MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Potrzebna porada przed wyjazdem do Angli

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2011-07-19 21:37:25 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zauważcie że kolega napisał że jedzenie w duzej mierze ma w /z pracy.

Jak ja pracowałem w knajpie, to też maiłem rano 2, a jak pracowałem po południu nawet 3 posiłki.
A że to była knajpa gdzie klienci za kolacje płacili w setkach, a nawet tysiącach funtow, to jak był koniec serwisu to wszytko co zostało w garach lądowało w koszu na śmieci, to oficjalnie, a nie oficjalnie ekipa rozbierała do domu.
Bo na drugi dzień wszystko było robione od nowa ze świeżego.
To też wydawaliśmy na jedzenie 10 funtow tygodniowo, a mięso, w tym przepiórki, kurczaki, kalmary, owoce morza to nam bokiem wychodziły :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2011-07-19 21:39:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-07-19 21:55:15 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2011-07-19 22:03:02 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2011-07-19 21:37:04, anyczek napisał(a):
możecie mi powiedzieć coś o agencjach pracy w Anglii czy trzeba na nie uważać czy są jakieś godne polecenia i jak to wygląda. jak est z przedszkolami i praca dla osób które słabo znją język myślę tu o sobie mąż zna język na poziomie c1

Hmm, teoretycznymi poziomami bieglosic jezyka za bardzo bym sie nies sugerowala ;).
Obejrzyjcie wersje oryginalna 'IT Crowd;, z opcja mowienia i rozumienia, co mowia, da lepsze wyobrazenie o jezyku.
Do tego lokalna specyfika wymowy :-]

o pracy dla osob bezjezykowych jest stado watkow, wystarczy pogrzebac, sytuacja podobna chyba we wszystkich regionach.
Przedszkola itp. tez byly, 3-latka sie kwalifikuje na godziny bezplatne, roczniak - pelnoplatna opieka. Za to monza szukac pracy na czas, gdy polowek bedzie w domu, jak juz ktos wspomnial.

PS. Naprawde koniecznie Londek 8-)?

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 19-07-2011 22:03 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-07-20 07:15:20 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-07-20 07:36:58 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-07-20 08:29:55 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2011-07-20 10:35:31 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-07-19 20:02:32, krakn napisał(a):
hm, wszytko wszytkim.
Mieszkanie, tu się może sprawa rozbić.
Bardzo trudno jest wynająć nowemu mieszkanie.

My po 6 miesiacach a było to już prawie 7 lat temu, chodziliśmy po agencjach zarabiałem już troche więcej niż minimum, pozstanowiliśmy wynając jakiś flat, a dokłądnie, studio.
(...)
A teraz jazda, bo mineło 4 lata i okazuje się że nie chcą mi wynająć, w pewnym momencie doszło do paradoksu, bo ja stwerdziłem że skoro z jakiegoś powodu mają obiekcje, czy jestem wypłacalny, choć nie wiem dlaczego bo nigdy nikomu nie zalegałem nawet 1 pika!
To ja im zapłace z góry gotówką za cały okres kontraktu.
I co??
Nadal NIE!!!

Ja szukalam mieszkania po 3 miesiacach pobytu i wynajelam przez agencje bez problemu. Co prawda trwalo to i trwalo, ale to byla wina agencji i braku porozumienia z landlordem (musieli byc jeszcze w czasie negocjacji miedzy soba). Nie pamietam, zeby ktos sie pytal ile czasu mieszkam w UK. Takze roznie bywa.

Mysle, ze Twoj problem polega na tym, ze masz firme/jestes samozatrudniony. Dla landlordow jestes klientem wiekszego ryzyka, bo liczba zlecen zmaleje i nagle mozesz byc niewyplacalny.

Widzialam w niektorych ogloszeniach uwage, ze wynajma tylko osobom pracujacym, zadnych firm/samozatrudnionych. Co prawda nie bylo to w Londynie, ale pokazuje, ze wlasciciele sa wybredni.

Panu mezowi, z pierwszego postu proponuje rozejrzenie sie za ofertami pracy przez internet, zorientowanie sie gdzie ile moze zarobic, jakie sa koszty zycia w tej lokalizacji i dopiero wybrac sie na polowanie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

nemesis83

Post #9 Ocena: 0

2011-07-20 11:08:33 (14 lat temu)

nemesis83

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

My byliśmy w takiej sytuacji rok temu. Najpierw partner wyjechał, prace znalazł przez net. Przez ten czas pomieszkiwał w B&B. Ale jak ja z dziewczynkami miałam przyjechać zaczęliśmy szukać domu do wynajęcia na Rightmov.com. I tu zdziwko, nie tak łatwo jest znaleźć jakiś normalny dom, bez bajerów ale nie zagrzybiały, w spokojnej okolicy i oczywiste za normalne pieniądze. Nie każdy życzy sobie lokatorów z dziećmi. Poza tym oprócz opłat za dom, tax, gaz, prąd dochodzą inne opłaty. Na miesiąc jest to niezła sumka. A jedzenie tak jak w naszym przypadku 2+2 to koszt jakieś 120-140/ tydz. Nie zniechęcam Was bo dokładnie wiem co czujesz, sama miałam szereg wątpliwości. Ale jakoś to się zaczyna powoli kręcić do przodu. Ja z dziewczynkami przyleciałyśmy po 9 miesiącach więc sama widzisz, że nic nie ma od razu.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-07-20 11:13:22 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,