MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Metoda Callana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-06-07 22:38:47 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Milo_W

Post #2 Ocena: 0

2011-06-07 22:50:44 (14 lat temu)

Milo_W

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2011

Najskuteczniejsza metoda? Mieszana, ale zależna od ucznia w głównej mierze. I to nie od tego, co się uczniowi wydaje, tylko co naprawdę działa.
Znaleźć bardzo mądrego i analitycznego korepetytora, który podpasuje metodą pod indywidualne preferencje... musi podejść do ucznia jak do badania - na początek 3-5 spotkań na poznanie, potem kilka spotkań mieszaniną metod, potem update metody i znowu...

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #3 Ocena: 0

2011-06-07 22:53:33 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Jak powiedziala moja lektorka najlepsza metoda sa "dupogodziny", po prostu siedzi sie na 4 literach i uczy przez wiele godzin.
Metoda Callana nie jest dobra dla osob ktore zaczynaja nauke jezyka obcego. Jesli chodzi o j. angielski wazne (i to bardzo) jest opanowanie gramatyki (czasy, strona bierna i tryby, mowa zalezna) i wzbogacanie slownictwa.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-06-07 23:06:09 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

machupikachu

Post #5 Ocena: 0

2011-06-07 23:06:28 (14 lat temu)

machupikachu

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-06-2011

No dobra ..zamiast dorabiac troli to może warto strzelic sobie ze 3 seanse dziennie z bbc playerem..fajne świezynki tam leca (programy dla kazdego)od gotowanie po dokumenty i motoryzacje i wiele innych..śiadasz odpalasz np.Top Gear wlaczasz napisy bo sa w opcjach !! i ogladasz i co najwazniejsze lapiesz słówka i akcent a jak cos niezrozumiesz to w google jest tlumacz i tam sobie tlumaczycie i daje wam slowo ze po 2 miesiacach juz praktycznie do tlumazca niezajrzycie:)..sa tez bajki jak ktos ma pocieche to mozne dodatkowo sie uczyc..no i filmy z napisami tez duzo daja,ale bbc playera polecam bo tam kazdy cos dla siebie znajdzie!
tu link:
www.bbc.co.uk/iplayer/

aa i tv licence nietrzeba miec :)
Szkoda ze mózgu niemozna wyprać pralce:)

Do góry stronyOffline

mbloodyblonde

Post #6 Ocena: 0

2011-06-08 17:07:01 (14 lat temu)

mbloodyblonde

Kobieta

Z nami od: 15-05-2011

Ok. Ale mi wlasnie zalezy glownie na nauce wymowy! Chodzi o to, ze mialam angielski w polsce przez bodajze 9 lat i tylko pisanie pisanie pisanie...Gdy przyjezdzam do Londynu(a przyjezdzam 3-4x do roku to nie potrafie ust otworzyc! Mam kolek w gardle i tyle tego jest z mojej mowy... Dlatego zastanawiam sie nad Callanem.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

audioebooki

Post #7 Ocena: 0

2011-06-08 21:27:50 (14 lat temu)

audioebooki

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2011

mbloodyblonde, a próbowałaś uczyć się z kursami audio (lekcje w plikach mp3)...?

Forma takich kursów jest zbliżona do tej z metody Callana, z tą zasadnicza różnicą, że uczyć możesz się sama i to w każdej chwili.

Lekcje nagrywane są przez rodowitych anglików oczywiście w większości prowadzone w języku angielskim, do tego również z polskim tłumaczeniem. Idealne dla początkujących (oczywiście kurs dobiera się do swojego poziomu zaawansowania)

Forma nauki jest bardzo ciekawa, w kursach znajdziesz naukę słówek, dialogi, polskie tłumaczenia oraz zadania do wykonania np: Często pada pytanie w języku angielskim, po nim tłumaczenie, po czym otrzymujesz czas na sformułowanie swojej odpowiedzi, na końcu oczywiście pada prawidłową odpowiedź w języku angielskim.

Według mnie świetny sposób na osłuchanie się z językiem i naukę w każdej wolnej chwili (nawet podczas codziennych obowiązków).

Jeśli nie miałaś styczności z tą formą nauki zobacz stronę:
ANGIELSKI MP3 tam znajdziesz darmowe lekcje w plikach mp3 (fragmenty takich kursów) oraz będziesz mogła więcej poczytać na temat zalet tej formy nauki angielskiego.

Pozdrawiam...

Do góry stronyOffline

machupikachu

Post #8 Ocena: 0

2011-06-08 21:34:45 (14 lat temu)

machupikachu

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-06-2011

Cytat:

2011-06-07 23:06:28, machupikachu napisał(a):
No dobra ..zamiast dorabiac troli to może warto strzelic sobie ze 3 seanse dziennie z bbc playerem..fajne świezynki tam leca (programy dla kazdego)od gotowanie po dokumenty i motoryzacje i wiele innych..śiadasz odpalasz np.Top Gear wlaczasz napisy bo sa w opcjach !! i ogladasz i co najwazniejsze lapiesz słówka i akcent a jak cos niezrozumiesz to w google jest tlumacz i tam sobie tlumaczycie i daje wam slowo ze po 2 miesiacach juz praktycznie do tlumazca niezajrzycie:)..sa tez bajki jak ktos ma pocieche to mozne dodatkowo sie uczyc..no i filmy z napisami tez duzo daja,ale bbc playera polecam bo tam kazdy cos dla siebie znajdzie!
tu link:
www.bbc.co.uk/iplayer/

aa i tv licence nietrzeba miec :)

no to jak najbardziej bbc player ci to zapewnia..niedosc ze wyraznie slyszysz to i na ekranie widzisz napisy ,ogladaj i powtarzaj i tak w kolko :-o
Szkoda ze mózgu niemozna wyprać pralce:)

Do góry stronyOffline

Paulab15

Post #9 Ocena: 0

2011-06-08 22:00:41 (14 lat temu)

Paulab15

Kobieta

Z nami od: 08-06-2011

Witam ja chodzę na Callana i jestem zadowolona dużo mi to daje mam zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 h .Polecam :-D

Do góry stronyOffline

mbloodyblonde

Post #10 Ocena: 0

2011-06-09 07:11:56 (14 lat temu)

mbloodyblonde

Kobieta

Z nami od: 15-05-2011

a z tych bbc i kursow audio chetnie skorzystam :)
aczkolwiek wiecie...to nie to samo jak pojde do ludzi i bede musiala gadac. bo jak sami zauwazyliscie przed komputerem ucze sie sama, a gorzej przy obcych sie odezwac, czyli dodatkowo cwiczy sie panowanie nad trema, ze cos palne nie tak. Moze na Callana na jakis miesiac, dwa sie wybiore. Widzialam gdzies oferte 20lekcji tygodniowo, od pn do pt po 4 godziny dziennie. Chyba cos nauczylabym sie "dukac" w 2 miesiace, a te lekcje audio jaknajbardziej poza szkola.
Myslicie ze to dobry pomysl, czy ze jestem debileM?! xD bo kompletnie sie nie znam...aczkolwiek warto sprobowac. Ktos chetny na Callana?!

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,