MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

SECONDARY SCHOOL - LAMBETH - wolne miejsca?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Oyeczka

Post #1 Ocena: 0

2011-06-25 22:16:36 (14 lat temu)

Oyeczka

Kobieta

Z nami od: 14-09-2010

Witam!
Od 9 miesięcy czekamy na miejsce w szkole dla 12 letniego syna, po złożonej aplikacji i wyborze szkół w Children and Young People Center - Brixton i ... czekamy. Wielokrotnie kontaktowałam się z pracownikami oddziału, by dowiedzieć się jakie są postępy w naszej sprawie i dowiedziałam się że niepotrzebnie panikuję, bo dla 600 angielskich dzieci także nie ma miejsca w szkole ...
Napisałam listy i maile do dyrektorów kilku szkół w obrębie Lambeth, ale wszyscy mi odpisują że mam go ponownie wpisać na listę osób oczekujących na kolejny rok szkolny (2011/2012).
To jakiś koszmar!
Dzieciak mi się alienuje, nie ma absolutnie żadnych kolegów, ucieka przed kompa i w jedzenie, że nie wspomnę jak to wpłynęło na jego język angielski (mówi coraz gorzej ). Myślę że powinien przez to siedzenie w domu "odrobić" ten rok i pójść do 7 klasy (w Polsce skończył 5 klas podstawówki jako bdb uczeń)
Jeśli ktoś posiada informacje czy są gdzieś w najbliższej okolicy szkoły, gdzie mają wolne miejsca i w której mógłby rozpocząć edukację od września b.r. to bardzo proszę o pomoc (mieszkamy na SW16).
Z góry dziękuję.
"Chociaż jest wiele rzek - w morzu i tak staną się jednym. Chociaż jest wiele kłamstw - jedna prawda obali je wszystkie. Kiedy pojawia się jedno słońce, ciemność - choćby była nieprzenikniona - znika" Saraha - jogin

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2011-06-25 23:02:31 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Umawiaj sie po szkolach na bezposrednie spotkanie. Niestety Londek specyficzny jest, nie zazdroszcze mlodemu sytuacji.
Szczegolnie, ze aplikacje szly jesienia ubieglego roku i do marca miejsca w secondary porozdzielano...
Troche bez sensu bylo wpisanie tylko jednej szkoly, ale po ptakach. No i latanie do borough, jak najszybciej, poki rok szkolny trwa.
A na juz zagon moze mlodego na zajecia dodatkowe, poszukajcie czegosc, co go wciagnie, zainteresuje.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 25-06-2011 23:06 ]

Do góry stronyOffline

Oyeczka

Post #3 Ocena: 0

2011-06-25 23:23:53 (14 lat temu)

Oyeczka

Kobieta

Z nami od: 14-09-2010

Ale w tej aplikacji którą złożyłam zaznaczyłam 5 szkół do których chciałabym by go przyjęto a tu echo przez tak długi czas ...
"Chociaż jest wiele rzek - w morzu i tak staną się jednym. Chociaż jest wiele kłamstw - jedna prawda obali je wszystkie. Kiedy pojawia się jedno słońce, ciemność - choćby była nieprzenikniona - znika" Saraha - jogin

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2011-06-25 23:26:17 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bo niestety trzeba sie nalatac, paszcza w paszcze z urzednikami i dyrekcjami, przypominac sie kilka razy w tygodniu w roznej postaci listowo-mailowo-telefoniczno-osobistej.
Samo wyslanie papierka nic nie daje, za duze migracje ludzi, duzo dzieciakow, malo miejsc.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,