MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aamail

Post #1 Ocena: 0

2011-06-28 20:03:44 (14 lat temu)

aamail

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2011

Witam
Mam mały problem z paypalem i za cholere nie mogę się połapać o co chodzi ? a chodzi o to że jak np. coś zakupie na ebay i płace za to poprzez paypal to mi zabiera kase z konta bankowego a nie z konta paypal? powiedzmy mam na paypalu 30f i cos sobie kupilem za 20f i zamiast pobrac mi z paypal to teraz jestem na debecie bo na moim koncie bankowym nie mam kasy :/ za to na paypalu zostalo to co mialem :/ prosze o rade jak placic zeby nie pobieralo z konta bankowego, szukalem jakiejś opcji, czegokolwiek ale nie znalazlem albo sie polapac nie moge a znajac zycie jest to pewnie proste :/

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-06-28 20:21:07 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, to dziwne, mnie zawsze najpierw zabiera z paypala o ile cos tam jest, a potem dobiera z konta.

Hm, 20 funtow i debet?
Zastanow sie nad wydatkami, bo to kosztowna opcja.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

audacity

Post #3 Ocena: 0

2011-06-28 20:24:01 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

Paypal wybiera najpierw co jest na koncie (paypalowym) dobierajac ewentualnie reszte z konta bankowego.

Zakupoholizm - niebezpieczny nalog.
What would life be if we had no courage to attempt anything?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2011-06-28 20:25:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aamail

Post #5 Ocena: 0

2011-06-28 23:51:38 (14 lat temu)

aamail

Mężczyzna

"Hm, 20 funtow i debet?" no tak się zrobiło :/ a że w moim banku HSBC jak wejde na debet to za każdą transakcje kasuje mnie +25f ale przyszłościowo nie chciałbym już takiej wtopy i dalej nie wiem co robić bo wy sądzicie że najpierw pobiera z paypala a potem z konta? u mnie jednak nie ?

raflus mam paypala w uk i na ebayu w uk placilem, wszystko w tej samej walucie, z podpowiedzi jaka napisales postanowilem jeszcze sprawdzic i sie chcialem zalogowac do paypal.pl ale mnie przelacza i tak na angielski a myslalem moze ze znajde po polsku jakies ustawienia czy cholera juz wie co ? ale nic z tego.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #6 Ocena: 0

2011-06-29 07:29:33 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

A moze masz srodki na paypalu zablokowane?

Do góry stronyOffline

bahama

Post #7 Ocena: 0

2011-06-29 07:48:05 (14 lat temu)

bahama

Mężczyzna

Konto zablokowane

No wielbicielka dobrze pisze bo przeciez paypal ma szereg roznych zabezpieczen i od jakiegos czasu na prawde sporo jest roznego rodzaju regulacji (np. europejskiej) gdzie musisz podac do weryfikacji jakies dane, ktore sa wymaganae przez europejskie prawo i jezeli tego nie zrobisz to Twoje konto ma ograniczone mozliwosci (czyli prawde mowiac nic z nim nie mozesz zrobic).

Dla przykladu ja mam od kilku dni taka informacje:

Need information to comply with EU regulations

EU regulationsEU law requires financial services firms like PayPal to validate the identity of all customers to provide a safer platform for its users and to help prevent the illegal use of its services. require that we collect and confirm your account informationTo comply with EU regulations, you'll be asked to identify your account type. You may also be required to provide other information, or upload or fax documents to PayPal..
You've got until 8 Aug 2011 to provide the necessary information. Please complete this promptly.If you don't do so in time, PayPal is required by law to limit access to your accountIf access to your account is limited, you won't be able to send or withdraw money until you provide the information required by EU regulations. If this happens, log in to your PayPal account and click Resolution Centre at the top of the page. You'll be able to view the steps needed to lift the limits..

-----------

Jezeli masz jakis problem z ograniczeniem konta a chcesz to sprawdzic to musisz wejsc do resolution centre i tam juz bedziesz mial pokazane czy masz jakas sprawe do wyjasnienia czy tez nie.

ps, zawsze Ci sie bedzie logowac do angielskiego paypal'a poniewaz po prostu pokazuje im z jakiego kraju wchodzisz i w jakim jezyku ma byc strona. Dla przykladu jestem w Polsce i w sumie chyba tu juz zostane i jezeli wchodze na paypal to rowniez loguje mi sie polski.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze jakos Ci to ulatwi sprawe.

Jacek

Do góry stronyOffline

aamail

Post #8 Ocena: 0

2011-06-29 10:40:18 (14 lat temu)

aamail

Mężczyzna

W resolution centre nic nie mam, ale chyba coś nie tak jednak z weryfikacją ? na stronie pod nazwiskiem mam coś takiego
"Status: Unverified Get verified " i jak w to klikne to mam opcje żeby dodać bank ? ale ja już mam dodaną karte i bank :/ i już wiem o co chodzi, cholera mam wspólne konto bankowe z dziewczyna i jak chce tą weryfikacje zrobić to mi odrzuca moj bank i mam komunikat ze to konto bankowe jest wykorzystane do innego konta paypal i mam dodac inne konto a ja nie mam innego, porazka, nie oplaca sie miec wspolnego konta w banku.

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i nakierowanie mnie :)

Do góry stronyOffline

bahama

Post #9 Ocena: 0

2011-06-29 15:12:37 (14 lat temu)

bahama

Mężczyzna

Konto zablokowane

No to juz znasz przyczyne swojego problemu :) Po prostu rob zakupy z konta gdzie Twoje/Wasze konto bankowe bylo po raz pierwszy zarejestrowane.

Do góry stronyOffline

skrzat5

Post #10 Ocena: 0

2011-06-29 16:02:14 (14 lat temu)

skrzat5

Kobieta

Z nami od: 19-09-2009

Ja nie mam podanego konta bankowego tylko numer karty z której płacę przez paypal jak robię zakupy na ebay. Jeśli nie mam wystarczająco pieniędzy na karcie to mi transakcja płatności przez paypal nie przejdzie bo wyskakuje mi informacja by dodać inny numer karty płatniczej lub numer konta. Trochę mnie zdziwiło że zrobiło Ci debet na koncie bo u mnie nie da rady jak nie ma kasy:-o
To, co przychodzi nam zbyt łatwo, nisko cenimy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,