MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przyjazd do UK

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Artur24

Post #1 Ocena: 0

2011-07-27 14:39:04 (14 lat temu)

Artur24

Mężczyzna

Z nami od: 27-07-2011

Tak, liczę się z wymianą dokumentów:) Bardzo interesują mnie okolice Birmingham, ale czemu to ciężko powiedzieć:p jakieś takie urojenie:), ale jestem elastyczny i moge również zamieszkać w innym rejonie:) Mam kilku znajomych w Londynie, a kilka dni temu dowiedziałem się, że mój kuzyn ma kolegę w Birmingham i obiecał mi załatwić kontakt do niego wiec na razie czekam:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Staticette

Post #2 Ocena: 0

2011-07-27 14:45:33 (14 lat temu)

Staticette

Kobieta

Z nami od: 07-02-2009

Sam mozesz sobie tam wszystko zalatwic, ale zawsze przyjemniej jak ma sie kogos na miejscu. :-)

[ Ostatnio edytowany przez: Staticette 27-07-2011 14:45 ]

leukemia . pl

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2011-07-27 16:54:24 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #4 Ocena: 0

2011-07-28 11:06:29 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-07-27 14:39:04, Artur24 napisał(a):
Tak, liczę się z wymianą dokumentów:) Bardzo interesują mnie okolice Birmingham, ale czemu to ciężko powiedzieć:p jakieś takie urojenie:), ale jestem elastyczny i moge również zamieszkać w innym rejonie:) Mam kilku znajomych w Londynie, a kilka dni temu dowiedziałem się, że mój kuzyn ma kolegę w Birmingham i obiecał mi załatwić kontakt do niego wiec na razie czekam:)

Witam ,z tego co czytam po ogloszeniach w sprawie pracy to najwiecej ogloszen tego typu jest w Londynie w hurtowniach/magazynach zarobki wachaja sie miedzy 1200 a 2000f a moze nawet i wiecej ,niestety nie znam sie ,jesli w Polsce masz zapewniona prace gdyby tu cos nie wyszlo lub ktos oszukal ,to zawsze mozesz wrocic ,2000 f ,policzmy - pokoj w Londynie 50-100f na tydz wiec liczmy 75 na tydz +25 przy zajebistym oszczedzaniu na jedzenie na tydzien to 100f tygodniowo + wydatki na pierdoly tak wiec za 2000f wyzyjesz tu z 2/3 miesiace na szukanie pracy ktorej w Twoim zawodzie jest dosyc sporo ,z kolegami roznie bywa ,moja siostra miala przyjaciela ktoremu ufala i do ktorego tu przyjechalem i tez mialem miec zapewniona prace,jednak po paru miesiacach zwodzenia nie mam ani pracy ani licencji ochroniarza o ktorej mowil ze to kwestia do 2 miesiecy,ja jednak mam zarobki w internecie i to mnie utrzymuje ,jednak i tak zostalem tu i robie licencje w jednej z najwiekszych firm ochroniarskich w UK,po zapewnieniu przez pare osob na tym forum o tej firmie jestem pewny ze znajde prace ,tez chce sie czepic czegokolwiek ale nie jest tak latwo ale mysle ze napewno sie uda :) wazne zeby wierzyc w siebie i nie dac sie zwodzic tylko szukac samemu jak tylko zauwazysz ze ktos z Toba pogrywa lub kaze czekac ,krotka pileczka ,pracy nie ma to idziesz i szukasz na wlasna reke,cos sie nie uda zawsze mozesz wrocic,btw przy Twoich zarobkach powinienes miec troche wiecej zasobow w funtach ale to juz od Ciebie zalezy i od pewnosci tego,ze dasz sobie tu rade i ze nie wrocisz do Polski,tutaj kasa naprawde szybko leci i nawet nie wiesz na co ja wydajesz,ja wydaje okolo 600f na miesiac a zarabiam okolo ponad 1000 a reszte sobie odkladam,ale mozesz mi wierzyc ze sa to gowniane pieniadze tu ,w Polsce za 1000zl da sie wyzyc ,jesli mowisz ze zarabiasz 3,5-4tys to jest okolo 700f z odlozenia na miesiac ,jesli nie znajdziesz pracy do 2-3 mies to wroc do Polski,ale ja jestem tego zdania ze jesli juz wyjedziesz to na stale i nie ma ze sie cos nie udalo ,musi sie udac .,najwazniejsze sie nie bac i nie dac sie oszukiwac ,bo ja tu juz doznalem szoku jak i ze strony tego przyjaciela mojej siostry tak i z kuzynki w Londynie i mojej kolezanki ,ktora znalem z internetu 1,5 roku ,tak wiec musisz byc swiadomy ze kosa w plecy moze poleciec od polaka ,bo niestety taka juz ich posrana rola na tym swiecie ze spotyka ich cos podobnego do mnie a pozniej robia to samo z innymi polakami zamiast normalnie myslec i pomagac sobie wzajemnie ,zycze udanego zycia w UK i nie zastanawiaj sie tylko wyjezdzaj jesli ogarnales juz mniej wiecej czego bedziesz tu potrzebowal do wykonywanej przez Ciebie pracy i nie licz na nikogo i nie daj sie zwodzic przez nikogo,tyle ode mnie.
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,