MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wojna o gacie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

znowu-ciupek

Post #1 Ocena: 0

2011-08-28 15:46:51 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Zastanawia mnię co as tak boli w tym że ktoś ja jej wątpliwym lub nie talencie muzycznym hajs robi....
M. Jackson też sprzedał wiecej płyt po śmierci niż za życia.

Każdy z tzw.artystów ma rzeszę swoich fanów gotowych za ostatni grosz kupic przysłowiowe gacie i chwała.ktos na tym zarabia hajs,płaci podatki,jakaś samotna matka dostaje z tych podatków benefity i kółko się kręci.
Kurt Cobain też sie tak porobił że sam się (ponoć) odpalił a sława Nirvany przeżyła apogeum.Szczerze przyznam że też dopiero po smierci Kurta kupiłem płytę Nirvany

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-28 15:57:56 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-08-28 16:04:44 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

A cos Ty taki zdziwiony znowu-ciupek? V. van Gogh w nedzy umieral, Rembrandt tez majatku nie zbil, wrecz zbankrutowal, Toulouse-Lautrec zmarl z przechlania i kily (no, ten mial majatek po rodzicach, wiec z glodu nie umieral), a po ich smierci okazalo sie ze prace ich sa warte majatek. Paganini pochowany na cmentarzu dla bezdomnych i ubogich, Norwid utrzymujacy sie w Paryzu z dorywczych prac... Nie od dzis ludzie staja sie slawni po smierci, lub dopiero po smierci ich dziela staja sie cenne. Faktem jest, ze w tej chwili media wspomagaja wybitnie ow "sepi proceder" - jest szum, jest zainteresowanie.
Ironiusz, zapewne masz racje, ale tez gdyby nie media, kto by sie tam zainteresowal jakims Jacksonem, czy innym artysta scenicznym? Zwroc uwaga chocby na teatr - ilu aktorow wylacznie teatralnych jestes w stanie wymienic? A ilu filmowych? Media kreuja popularnosc. Amy Winehouse byla dobra "pozywka" dla tabloidow bo jej styl zycia byl kontrowersyjny - maszynka sama sie nakrecala - tabloidy zarabialy na jej zyciu, ona zyskiwala popularnosc dzieki tabloidom. "Nie wazne jak o tobie pisza, wazne zeby pisali." I to dziala.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 28-08-2011 16:09 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-08-28 18:06:58 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-08-28 16:04:44, kociefraszki napisał(a):
A cos Ty taki zdziwiony znowu-ciupek?

Opatrznie mnie zrozumiałaś ... nie dziwi mnie to że po śmierci tzw. artystów ich sława idzie w siłę....
Dziwi mnię to że komus to przeszkadza.Sam nie kupiłem żadnej płyty A.W bo mi najnormalniej w świecie jej twórczość nie podchodziła....Ba kiedyś cośtam słyszałem że takowa istnieje ale pierwszego jej kawałka słuchałem jak ktoś wrzucił w wątku o jej śmierci.
że wstydem przyznam też że "twórczości" Magika ( to taki twórca polskiego HH) też nie za bardzo ogarniałem przed jego feralnym skokiem ;-(

Jeszcze lepiej.... o istnieniu niejakiego Notoriousa B.I.G dowiedziałem się jak jego ziomek P.Diddy nagrał słynne "ill be missing you".

Jedynie 2Pac'a słyszałem za jego życia.

Jak F.Mercurry umarł to zrobili taką szopkę jakby papież co najmniej umarł.Dla mnie też był to średni artysta.Płyty bym napewno nie kupił nawet w promocji ale skoro miał miliony fanów to co mi to szkodzi?

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2011-08-28 18:17:40 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

No, paczpan! A kto to byl Magik?? Dobrze ze dolaczyles wyjasnienie bo bym nie wiedziala. Nie moja bajka. Quinn akurat lubilam. Wielkie posmiertne szopy swietnie napedzaja kaske (Smierci papieza nie wylaczajac z reszta, vide kwiecien 2005 i dalszych kilka miesiecy w Polsce.), a nie ma tematu, z ktorego nie dal by sie cos uszarpac - wystarczy ze nieboszczyk za zycia byl znany. A to sie portrecik namaluje i opyli, a to "pamiatke" po nieodzalowanym zmarlym... :-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2011-08-28 18:24:58 (14 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-08-28 18:17:40, kociefraszki napisał(a):
No, paczpan! A kto to byl Magik?? Dobrze ze dolaczyles wyjasnienie bo bym nie wiedziala. Nie moja bajka. Quinn akurat lubilam. Wielkie posmiertne szopy swietnie napedzaja kaske (Smierci papieza nie wylaczajac z reszta, vide kwiecien 2005 i dalszych kilka miesiecy w Polsce.), a nie ma tematu, z ktorego nie dal by sie cos uszarpac - wystarczy ze nieboszczyk za zycia byl znany. A to sie portrecik namaluje i opyli, a to "pamiatke" po nieodzalowanym zmarlym... :-]
Taaa tylko że za pochówek "spieprzaj dziadu" na Wawelu zapłacili WSZYSCY.Nie ważne czy moher czy przeciwnik tego jakby nie patrzeć "nieudacznika" kazdy równo ze swoich podatków wykartkował za ten cyrk z obrażaniem polskich Królów ( bo niestety ta szopka była napluciem w twarz tym co tam leżą zasłuzenie.
Cała zaś szopka z robieniem supergwiazd z przedwcześnie zmarłych artystów idzie z portfela fanów czyli tych którzy dobrowolnie w tym uczestniczą

Do góry stronyOffline

michal1985

Post #7 Ocena: 0

2011-08-28 18:47:21 (14 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Cytat:

2011-08-28 18:24:58, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:

2011-08-28 18:17:40, kociefraszki napisał(a):
Taaa tylko że za pochówek "spieprzaj dziadu" na Wawelu zapłacili WSZYSCY.Nie ważne czy moher czy przeciwnik tego jakby nie patrzeć "nieudacznika" kazdy równo ze swoich podatków wykartkował za ten cyrk z obrażaniem polskich Królów ( bo niestety ta szopka była napluciem w twarz tym co tam leżą zasłuzenie.
Cała zaś szopka z robieniem supergwiazd z przedwcześnie zmarłych artystów idzie z portfela fanów czyli tych którzy dobrowolnie w tym uczestniczą

Cisnie mi sie tu dowcip o Lechu ale z szacunku ze to byl jednak czlowiekk nie napisze, mimo ze go nietrawilem i dalej nie trawie tej partii...Niestety najwiekszy blamaz w ostatnich latach .

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2011-08-28 18:51:36 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

No, jak juz o Wawel haczysz, to powiem Ci wiecej - placilismy rowniez za odwiedziny corki na grobie rodzicow. Wydawac by sie moglo, ze sprawa absolutnie prywatna i rodzinna, a jednak cora przyjezdzala wczesnym rankiem, kiedy Wawel byl jeszcze zamkniety dla odwiedzajacych, przyjezdzala w obstawie radiowozow policyjnych i "borowikow". Naocznym swiadkiem bedac, a jakze zdumionym, te slowa pisac sie osmielam. Niezly cyrk byl.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

userkare

Post #9 Ocena: 0

2011-08-28 19:12:07 (14 lat temu)

userkare

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2007

No to pojde dalej bo to taki luzny temat....

Ile pieniedzy idzie na kosciol, doplata do swiatyn, religia w szkole, ziemie oddawane za damro albo prawie darmo..
Jak arcybiskup z miastem handluje

Po co im ziemia przeciez nie sa rolnikami....

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #10 Ocena: 0

2011-08-28 19:25:54 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Saphran-uwielbiam Cie :-)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu