MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Boga nie ma.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

Str 23 z 59

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Falcon

Post #1 Ocena: 0

2011-09-21 12:01:04 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

Cytat:

2011-09-21 10:17:58, marklar666 napisał(a):
Falcon postaraj sie zrozumiec czytany tekst.
Cytat:
The Vatican has apologised to Jews on behalf of the entire Roman Catholic community, for failing to speak out against the Nazi holocaust during World War Two.

Chrzescijanie uzurpuja sobie prawo do mowienia nam/innym co jest dobre a co zle. Z jakiegos powodu w czasie DWS Watykan postanowil nie odzywac sie w tym temacie. Pytanie dlaczego, pozostanie bez odpowiedzi do czasow udostepnienia archiwow Stolicy Apostolskiej.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>marklar666</i> 21-09-2011 10:20 ]

Nie bardzo odniosles sie do mojego pytania ale tu sie chyba pomyliles jednak bo jezeli uwazasz ze chrzescijanie uzurpuja sobie prawo to co powiedziec o krajach muzulmanskich gdzie prawo swieckie jest scisle powiwazane z religia. Juz w tym momencie Francja i Niemcy podejmuja pewne kroki majace na celu ograniczenie wolnosci ;-) muzulman a jak tak to dlaczego ?
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marklar666

Post #2 Ocena: 0

2011-09-21 12:19:26 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:
Nie bardzo odniosles sie do mojego pytania

Ktorego pytania? Zadales trzy w jednym poscie.
Cytat:
ale tu sie chyba pomyliles jednak bo jezeli uwazasz ze chrzescijanie uzurpuja sobie prawo to co powiedziec o krajach muzulmanskich

Mozesz sobie powiedziec co chcesz o muzulmanach. Cokolwiek jednak powiesz nie zaprzeczy temu co napisalem. Chrzescijanie uzurpuja sobie prawo do definiowania dobra i zla. Jesli uwazasz ze sie myle to podwarz to. Twierdzenie ze muzulmanie tez tak robia nie wyklucza tego co powiedzialem o chrzescijanach. To tak na logike.
Cytat:
a jak tak to dlaczego ?

Dlaczego co? Dlaczego oba wspomniane kraje probuja ograniczyc szerzenie "madrosci zyciowych" przez muzulmanow? Nie maja wiele wspolnego z kultura zachodu a juz napewno nie ze zdrowym rozsadkiem. Czesto tez bywaja sprzeczne z prawem panujacym w tych krajach.

[ Ostatnio edytowany przez: marklar666 21-09-2011 12:42 ]

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #3 Ocena: 0

2011-09-21 12:54:29 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Wydaje mi sie ze w kazdej religii czy tez panstwie jest jakies prawo i zawsze znajdziesz co wolno a co nie wolno.
Jezli uwazasz ze chrzescijanie uzurpuja to prawdopodobnie nigdy nie byles w kraju muzulmanskim.
Ponadto co jest zlego w chrzescijanizmie jezeli mowi nie zabijaj czy prawo polskie albo ktorego kolwiek kraju mowi ze zabijanie jest pozytywne? A moze nie kradnij jest nie wlasciwe i sprzeczne z prawem.
Odnosnie ostatniego punktu dlaczego Francja np zabrania noszenia muzulmanom pelnego nakrycia dla kobiet a razem z Niemcami wprowadzaja zakaz modlenia sie na ulicy. Dlaczego Denmark wprowadza zakaz uboju koszernego.
Wydaje mi sie ze w polsce przyjelo sie mowienia o polityce a jak nie ma o czym mowic w polityce to sie mowi o kosciele. A z regoly to mowi sie tak ze ktos powiedzial ze slyszal ze ktos powiedzial malo czytamy malo opieramy sie na faktach.
A jak czytamy to w wiekszosci prase brukowa co widac po nakladach tych gazet smutna prawda .
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2011-09-21 13:37:40 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

userkare

Post #5 Ocena: 0

2011-09-21 13:41:27 (14 lat temu)

userkare

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2007

Kapelani w wojsku? bardzo dobrze oplacani z podatkow....

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #6 Ocena: 0

2011-09-21 13:44:41 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Cytat:
Jezli uwazasz ze chrzescijanie uzurpuja to prawdopodobnie nigdy nie byles w kraju muzulmanskim.

Przyznam nie bylem. Czy wg Ciebie nie moge przez to krytykowac chrzescijanstwa czy innej religii?
Cytat:
Ponadto co jest zlego w chrzescijanizmie jezeli mowi nie zabijaj

Nic nie ma w tym zlego. Napisalem gdzies ze tak jest? Problem w tym ze wg chrzescijan jest to prawo boskie i mozemy tylko biblii dziekowac ze tak jest, a to gowno prawda. Wiele spolecznosci na ziemi przestrzega tych samych zasad nie zabijaj, nie kradnij. Nie wpadli na to po przeczytaniu testamentu. To sa fundamentalne zasady obowiazujace w kazdym spoleczenstwie bez znaczenia jaka religie wyznaje i czy w ogole jakas. Oczywiscie w kazdej grupie znajdzie sie ktos kto zlamie tez zasady, rowniez wsrod chrzescijan. Ostatnie 2tys lat pokazalo nam ze wyznawcy tego wyznania maja dosc elastyczne podejscie do tego przykazania.
Cytat:
Odnosnie ostatniego punktu dlaczego Francja np zabrania noszenia muzulmanom pelnego nakrycia dla kobiet a razem z Niemcami wprowadzaja zakaz modlenia sie na ulicy. Dlaczego Denmark wprowadza zakaz uboju koszernego.

Odpowiedzialem ci na to pytanie w poprzednim poscie.
Cytat:
Wydaje mi sie ze w polsce przyjelo sie mowienia o polityce a jak nie ma o czym mowic w polityce to sie mowi o kosciele.

Temat dobry jak kazdy inny. Ja z przyjemnoscia zabieram glos na kazdy temat jesli mam cos do powiedzenia. Oczywiscie nie oczekuje ze kazdy bedzie sie ze mna zgadzal.

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #7 Ocena: 0

2011-09-21 14:02:02 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Cytat:

2011-09-21 13:44:41, marklar666 napisał(a):
Cytat:

Przyznam nie bylem. Czy wg Ciebie nie moge przez to krytykowac chrzescijanstwa czy innej religii?

Wydaje mi sie ze to tak samo jak mowic ze np mercedes jest nie wygodny nie siedzac nigdy w srodku lub bedac niewidomym rozmawiac o kolorach. Oczywiscie nie zabraniam jako chrzescijanin Bog dal nam wolna wole mozemy robic co uwazamy sami za stosowne to z punktu widzenia mojej religi a 10 przykazan to tylko takie drogowskazy zyciowe mozemy je przestrzegac ale nie musimy :-D.
Wiele osob sie pewnie zrazilo zlymi katechetami wstretnymi ksiezmi ale to tak samo jak z lekarzami niektorzy maja powolanie i wykonuja swoja prace nalezycie a niektorzy wykonuja tak ze lepiej by bylo gdyby nic nie robili.
Z dobrym rozmowca zawsze milo porozmawiac mozna sie czegos nowego dowiedziec nauczyc ja jestem akurat zawsze otwarty na nowe wiadomosci i poglady.:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marklar666

Post #8 Ocena: 0

2011-09-21 14:48:39 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Cytat:
Wydaje mi sie ze to tak samo jak mowic ze np mercedes jest nie wygodny nie siedzac nigdy w srodku lub bedac niewidomym rozmawiac o kolorach.

Ale ja przeciez nie rozmawiam o islamie ktorego nie znam od srodka tylko o chrzescijanstwie. Religii ktora jest dominujaca w kraju w ktorym spedzilem 27 lat zycia. Wystarczajaco dlugo aby wyrobic sobie zdanie na jej temat a przy okazji uswiadomic sobie ze religia (nie tylko chrzescijanska) to nic innego jak produkt ludzkiej wyobrazni.
Jak tak lubisz porownania to nie musze posiadac Jaguara zeby stwierdzic ze moj Mercedes jest do bani i nie ma nic wspolnego z tym co widzialem w reklamie.

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #9 Ocena: 0

2011-09-21 15:16:53 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Cytat:

2011-09-21 14:48:39, marklar666 napisał(a):
Cytat:
Wydaje mi sie ze to tak samo jak mowic ze np mercedes jest nie wygodny nie siedzac nigdy w srodku lub bedac niewidomym rozmawiac o kolorach.

Ale ja przeciez nie rozmawiam o islamie ktorego nie znam od srodka tylko o chrzescijanstwie. Religii ktora jest dominujaca w kraju w ktorym spedzilem 27 lat zycia. Wystarczajaco dlugo aby wyrobic sobie zdanie na jej temat a przy okazji uswiadomic sobie ze religia (nie tylko chrzescijanska) to nic innego jak produkt ludzkiej wyobrazni.
Jak tak lubisz porownania to nie musze posiadac Jaguara zeby stwierdzic ze moj Mercedes jest do bani i nie ma nic wspolnego z tym co widzialem w reklamie.

Reklama dzwignia handlu dlatego najlepiej przekonac sie osobiscie takie moje zdanie .

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marklar666

Post #10 Ocena: 0

2011-09-21 15:33:30 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

No wlasnie, Ja sie przekonalem na wlasnej skorze.

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,