MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Boga nie ma.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

Str 19 z 59

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-09-20 00:10:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-09-20 00:19:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Redoxa8

Post #3 Ocena: 0

2011-09-20 01:52:03 (14 lat temu)

Redoxa8

Kobieta

Z nami od: 09-08-2011

Witajcie - po przeczytaniu 19 stron wpisow na tema drazliwy i delikatny jestem w szoku - ateisci szukaja Boga czy chca udowodnic ze go nie ma - nie ma takiej potrzeby -wierzacy wierza ze jest i kazdy ma do spelnienia misje na ziemi-W wiekszosci zgadzam sie ze Stasiem Malinowskim - Teraz panuje moda ze bycie wierzacym to wstyd i obciach bo kojarza sie z moherami itd a w rezultacie chodzi o to ,ze coraz wiecej ludzi odchodzi od wiary na podstawie swoich pogladow i doswiadczen - sa poprostu slabi w swojej wierze i ulegaja pokusom-Zyjemy w cywilizowanym swiecie,mamy rozum i kazdy wybierze to co dla niego dobre.Gonitwa za pieniadzem ,lepszym zyciem nie jest usprawiedliwieniem odejscia od wiary a czesto tak bywa ze im lepiej jest to zapominamy o wierze. W Poznaniu na Garbarach czesto widzialam dzieci chore ze wyc sie chcialo a nie tylko plakac i sadzicie ze to wina Boga ????Czy te paskudne chorobska to nie sa przypadkiem dzielem ludzi ??? Sztuczne odzywianie sie,zatrute srodowisko itd -wiemy ze duzo ludzi choruje ale NAS LUDZI to nie wzrusza bo nie dotyczy rowniez nas cierpia inni - tak mozna mnozyc wiele przykladow.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-09-20 08:26:12 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Falcon

Post #5 Ocena: 0

2011-09-20 09:29:46 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

Cytat:

2011-09-19 16:21:33, marklar666 napisał(a):
Akurat w PL za czasow PRL kosciol mial sie bardzo dobrze.

Idealnym przykladem tego dobrobytu przestrzegania praw czlowieka tam gdzie radykalnie zlikwidowano religie byl Zwiazek Radziecki .
Zamordowano lub zamknieto w obozach pracy wszystkich kaplanow koscioly zbuzono lub zamieniono na magazyny .
I to jest system ktory ma na sumienie milony ofiar i cale moze ludzkiego cierpienia .
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

marklar666

Post #6 Ocena: 0

2011-09-20 09:40:50 (14 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

No widzisz, a za zachodnia granica mielismy III Rzesze w ktorej kosciolowi ograniczono tylko wplyw na polityke. Poza tym nikt ich tam nie przesladowal ani nie zamykal w obozach. Jaki wplyw na gestosc zaludnienia w Europie miala III Rzesza wszyscy wiemy.
Cytat:
episkopat niemiecki odnosił się do hitleryzmu z sympatią większą niż kiedyś do republiki demokratyczno-parlamentarnej. Przykładem tego są orędzia, jakie wydawano po wybuchu wojny z Polska. Wezwano wtedy żołnierzy do wypełnienia obowiązku, natomiast później zachowywał na ogół milczenie. Papież Pius XII żywił szczególną sympatię do Niemiec. Wiązało się to z jego przeszłością. Otóż od 1917 był on nuncjuszem w Bawarii a w latach 1920 do 1929 Rzeszy. Sam bał się komunizmu więc działanie władz Rzeszy nie wywoływały w nim sprzeciwu. Nie potępił on nigdy zbrodni hitlerowskich.

Zrodlo - http://www.trzeciarzesza.info/pa%C5%84stwo-a-ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82-r109.htm

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #7 Ocena: 0

2011-09-20 09:57:06 (14 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

no powiem szczerze że temat bardzo drażliwy, ale akurat pasuje do mojej dzisiejszej sytuacji...
więc, jestem osoba niewierzącą, ale szanuje jak najbardziej ludzi którzy wierzą w boga, nie neguje i nie oceniam i tego samego tez bym chciała od niektórych, żeby spostrzegali mnie przez to jaka jestem a nie przez to w co wierze lub w co nie wierze.. alke mniejsza o to, zainteresowałam się ostatnio religią w swym mieście ponieważ chcę aby mój syn chodził na religię i tym samym przygotowywał sie do komunii świętej (rodzice mnie ochrzcili, posłali do komunii, i do bierzmowania, i chce aby moje dziecko miało możliwość dokonania wyboru w dorosłym życiu tak jak zrobiłam to ja-nie chce narzucac mu swoich poglądów religijnych) dowiedziałam sie dziś że bez ślubu nie mam czego szukac w kościele, mało tego jako niewierząca nie mam prawa nawet spojrzec w tamtą stronę, mój partner jest wierzący,ślub pewnie kiedyś wezme ale napewno nie kościelny, -dlatego tez dla naszego księdza ja i moja rodzina jestesmy nikim.......... teraz pytanie-czy ta postawa księdza jest godna uwagi i sprawiedliwa ?? przeciez nie zaszczepiam w dziecku brak wiary, wręcz przeciwnie nie chce go odsuwać od kościoła..........

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-09-20 10:05:08 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-09-20 10:08:17 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2011-09-20 10:20:01 (14 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2011-09-20 10:08:17, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2011-09-20 09:57:06, brookaciki12 napisał(a):
(...)(rodzice mnie ochrzcili, posłali do komunii, i do bierzmowania, i chce aby moje dziecko miało możliwość dokonania wyboru w dorosłym życiu tak jak zrobiłam(...)

Ale rodziców Twoich rodziców (...)... to mieczem zachęcili do chrztu, nie było przymusu, tylko zachęta!
no i wracając do wolnego wyboru: nie dokona go będąc większym, rozumniejszym itd.?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ie2ox4</i> 20-09-2011 10:09 ]

chodzi mi o to że nie będę swojego dziecka "zachęcała" do niczego, jest ochrzczony, i chcę go posłac do komunii, może powiem inaczej: ojciec mojego syna nie był chrzczony przez rodziców, był bardzo wierzący i praktykujący, ale decyzja jego matki o nie ochrzczeniu go była dla niego bardzo bolesna, cierpiał z tego powodu w dorosłym życiu, zaczął uczęszczać na nauki-przygotowanie do chrztu osób dorosłych(już sam fakt kosztów tej "przyjemności" narzuconych przez kościół i okres przygotowania 2 lub 3 lata, przeraza) niestety nie doczekał najważniejszego dnia w swym życiu, chodził do kościoła, modlił się, był bardzo wierzący i ziemia mi go zabrała...... chcę wiec by moje dziecko miało szanse bez problemów podjąc w tym kierunku samodzielną decyzję w przyszłości nie mając mi nic za zle

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 59 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 57 | 58 | 59 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,