MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oszukani w Londynie/UK swoje Historie/Doswiadczenia Zapraszam.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Unwinka

Post #1 Ocena: 0

2011-07-25 14:02:19 (14 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Faktycznie, średnio odpowiedzialnie "znajomy" się zachował.
Nie rozumiem jednak dlaczego niektórzy piętnują założyciela wątku, za to, że zaufał i przyjechał... przeciez on nie prosi o jedzenie, czy pomoc finansową nikogo z nas, a chce być jedynie wysłuchany.

Cytat:

2011-07-25 13:37:54, Mama-Myszy napisał(a):
Nie zwracajcie uwagi koledze, bo to, ze nie potrafimy przeczytac jego postow to tylko nasza wina :-) Nie umiemy szybko czytac, wiec... chyba najlepiej nie czytac :-D

Wiesz, jakby nie patrzeć to jest Twoja wina, cóż wiń za to założyciela wątku.
I oto swoim ostatnim zdaniem pojęłaś istotę swojego problemu- NIE CZYTAJ ZATEM.

Cytat:

2011-07-25 13:37:54, Mama-Myszy napisał(a):
Nie przesadzaj Sarmatian... nie mow, ze post czyta sie jak bestseller o najwiekszym nakladzie i ilosci przeczytanych egzemplarzy...

Może i nie, ale wydaje mi się, że takie posty czyta się lepiej niż 1529- ty post znudzonej baby, która nic innego nie ma do roboty. Siedzi taka na forum i nabija ponad 1500 postów w niespełna pół roku, ot szczyt marzeń- naprawdę :)
Pamiętaj, czasami milczenie bywa złotem.

Nie masz ochoty to się nie wypowiadaj, idź do wątku "co cie dzisiaj wku...ło" wyżal się tam, że znowu powstał wątek, który Tobie się nie podoba, a i licznik będzie nabijał posty.

Z góry uprzedzam, że jest to mój pierwszy oraz ostatni post w tym temacie. Nie daje sie prowokować "etatowym nabijaczom postów", jedynie chciałabym zwrócić uwagę na problem jaki ostatnimi czasy zauważylam na naszym forum.

AU

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Radek1986

Post #2 Ocena: 0

2011-07-25 14:16:30 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-07-25 13:15:27, Mama-Myszy napisał(a):
Nie zwracajcie uwagi koledze, bo to, ze nie potrafimy przeczytac jego postow to tylko nasza wina :-) Nie umiemy szybko czytac, wiec... chyba najlepiej nie czytac :-D

A tak a propos kolego, nie wiesz co podpisywales??? Nieznajomosc prawa nie zwalnia od odpowiedzialnosci i to samo tyczy sie jezyka, nie wiesz co podpisywales bo po angielsku??? Mozesz miec problemy :-D

mowilem juz ze gdybym tylko chcial poszedlbym zebrac tysiace takich podpisow na rozne sposoby ,a prawo nie jest na tyle tepe zeby tego nie zrozumiec ,podpisanie papierka i znalezienie kogos kto podpisze to moment bo wielu ludzi nie zna jezyka biegle wyjezdzajac tu,i fakt mam problemy ale ze zrozumieniem jak tepym trzeba byc zeby tego nie zrozumiec.
Pozatym wspomnialem juz ze znam jego dane ,wiem gdzie mieszka,ale tak to jest jak sie czyta tylko to co sie chce czytac,typowy obraz nadzwyczajnej inteligencji,reszte mozesz sobie dopowiedziec sama,tylko lepiej nie patrz w lustro bo to sie moze odbic na Twojej psychice,ktora juz nie potrafi strawic jednego tekstu 1/4 strony A4,a kolega ma racje co do porownania do ksiazki ,z tymze niektorzy ludzie maja problem z czytaniem ze zrozumieniem ,i raczej napewno to jest powod tego ,zeby kazde slowo najlepiej tlumaczyc co oznacza,jakbym wiedzial ze spotkam w temacie takich inteligentow to wzialbym slownik i kazde slowo pokolei tlumaczyl,ale wierz mi lepiej jest byc zwodzonym przez pare miesiecy przez kolesia i przyznac sie do zyciowego bledu niz tlumaczenie inteligentom jezyka polskiego zdanie po zdaniu.
z reszta ostatnio zauwazylem ze kobiety sa jakos takie bardziej inteligentne od facetow,nie wiem co jest przyczyna ale stworzylem temat dla ludzi ktorzy przynajmniej probuja mnie zrozumiec, a nie dla tych ktorzy pokazuja jacy sa dobrzy ,mowiac ze moge miec klopoty podczas gdy nic nie wskazuje ze moglbym je miec albo na sile chca pokazac jak bardzo chca byc madrzejsi od kogos ,kto udaje przed Nimi glupka ,znalazlas w swoim zyciu madrego faceta to sie ciesz,ale proponowalbym jednak znalezc Ci prace i od czasu do czasu przeczytac jakas gazete,moze chociaz minimalnie poprawi to Twoja mozliwosc wchloniecia tekstu w pare sekund i zrozumienia co chce przez to powiedziec,nie znam Cie ,nie oceniam ,ale prawdopodobnie czynnie bierzesz udzial w tematach dla mlodych matek murzynkow,tak wiec ten temat prosilbym o ominiecie przez podobne Tobie osobliwosci,bo wzajemne wspieranie sie i prowadzenie slepego bedac slepym nie pomoze tu nikomu,a jedynie podsyci do dzialan moderatorow ktorzy juz pewnie maja dosc takich nie majacych co robic ze soba samotnych matek albo mlodych wdow,lub starszych kobiet z problemami ktore nieudolnie staraja sie przekazac na tego typu forum swoje inteligencje,jesli kogos spotkal podobny problem prosilbym o podzielenie sie tym ze mna,albo rozmowe na poziomie ,dziekuje.
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-07-25 14:17:36 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2011-07-25 14:26:29 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-07-25 10:03:31, Radek1986 napisał(a):
o to ze chcialem zaczac prace z ludzmi ,o to ze chcialem sie rozwijac i zdobywac doswiadczenie w danym kierunku w ktorym chcialbym miec zwiazana przyszlosc,o to ze chcialem przez ten czas co mnie zwodzil uczyc sie jezyka i poznawac inny swiat niz ten Polski,o to ze stracilem czas na debila ,ufajac mu i siostrze ktora zapewniala o jego dojrzalosci.

Nie wiem co Ci przeszkadzalo uczyc sie jezyka, poznawac inny swiat i rozwijac sie? Nie byles chyba zamkniety w wiezieniu tylko nie miales pracy.

Moze zamiast wierzyc siostrze i innym osobom, zacznij samodzielnie podejmowac decyzje i zyc.

Nie wspomne o tym, ze skoro masz biznes w internecie, to wiesz chyba jak z niego korzystac i znalezc odpowiednie informacje, chociazby te, dotyczace licencji na ochroniarza.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-07-25 14:35:33 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #6 Ocena: 0

2011-07-25 14:51:21 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-07-25 14:35:33, pmarcys1 napisał(a):
Cytat:

2011-07-25 14:16:30, Radek1986 napisał(a):
..z reszta ostatnio zauwazylem ze kobiety sa jakos takie bardziej inteligentne od facetow,nie wiem co jest przyczyna ale...

Tu Radku1986 zalapales kilka plusikow napewno;-)
tylko zastanow sie po ktorej stoisz stronie:-]

Może chłopak nie trybi które to kobiety :-]
Pomarańczowe to kobiety, niebiescy to faceci.
Tu masz wypowiedzi kobiet o Twoich postach:

kobieta - "Nie wiem czy mi dnia nie braknie na czytanie."
kobieta - "Czy ktos moze to w podpunktach napisać? W połowie sie poddałam"
kobieta - "Ciężko się czyta"
kobieta - "Nawet w podpunktach doczytalam do polowy"
kobieta - "Nastepnym razem ogranicz swoje odpowiedzi do 5 zdan "
kobieta - "Pisz po w 3-4 zdania i rób przerwy "

No i jak , kobiety bardziej inteligentne ?:-]:-]:-]

Edit:
Oczywiście są też i inteligentne, które wypowiedziały się w tym temacie.

.

[ Ostatnio edytowany przez: Sarmatian 25-07-2011 15:27 ]

"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

Radek1986

Post #7 Ocena: 0

2011-07-25 14:54:59 (14 lat temu)

Radek1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2011-07-25 14:26:29, Richmond napisał(a):
Cytat:

2011-07-25 10:03:31, Radek1986 napisał(a):
o to ze chcialem zaczac prace z ludzmi ,o to ze chcialem sie rozwijac i zdobywac doswiadczenie w danym kierunku w ktorym chcialbym miec zwiazana przyszlosc,o to ze chcialem przez ten czas co mnie zwodzil uczyc sie jezyka i poznawac inny swiat niz ten Polski,o to ze stracilem czas na debila ,ufajac mu i siostrze ktora zapewniala o jego dojrzalosci.

Nie wiem co Ci przeszkadzalo uczyc sie jezyka, poznawac inny swiat i rozwijac sie? Nie byles chyba zamkniety w wiezieniu tylko nie miales pracy.

Moze zamiast wierzyc siostrze i innym osobom, zacznij samodzielnie podejmowac decyzje i zyc.

Nie wspomne o tym, ze skoro masz biznes w internecie, to wiesz chyba jak z niego korzystac i znalezc odpowiednie informacje, chociazby te, dotyczace licencji na ochroniarza.

to nie bylo tak do konca ze siedzialem w domu ,moja praca polega glownie na sprzedazy produktow,ktore kupuja ludzie poza europa ,w 95% jest to czas nocny wiec mialem nie wiele czasu zeby miec przerwe i wyjsc na miasto ale staralem sie poznawac Londyn-Slough ,bylem pare razy i mniej wiecej orientuje sie gdzie co i jak w Londynie,co do licencji to jutro ide w tej sprawie do tej murzynki ktora mi ten kurs zalatwiala ,i poprosze ja o wypelnienie i wyslanie tych dokumentow przy okazji dowiem sie na jakie konto trzeba za nia wplacic,moglem to zrobic juz dawno ,ale stracilem tylko czas,moze to nie byly lata ale kilka miesiecy 2-3 to juz jakis czas stracony,wszedlem tu zeby powiedziec co mnie spotkalo,zeby ktos nie dal sie zwodzic tak jak ja ,i nie przyszedlem tu w zlych zamiarach czy tez zeby sie pozalic,sa rozne sytuacje zyciowe ktore moga sie przydarzyc ,a ktos po przeczytaniu tego moze wlasnie uswiadomil sobie ze warto otworzyc troche bardziej oczy i liczyc na siebie w takich sytuacjach,gdy widzimy ze ktos z Nami pogrywa w jakis sposob,zeby pozniej nie bylo ze zostalismy oszukani i stracilismy tak jak ja pare miesiecy zycia ,podczas gdy juz dawno moglbym wyslac te dokumenty sam i sam znalezc prace,chociazby do czasu kiedy bylaby ta licencja
widzialem pare ogloszen do ochrony ale wymagana jest licencja,dzwonic dzwonilem tez ,zaraz po tym jak koles powiedzial ze mam wyjsc z auta bo mu nie ufam,na drugi dzien ,caly tydzien spedzilem na szukaniu ofert pracy ,wysle dokumenty i trzeba zyc dalej ,prace w internecie zawsze mozna ukrocic kosztem w miare dobrej pracy ktora mam nadzieje znajde.
"Ile mozna patrzec na ludzi,udajac glupka,by widziec tylko to jak bardzo chcieliby byc madrzejsi?"RL:Zawod wyuczony: Kucharz,Technolog Zywienia,Teolog-Filozof(ps:uwielbiam siekac mozgi) Zainteresowania: Filozofia Psychologii,pisze Wiersze,Aforyzmy,Neologi

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-07-25 15:23:19 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-07-25 14:51:21, Sarmatian napisał(a):
Cytat:

2011-07-25 14:35:33, pmarcys1 napisał(a):
Cytat:

2011-07-25 14:16:30, Radek1986 napisał(a):
..z reszta ostatnio zauwazylem ze kobiety sa jakos takie bardziej inteligentne od facetow,nie wiem co jest przyczyna ale...

Tu Radku1986 zalapales kilka plusikow napewno;-)
tylko zastanow sie po ktorej stoisz stronie:-]

Może chłopak nie trybi które to kobiety :-]
Pomarańczowe to kobiety, niebiescy to faceci.
Tu masz wypowiedzi kobiet o Twoich postach:

kobieta - "Nie wiem czy mi dnia nie braknie na czytanie."
kobieta - "Czy ktos moze to w podpunktach napisać? W połowie sie poddałam"
kobieta - "Ciężko się czyta"
kobieta - "Nawet w podpunktach doczytalam do polowy"
kobieta - "Nastepnym razem ogranicz swoje odpowiedzi do 5 zdan "
kobieta - "Pisz po w 3-4 zdania i rób przerwy "

No i jak , kobiety bardziej inteligentne ?:-]:-]:-]

e tam, lubią mieć po prostu poukładane na półkach :-]
tak szczerze?
To też doczytałem do połowy i po prostu nie chce mi się czytać, bow zasadzie nic nowego.
Samo życie, tak się hartuje stal :))))

Wpadł do samodzielnego życia, i nagle się przekonał że czarne charaktery to nie tylko Lord Vader i Joker.

Nie ma co rozpaczać, śmiać się, dumać.
Trzeba wyciągnąć wnioski i drugi raz nie dać się zrobić w konia.
hm, szczerze mówiąc to ten cały światek "ochroniarzy" w Uk, to jakiś taki dziwny, zakręcony ... i jakoś tak mało przejrzysty jest :)) Zwłaszcza tam gdzie wchodzą w grę knajpy, dyskoteki i dziwki.
Mają dziwne (dla mnie) podejście do świata. po prostu jak sam się przekonałeś trzeba się pilnować.

6 miechów bez pracy ... hm, szczerze mówiąc gratuluje kasy na koncie, mało kto ma taką rezerwę.

tak czy siak, wiesz jak NIE robić.
Powodzenia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Sarmatian

Post #9 Ocena: 0

2011-07-25 15:34:52 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-07-25 15:23:19, krakn napisał(a):

hm, szczerze mówiąc to ten cały światek "ochroniarzy" w Uk, to jakiś taki dziwny, zakręcony ... i jakoś tak mało przejrzysty jest :)) Zwłaszcza tam gdzie wchodzą w grę knajpy, dyskoteki i dziwki.
Mają dziwne (dla mnie) podejście do świata. po prostu jak sam się przekonałeś trzeba się pilnować.

To by się nawet zgadzało, tylko że ochrona to nie tylko nocne kluby, ale też sklepy, markety, zakłady pracy, biura itd itp.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-07-25 15:38:01 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Dobra - ja sie klocic nie bede, czy ja jestem pomaranczowa, brudna rozowa czy jeszcze jakas inna kolorowa. Nie wazne. WAZNE jest, ze chlopak podpisal JAKIS dokument, ktory jest poswiadczeniem nieprawdy. Nie wiem: taki naiwny, zagubiony... Z drugiej strony - jak mial taka a nie inna sytuacje w rodzinie - to ja sie nie dziwie, ze zahukany.
Reasumujac: licencje angielskiego ochroniarza mozesz sobie zrobic z Polski (CHYBA nadal w Katowicach jest firma, ktora to robi). Jedyne co potrzebujesz to znajomosc jezyka na poziomie wybitnie podstawowym. Zbieraj wszystkie bilety kiedy wlatywales i wylatywales z/do Polski/Anglii (i nie tylko). Zapisuj sobie kazdy Twoj krok. Kazda zmiane pracy. JUz teraz moge Ci napisac, ze jezeli siedzisz pol roku w UK, nie pracowales, nie pobierales zadnych zasilkow (jobseeker) - to marnie widze Twoja kariere w ochronie. Masz pol roku przerwy w zyciorysie.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 25-07-2011 15:38 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,