to wytłumaczyli zbywając mnie , i tak juz kilka razy , od samego początku był problem z prysznicem w sumie to była taka słuchawka jak z ( funciaka ) z której leciała albo zimna albo gorąca woda, zgłaszałem to wymienili na podobną i dalej to samo później pojechałem i opowiedziałem i że tam powinien być electric shower i tak kilka razy aż wkońcu dostałem list że pare miesiecy temu ze pod koniec summer time to zrobią , i gdybym do nich nie zadzwonił to by nic nie było , znowu mijają 4 tygodnie dostaje list o przedłużeniu umowy i czynsz o 10 funtów wiekszy ( ja to rozumiem tak że 10 więcej na miesiąc i rata za prysznic będzie jak znalazł cały czas się zasłaniają Landlordem że to on tak ustalił albo że niemogli sie z nim skontaktować mam już tego dość prosze o jakies rady , ps staramy sie o do z Councilu jestesmy w bandzie C ( małe dziecko ) czy moge to uzyć jako jakiś argument w przyspieszeniu otrzymania domu lu mieszkania

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2011-09-05 12:01:55 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Masz problem z egzekwowaniem swoich praw. Ale te prawa nie maja nic wspolnego z podwyzka czynszu. Jesli nie zgodzisz sie na podwyzke czynszu to dostaniesz wymowienie i po sprawie.

Oplaty za przedluzenie umowy, o ktorych wspominasz, to jeszcze inna para kaloszy. Jak sa w warunkach umowy lub cenniku, na ktory sie zgodziles, to nie pozostaje nic innego jak placic lub negocjowac ich anulowanie.

Co do napraw, to proponuje poczytac strone Shelter i zaczac byc stanowczym i egzekwowac wszystko szybko, a nie wspominac o prysznicu po 2 latach.

http://england.shelter.org.uk/get_advice/repairs_and_bad_conditions/repairs_in_private_lets
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-09-05 12:31:52 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe