MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypoczynek w okolicach Londynu...gdzie?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

myha77

Post #1 Ocena: 0

2011-07-30 10:47:26 (14 lat temu)

myha77

Kobieta

Z nami od: 09-10-2007

na MW-nie znalazłam a w google od natłoku informacji dostałam oczopląsu więc zwracam się do was, bo może akurat ktoś coś sprawdzonego poleci :) Potrzebuję wyjechać na 2-3 dni w celach jak to się mówi podładowania baterii, szukam cichego miejsca (i niedrogiego jednocześnie). aha możliwe że zabiorę ze sobą mojego czworonoga, co trochę ogranicza możliwości. Jest mi obojętne czy będzie to caravan, hotel, pokój u jakichś ludzi, camping ... po prostu muszę gdzieś się zaszyć, odsapnąć. Nie interesują mnie czy będą tam jakieś atrakcje, coś do zwiedzania, bardziej ciągnie mnie na łono natury, piesa też :) Wiem że wielu z was często organizuje sobie różnego rodzaju wypady weekendowe więc może akurat uzyskam jakąś podpowiedź :-D
miej cierpliwosc nad wątpliwościami twojego serca...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Radek1986

Post #2 Ocena: 0

2011-07-31 00:24:19 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-07-30 10:47:26, myha77 napisał(a):
na MW-nie znalazłam a w google od natłoku informacji dostałam oczopląsu więc zwracam się do was, bo może akurat ktoś coś sprawdzonego poleci :) Potrzebuję wyjechać na 2-3 dni w celach jak to się mówi podładowania baterii, szukam cichego miejsca (i niedrogiego jednocześnie). aha możliwe że zabiorę ze sobą mojego czworonoga, co trochę ogranicza możliwości. Jest mi obojętne czy będzie to caravan, hotel, pokój u jakichś ludzi, camping ... po prostu muszę gdzieś się zaszyć, odsapnąć. Nie interesują mnie czy będą tam jakieś atrakcje, coś do zwiedzania, bardziej ciągnie mnie na łono natury, piesa też :) Wiem że wielu z was często organizuje sobie różnego rodzaju wypady weekendowe więc może akurat uzyskam jakąś podpowiedź :-D

od natloku informacji dostalas oczoplasu ,myslisz tez o "piesku" i o ograniczeniu mozliwosci z tym zwiazanych,chcesz "odsapnac" i podladowac baterie ,"ciagnie" Cie na "lono" natury ,i czesto ludzie sposrod nas "organizuja" takie wypady ,brzmi ciekawie i interesujaco:-] ,chociaz z tym czworonogiem to nie az tak wielka przesada,pytanie czy masz tylko psa czy jedziesz z kims ,czy masz rodzine i dzieci ,ja jak chce typowo gdzies wyjechac to wybieram Windsor i tam spedzam caly dzien to spokojna okolica i najwiekszy z tego co mi wiadomo palac krolowej ,jest tez tam wiele parkow i okolic w ktorych mozna odpoczac,co do namiarow niestety nie znam ,to sa jednodniowe wycieczki ,chociaz z drugiej strony ja zbyt bardzo nie mam od czego jak narazie odpoczywac : )
Dodam jeszcze ze widzialem na High Street w biurach podrozy bardzo tanie wycieczki 2-3 dniowe z roznymi SPA i innymi tego typu atrakcjami poprawiajacymi samopoczucie,polecalbym wiec sie rozejrzec tez i za tym ,jesli Cie stac wydac te np 100f zeby poleciec sobie w najpiekniejsze miejsca na swiecie nie tak daleko od UK ,mysle ze to byloby lepsze od szukania miejsca w okolicach Londynu bo te wycieczki sa naprawde tanie.

[ Ostatnio edytowany przez: Radek1986 31-07-2011 00:40 ]

"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-07-31 09:10:52 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

koleżanka może by i poleciała, na 2-4 dni, w ciepłe ładne miejsce, ale jak wspominała ma psa i ma ten sam problem co my teraz.

Odkąd nie ma za bardzo z kim zostawić psa, musieliśmy zrezygnować z szybkich wypadów.

Ale masz racje, za tą samą kwotę można spokojnie odpocząć w jednym z południowych krajów co tu w UK, a pogoda ... nie ma co dyskutować.

natomiast co do Lokalnych miejsc, są piękne zakątki, niestety większość jest tak ukryta za wysokimi żywopłotami że odnalezienie to po prostu albo trzeba wiedzieć, albo mieć szczęście i dociekliwość detektywa :>

choćby niedawno prze zemnie wspominany dom Churchilla, gdyby nie powolna włóczęga bez celu to byśmy tam nie trafili, mimo że dosłownie tuż obok przejeżdżałem dziesiątki razy przez ostatnie kilka lat!

Często wolnych chwilach robie wypady motocyklem po 200-500 km w koło "londynu" i dalekich okolic, i cały czas ten sam problem, PŁOTY do nieba.

Ale,
W zeszłym roku z jedna z naszych forumowiczek Paulinqa i jej mężem pojechaliśmy do Arundel, w sumie nie tak daleko, ładne ogólnodostępne tereny spacerowe, nie ma tłumu ludzi.
Faktycznie można odpocząć i nacieszyć oczy, cen noclegów nie znam bo byliśmy tylko jeden dzień.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #4 Ocena: 0

2011-07-31 09:26:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

myha77

Post #5 Ocena: 0

2011-07-31 22:03:11 (14 lat temu)

myha77

Kobieta

dzięki za podpowiedzi, wszystko sprawdziłam :) najbardziej do gustu przypadła mi miejscowość Arundel, okolica przepiękna, zamek również ale jednak to troszkę daleko, poza tym hotele dość drogie a na campingu nie można mieć piesa :/. mimo wszystko reszta domowników już postanowiła że wybierzemy się tam na jednodniowy wypad razem :) Udało mi się za to znaleźć coś czego szukałam i to w Londynie
Lee Valley Campsite, Sewardstone. Wspaniałe zielone okolice,z dala od miejskiego zgiełku i niedrogo. Super miejsce dla tych którzy wpadają do Londynu na 2-3 dni pozwiedzać, a jednocześnie chcieliby wypocząć, posiedzieć po całym dniu tułaczki przy grillu i odsapnąć śwież powietrzem. Normalnie prawie reklama z tego wyszła :) Więc za kilka dni zmykam, a na weekend dołączy reszta rodzinki, mam nadzieję, że wypoczynek będzie udany.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-08-01 05:49:51 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

myha77

Post #7 Ocena: 0

2011-08-01 10:51:49 (14 lat temu)

myha77

Kobieta

tak, to jest dokładnie to samo :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,